Live: Nintendo E3-persconferentie

Kevin (KoosyNL)

Om 18:00 zal de persconferentie van Nintendo op de E3 in Los Angeles beginnen. We verwachten natuurlijk de aankondiging van de nieuwe console, meer tofs voor de 3DS en games zoals Zelda en Mario maar hopelijk hebben ze nog een hoop verrassingen in petto.

Nintendo

De presentatie is afgelopen. Lees hieronder de hoogtepunten.

[19:15] Reggie Fils-Aime neemt afscheid. "Let the exploration begin."

[19:13] De Wii U zal te bespelen zijn op de beurs.

[19:12] Reggie komt weer terug. Nintendo DS en Wii aan de ene kant, Nintendo 3DS en Wii u aan de andere kant. Reggie gaat nu de innovatie van hun producten benadrukken.

[19:09] EA zal on stage komen. Komt Mass Effect naar de Wii U? Alle HD-games van EA lijken nu ook beschikbaar te komen voor de Wii U. John noemt de nieuwe console van Nintendo het beste wat ze ooit hebben geboden aan EA.

[19:05] Darksiders II-beelden worden getoond. Ook worden beelden van Dirt en Aliens getoond. Ghost Recon Online komt ook naar de nieuwe console toe. Metro Last Light komt naar de Wii U. Tekken komt met leuke schmink-opties. Ninja Gaiden 3 komt ook naar de console toe. Er komen dus een hoop toffe games naar het nieuwe apparaat toe. Prijs?

[19:03] CEO's van andere uitgevers prijzen de innovatie in een filmpje. Ken Levine kijkt er naar uit om het ding in bed te gebruiken, als z'n vrouw slaapt. Batman Arkham City komt naar de nieuwe console van Nintendo!! Ook Assassin's en Ghost Recon zijn genoemd.

[19:02] Lego City Stories komt voor de Wii U. Open world game met actie en humor.

[19:00] Er worden voorbeelden gegeven van gameplay die mogelijk is met de Wii U. De Wii U is te gebruiken als een schild waardoor je bijvoorbeeld pijlen kunt ontwijken. Ook zijn er multiplayer opties voor de controller, alsof je echt achter elkaar aanzit tijdens een race.

[18:58] Reggie komt weer terug. Er komen wat demonstraties van de Wii U op het scherm. Dit zou de Wii U moeten kunnen doen, aldus Reggie. Het ziet er grafisch erg indrukwekkend uit.

[18:56] Super Smash Brothers voor de Wii U en de 3DS. De software zal samenwerken op een bepaalde manier.

[18:54] Behalve voor gaming kan je ook de Wii U gebruiken voor dingen als webbrowsen en videochatten. Is de Wii U nou een console of slechts een controller? Voor nu lijkt het dat de Wii U de naam van de controller wordt en daarnaast er nog een nieuwe console komt of is.

[18:52] De controller ís de Wii u. Geen nieuwe console dus. Geen handheld ook. Het schermpje zal zonder lag alle features weergeven. Voor nu lijkt de Wii u een soort van handheld te zijn die je niet kan meenemen.

[18:50] 6,2 inch scherm van Wii U-controller. Alle andere accessoires zijn nog steeds bruikbaar. Heb je even geen groot scherm nodig, zoals bij Wii Fit? Dan is de controller handiger.

[18:48] Ook Wii Fit-achtige implementaties. Het scherm kan in shooters dienen als een soort scope of sight. De controller kan gebruikt worden voor videochat. Het schermpje kan dienen als vergrootglas voor je televisie. Het is ook een afstandsbediening voor je mediacenter. Via het schermpje kunnen ook dingen in games gedaan worden, bijvoorbeeld de inventory van Zelda. (Nieuwe Zelda?!)

[18:47] Met de Wii U kan je van TV naar controller switchen. Het scherm is een touchscreen. Zo kan je Zelda-tekeningen maken of bordspelletjes spelen met de controller zelf. De controller heeft nog steeds motion-technologie. Het scherm zal de gameplay verbeteren.

[18:46] Wii U. De Wii U-controller heeft een schermpje. Complex en simpel tegelijk volgens Fils-Aime. De Wii U in actie. Er wordt een filmpje getoond.

[18:45] Een nieuw systeem, zal het voor iedereen geschikt zijn? Volgens Reggie is dit absoluut het geval.

[18:44] Project Café komt nu aan bod!

[18:42] Pokemon komt naar de 3DS. Een 3D-Pokedex. Zo wordt je 3DS dus een soort pokedex. Super voor fans dit. Zal alleen via download te krijgen zijn. Als gift.

