FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 2 september 2006

Uitslagen avondsessie WDT

Vanmiddag is er weer gestart met darten om de World Darts Trophy op de Vechtse Banen in Utrecht. Eerder vandaag wisten Phil Taylor, Colin Lloyd en Gary Anderson zich te plaatsen voor de tweede ronde.

Shaun Greatbatch heeft ondanks negen pijlen voor de volgende ronde zijn wedstrijd tegen John Walton verloren. Greatbatch en Walton waren eigenlijk de gehele wedstrijd redelijk aan elkaar gewaagd totdat in de vierde set Walton enorm verslapte. De oud Embassy-winnaar gooide geen hoge scores meer en stond op het punt uitgeschakeld te worden. Greatbatch verzuimde in de vierde set negen maal de wedstrijd te beslissen en zag Walton de wedstrijd met 3-2 naar zich toe trekken.

Ronnie Baxter wist zich op een vrij eenvoudige te ontdoen van Paul Hogan. Het Engelse onderondsje was eigenlijk alleen de eerste twee sets spannend. Hogan wist de eerste set te winnen en in een spannende tweede set kon Baxter voor de ommekeer in de wedstrijd zorgen. In de derde set kwam 'Crocodile Dundee' eigenlijk niet meer in het stuk voor en was het nog maar een kwestie van afwachten totdat 'the Rocket' de beslissende dubbel het bord in wierp.

Paul Hanvidge heeft al heel snel weer afscheid mogen nemen van Utrecht. Hanvidge werd in zijn duel volledig van de ockey gespeeld. Hanvidge kwam in de eerste set dan nog wel met 2-0 voor maar hierna was eigenlijk alles voor Atkins. Hoewel het vertoonde spel van Atkins niet denderend was, was het wel ruim voldoende om Hanvidge naar huis te gooien. Hanvidge mag het woensdag opnemen tegen Ronnie Baxter.

Programma zondag

Middagsessie

Niels de Ruiter (Ned) (7) - Mareno Michels (Ned)
Tony Eccles (Eng) (4) - Jelle Klaasen (Ned)
Dick van Dijk (Ned) - Tony 'O Shea (Eng)

Avondsessie

Martin Adams (Eng) (2) - Albertino Essers (Ned)
Göran Klemme (Zwe) - Vincent van der Voort (Ned)
Mike Veitch (Sch) - Dirk Hespeels (Bel)


Weer VVD-prominent weg wegens lijst

Icoon PolitiekDe voorzitter van de Kamercentrale Noord-Holland Noord van de VVD, Han ter Heegde, stapt op. Ter Heegde, tevens burgemeester van Heerhugowaard, is ontevreden met de 33e plek van Jelleke Veenendaal op de ontwerp-kandidatenlijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen in november. Hij zei dat zaterdag voor het Radio 1 Journaal.

Volgens Ter Heegde is Veenendaal op een onverkiesbare plaats gezet, terwijl zij wel een goede strijd met Mark Rutte en Rita Verdonk leverde om het voorzitterschap van de VVD. Ook vindt hij dat bij de eerste dertig plaatsen op de lijst uit iedere kamercentrale een kandidaat moet zitten.

De afdelingen binnen de negentien kieskringen in Nederland vormen samen een Kamercentrale. Een van de taken van de centrales is de kandidaatstelling voor de Tweede Kamer.

Eerder deze week was er ook al gedoe over de lijst van de VVD, die overigens nog moet worden goedgekeurd en kan worden aangepast door de leden. Arthur Docters van Leeuwen stelde zich niet langer verkiesbaar omdat Fred Teeven boven hem op de kandidatenlijst werd gezet. Docters van Leeuwen stond op plaats tien en Teeven op vijf.

Dorstsensor voorkomt uitdroging ouderen

Icoon GezondheidOuderen die het risico lopen uit te drogen omdat zij niet voldoende drinken, kunnen in de toekomst gebruik gaan maken van een dorstsensor. Duitse wetenschappers gaan binnenkort een prototype van zo'n apparaatje in de praktijk testen.

