Battlefield moet Call of Duty verslaan

Battlefield 3 van game-uitgever Electronic Arts wordt dit najaar de grote concurrent voor het schietspel Call of Duty: Modern Warfare 3. Electronic Arts zet hoog in met zijn realistische oorlogsgame. De twee schietspellen komen binnen een tijdsbestek van twee weken na elkaar op de markt.

John Riccitiello, bestuursvoorzitter van de game-uitgever, haalde tijdens de persconferentie van het gamebedrijf uit naar het concurrerende Call of Duty. Vorige week kondigde Activision een optionele service aan waarvoor betaald moet worden. Riccitiello verwees hiernaar en stelde dat Battlefield 3 geen extra geld kost. Daarnaast maakte het schietspel van Electronic Arts grote indruk op het grafische vlak.

Het schietspelgenre heeft tijdens de E3-beurs diverse aankondigingen voorbij zien komen. Ubisoft heeft het tropische schietspel Far Cry 3 aangekondigd, daarnaast komt diezelfde uitgever volgend jaar met Ghost Recon: Future Soldier en een online versie van Ghost Recon.

Dit najaar staat voor het schietspelgenre hoofdzakelijk in het teken van Call of Duty en Battlefield. Waar de schietgame van Electronic Arts op 27 oktober uitkomt, komt Activision op 8 november met een nieuwe Call of Duty.