Brussel vraagt opheldering over PSV-steun

De Europese Commissie heeft bij de gemeente Eindhoven opheldering gevraagd over de mogelijke steun die voetbalclub PSV kan ontvangen. De gemeente is voornemens om grond van PSV te kopen en Brussel wil weten of er via deze route sprake is van verboden staatssteun.

De gemeente Eindhoven is van plan om voor 48,6 miljoen euro de grond onder het PSV Stadion te kopen en het trainingscomplex De Herdgang over te nemen. PSV zal dan veertig jaar lang ieder jaar 2,4 miljoen euro erfpacht moeten gaan betalen. De gemeenteraad stemt hier waarschijnlijk 28 juni over.

De gemeente Eindhoven heeft toegezegd om mee te werken aan het verzoek van de Europese Commissie, omdat ze deze constructie vooraf al bij experts heeft laten toetsen. "De beoogde transactie komt onder marktconforme voorwaarden tot stand," zei wethouder Staf Depla.

Mocht de Europese Commissie van oordeel zijn dat er toch sprake is van verboden staatssteun dan moet de overeenkomst tussen Eindhoven en PSV aangepast worden en in het uiterste geval zal de deal teruggedraaid worden.