Verloopt dat naar wens, dan is zo'n dorstsensor er over een jaar of vijf, zeggen zij. Het apparaatje meet via contactjes die op de huid geplakt worden onder meer de verhouding van water, vet en botten in het lichaam. De gegevens worden naar een elektronisch apparaat gestuurd, dat via een signaal waarschuwt als de drager iets moet drinken.

"Bij ouderen verdwijnt het dorstgevoel. Ze hebben geen droog gevoel in de mond en drinken daardoor niet genoeg", zei projectleider Marian Walter van de Technische Hogeschool in Aken. Zij benadrukt dat te weinig drinken schadelijk is voor nieren, hart, bloedsomloop en de prestaties van het geheugen.

Mogelijk doodstraf voor Amerikaanse soldaten

Icoon BuitenlandsEen Amerikaanse militaire onderzoeker heeft de doodstraf aanbevolen voor vier Amerikaanse soldaten. Zij worden ervan beschuldigd in mei tijdens een missie drie Irakezen te hebben vermoord. Dit staat in een rapport dat vandaag door de Associated Press is bemachtigd.

Luitenant-kolonel James P. Daniel Jr. achtte het na een onderzoek bewezen dat er sprake is van doodslag met voorbedachten rade. Daarnaast zouden twee van de vier soldaten een getuige hebben bedreigd. Het viertal spreekt de beschuldigingen tegen en claimt dat "het doden van alle mannen van militaire leeftijd" tot hun orders behoorde. Tevens vertelden enkele soldaten dat hen is voorgehouden dat het doelwit een al-Qaeda trainingskamp betrof.

Tegenover onderzoekers verklaarde één van de aangeklaagde soldaten, Spc. William B. Hunsaker, dat hij en medesoldaat Pfc. Corey R. Clagett door de drie mannen aangevallen werden op het moment dat ze handboeien omkregen. Hierbij zou hij met een mes zijn gestoken. "Ik zie onze respons als noodzakelijk, aangezien zij trachtten ons om het leven te brengen", aldus Hunsaker. Volgens de onderzoekers zou de verwonding echter niet door een Irakees zijn toegebracht, maar door Staff Sgt. Raymond L. Girouard in een poging het verhaal geloofwaardiger te maken.

Volgens Clagetts advocaat, Paul Bergrin, is het teleurstellend dat de zaak überhaupt voor moet komen. "Deze soldaten worden gebruikt als pionnen in de oorlog tegen het terrorisme. Ze handelden binnen hun geweldsbevoegdheden. Ze werden geconfronteerd met een gewelddadig iemand die bekend stond als lid van het al-Qaeda trainingskamp", zo stelt Bergrin.

Mochten de soldaten veroordeeld worden en de aanbevolen strafmaat opgelegd en uitgevoerd worden, dan zouden het de eerste militaire executies zijn sinds 1960.

Man van ontvoerde Betancourt dropt kinderfoto's

Icoon BuitenlandsDe man van de in 2002 ontvoerde Colombiaanse Ingrid Betancourt heeft met een vliegtuigje 12.000 foto's van hun kinderen gedropt boven een gebied in het zuiden van Colombia. In de streek Cordillere wordt zijn vrouw vermoedelijk gevangengehouden door de linkse rebellengroep FARC.

Juan Carlos Lecompte zei zaterdag te hopen dat zijn vrouw een foto van Melanie en Lorenzo te pakken krijgt en dat daarmee haar moraal wordt opgekrikt. Ingrid Betancourt, een voormalig presidentskandidate in Colombia, werd in februari 2002 met haar assistente ontvoerd door de marxistische rebellen.

Onderhandelingen om haar vrij te krijgen zijn op niets uitgelopen. Eind augustus meldde een hoge FARC-leider nog dat de 44-jarige Betancourt in leven is en dat het goed gaat met haar.

Krabbelen.