[18:40] Virtual Console voor de 3DS. Zo kan je classics downloaden. GameBoy Color- en Advancespellen. 3D classics Excitebike zal gratis zijn.

[18:39] We gaan het nu hebben over third-party-support. We zien footage van Resident Evil, Mario & Sonic, Ace Combat 3D, Tetris, Cave Story 3D, Resident Evil: Revelations, Driver Renegade, Galaga, Tekken 3D, Pacman en MGS snake eater.

[18:37] Luigi's Mansion 2. Luigi is terug met z'n stofzuiger. Klaar om boze geesten te verdrijven. Maar nu in 3D.

[18:36] Kid Icarus krijgt 3-on-3-multiplayer. Er wordt gebruik gemaakt van augmented-reality met speelkaarten van Kid Icarus.

[18:34] Kid Icarus: Uprising-trailer. We zien al gameplay. Veel geduik en gevlieg. We zien de hele tijd een soort (auto-)lock tijdens de combat. De game is op de 3DS.

[18:32] Super Mario 3D. Helemaal from scratch gemaakt. We zien Mario in nieuwe omgevingen. Hij kan ook weer pakjes aandoen.

[18:31] Starfox 64 in 3D. Je kan in plaats van knopjes nu ook de handheld kantelen om te vliegen. Multiplayer zal een soort videochat bevatten. De game kan je in september verwachten.

[18:30] Vertrouwde Mariokart-gameplay, met andere auto's, circuits en zag ik daar nou een glider op een kart?!

[18:28] Mariokart 3DS-trailer.

[18:27] Reggie Fils-aime komt op. Hij kan ons horen. Ze proberen iedereen te bereiken met hun 3DS. Hij benadrukt dat de 3DS de games in 3D zal tonen, on stage natuurlijk slechts 2D-toonbaar.

[18:27] Luigi's Mansion kwam ook opeens langs.

[18:25] Mariokart wordt heel creatief neergezet op het scherm. 3D-ish. Door gebruik te maken van de rare curves in het scherm ziet het er allemaal redelijk 3D uit.

[18:23] Iwata heeft ontdekt dat ze nog geen console hebben die leuk is voor de hardcore-gamers en de casual-gamers en huismoeders. Hij wil een breder publiek aanspreken. "Deeper, wider." Ze gaan iedereen proberen aan te spreken met hun nieuwe console. Volgend jaar.

[18:21] Satoru Iwata komt op. Wie er speelt, waar we spelen en hoe we spelen verandert constant.

[18:19] 200 mensen hebben aan de serie gewerkt. Getalenteerde mensen. Miyamoto is vereerd. Er komen een aantal van die coole mensen het podium op. De man rechts heeft een baard. Ze eindigen dit deel van de presentatie met een buiging.

[18:18] Het orkest gaat ter ere van Zelda's 25-jarig jubileum concerten geven over de wereld. Binnenkort meer informatie.

[18:17] Ze brengen een goudkleurige Wii-mote uit. Met Wii-motionplus wordt Skyward Sword echt realistisch. Alsof je een echt zwaard hebt.

[18:16] Het publiek krijgt de 4-player co-op game Legend of Zelda: 4 Swords als download.

[18:15] Ocarina of Time komt uit op de 3DS, dit was bekend. De game zal er beter uit zien. Er komen ook hint-movies in de game. Er komt een gespiegelde master quest-mode.

[18:12] Het orkest gaat nu typische Zelda-geluidjes maken. Onder andere het halen van een puzzel, het openen van een kist, melodie van de Fairy's Fountain en het halen van een item.

[18:11] Hij bespreekt Zelda en de muziek bij games. Hoe dit veranderd is door de jaren heen. Hij complimenteert het orkest.

[18:10] Miyamoto komt op. Met een tolk.

[18:09] Filmpje en orkest zijn nog steeds bezig. Het oogt episch. Ze gaan verschillende delen van Zelda langs. Nog steeds onder begeleiding van het orkest dus. Nu het afgelopen is, wordt duidelijk dat het om het 25-jarig bestaan gaat.

[18:04] Er is een heus orkest aanwezig. Ze begeleiden beelden van Zelda. Ze spelen namelijk verscheidene themes.

[18:02] Er lijken leuke quizvragen over Nintendo op de schermen te komen. Via de stream zijn ze niet te lezen.

[18:00] De presentatie gaat zo beginnen. Uprising van Muse staat op.

[17:59] Er staat iets van Zelda op het scherm.

[17:43] Wij zitten er klaar voor. Jullie ook? Wat willen jullie absoluut zien tijdens deze presentatie.