Dit spel draait niet om goed tekenen, enkel om met je muis zo snel mogelijk het potlood langs de juiste punten te halen. Dit spel, met een in mijn ogen hoog Nintendo DS gehalte (met name met Kirby's Air Ride in gedachte), is snel te leren en een redelijke score moet dan ook te halen te zijn. Plaats zoals gebruikelijk je scores in de reacties. De mijne was 122.98 Seconds (level two scribbler).

Je vindt het spel hier.

Voetbal: Uitslag Luxemburg - Nederland

Icoon Nederlands ElftalHet Nederlands elftal heeft vanavond de eerste stap naar het EK in 2008 gezet. Uit bij Luxemburg werd in een weinig boeiende pot met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Joris Mathijsen.

Het eerste gevaar in het duel kwam verrassenderwijs van de Luxemburgers. Johnny Heitinga wilde de bal wegtrappen, maar deze kwam ongelukkig tegen een tegenstander aan. De bal scheerde vervolgens langs het doel van aanvoerder Edwin van der Sar, die in dit duel zijn 10.000e minuut in Oranje speelde. Nederland herpakte zich en drong licht aan. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Na een kwartier kwam er opnieuw gevaar van Luxemburg. In een snelle counter pakte Joachim de bal, maar de spits miste precisie.

Een minuut later miste Dirk Kuijt aan de andere kant de kans op 1-0; slechts een corner was het resultaat van zijn inzet. Toch zou deze hoekschop alsnog de opening inleiden, toen Joris Mathijsen de bal in de touwen kopte. Verder werden er in de eerste helft geen echt grote kansen gecreëerd aan beide kanten. Toch kon gezegd worden dat Luxemburg goed stand wist te houden in het eerste deel van een niet bijster hoogstaande wedstrijd.

De tweede helft begon voor Robin van Persie direct slecht. De Arsenal-speler kreeg de bal vol in zijn gezicht, waardoor hij even buiten bewustzijn leek. De aanvaller kon echter wel verder spelen. Verder mochten Stijn Schaars en André Ooijer op de bank blijven. Jan Vennegoor of Hesselink en Urby Emanuelson waren hun respectievelijke vervangers. Nederland nam direct het voortouw en viel het doel van de Luxemburgers aan. Enkele bijna-kansjes en van de lijn gehaalde ballen later was de stand nog altijd 0-1.

Na 77 minuten moest Van Persie plaats maken voor Ajacied Ryan Babel. In de slotfase was Dirk Kuijt nog dichtbij de beslisser. De spits van Liverpool haalde hard uit, maar zijn inzet belandde slechts op de Luxemburgse paal. Het kleine voetballand zette in de laatste minuten nog alles op alles om een puntje in eigen huis te houden, maar het mocht niet baten. Nederland wint nipt met 0-1 bij Luxemburg, maar het ging niet van harte.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Nederland wint nipt van Luxemburg

Het Nederlands elftal heeft vanavond de eerste stap naar het EK in 2008 gezet. Uit bij Luxemburg werd in een weinig boeiende pot met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Joris Mathijsen.

Het eerste gevaar in het duel kwam verrassenderwijs van de Luxemburgers. Johnny Heitinga wilde de bal wegtrappen, maar deze kwam ongelukkig tegen een tegenstander aan. De bal scheerde vervolgens langs het doel van aanvoerder Edwin van der Sar, die in dit duel zijn 10.000e minuut in Oranje speelde. Nederland herpakte zich en drong licht aan. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Na een kwartier kwam er opnieuw gevaar van Luxemburg. In een snelle counter pakte Joachim de bal, maar de spits miste precisie.

Een minuut later mistte Dirk Kuijt aan de andere kant de kans op 1-0; slechts een corner was het resultaat van zijn inzet. Toch zou deze hoekschop alsnog de opening inleiden, toen Joris Mathijsen de bal in de touwen kopte. Verder werden er in de eerste helft geen echt grote kansen gecreëerd aan beide kanten. Toch kon gezegd worden dat Luxemburg goed stand wist te houden in het eerste deel van een niet bijster hoogstaande wedstrijd.

De tweede helft begon voor Robin van Persie direct slecht. De Arsenal-speler kreeg de bal vol in zijn gezicht, waardoor hij even buiten bewustzijn leek. De aanvaller kon echter wel verder spelen. Verder mochten Stijn Schaars en André Ooijer op de bank blijven. Jan Vennegoor of Hesselink en Urby Emanuelson waren hun respectievelijke vervangers. Nederland nam direct het voortouw en viel het doel van de Luxemburgers aan. Enkele bijna-kansjes en van de lijn gehaalde ballen later was de stand nog altijd 0-1.

Na 77 minuten moest Van Persie plaats maken voor Ajacied Ryan Babel. In de slotfase was Dirk Kuijt nog dichtbij de beslisser. De spits van Liverpool haalde hard uit, maar zijn inzet belandde slechts op de Luxemburgse paal. Het kleine voetballand zette in de laatste minuten nog alles op alles om een puntje in eigen huis te houden, maar het mocht niet baten. Nederland wint nipt met 0-1 bij Luxemburg, maar het ging niet van harte.

Statistieken:

Luxemburg - Nederland 0-1:
17' Mathijsen 0-1

Hoffmann (LUX)
Mutsch (LUX)
Huntelaar (NED)
Landzaat (NED)

Luxemburg: Joubert; Kintziger, Hoffmann, Reiter, Mutsch; Lombardelli (Federspiel/84), Ferreira (Huss/89), Strasser, Bettmer, Remy; Joachim.

Nederland: Van der Sar; Heitinga, Ooijer (Emanuelson/46), Mathijsen, De Cler; Landzaat, Schaars (Vennegoor of Hesselink/46), Janssen; Van Persie (Babel/77), Huntelaar, Kuyt.

Arbiter: López Ferreira (Por)

Stadion/toeschouwers: Josy Barthel, Luxemburg, 8.000.

Japanners gek op zwarte DS Lite

Vanaf vandaag kunnen ook de Japanse gamers eindelijk kiezen uit meerdere DS-kleuren. Terwijl men in Europa al een paar maanden terug kennis kon maken met de Jet Black uitvoering van de DS Lite, is de zwarte DS Lite nu ook in Japan uitgekomen.

En dat hebben de Japanse winkeliers geweten. Meteen ontstonden er grote rijen van potentiële kopers, en diezelfde dag moesten veel winkels al 'nee' verkopen, doordat de eerste lading compleet uitverkocht was.

Meer foto's van deze launch-gekte kun je in deze thread vinden.




Maar 1 miljoen PS3's beschikbaar bij de launch?

De afgelopen weken is de vraag of Sony genoeg PS3's kon produceren flink toegenomen. In Taiwan hebben ze er blijkbaar ook geen vertrouwen in, de console industrie aldaar vermoedt dat Sony de beoogde 4 miljoen consoles eind dit jaar moet gaan halveren. Dit terwijl President en CEO van Sony er alle vertrouwen in had dat Sony bij de launch 2 miljoen consoles kon afleveren, in december nog eens datzelfde aantal en eind maart nog een keer. De reden dat de mensen in Taiwan twijfelen is dat massaproductie van de console nog niet eens is begonnen en de laser diodes die nodig zijn voor de Blu-Ray drives niet snel genoeg geproduceerd kunnen worden.

Sony zelf had geen commentaar op deze verwachtingen. Voorlopig kunnen we er dus nog van uit gaan dat Sony haar leveringen gaat halen.

Releasedatum Dead or Alive Xtreme 2 in Europa

Door een update van de game-info heeft Microsoft eindelijk een definitieve datum gegeven aan de zomer-game Dead or Alive Xtreme 2. Waar lange tijd nog een releaseperiode stond van "Holidays 2006" heeft Microsoft nu aangegeven dat de game 8 december in Europa uit zal komen. Dead or Alive Xtreme 2 zal een sequel worden pur sang; betere graphics, toevoeging van een extra sport en een uitbreiding van de mini-games. Hiermee haal je het zomergevoel in huis in hartje winter.

[DTM] Green in Zandvoort op pole

Jamie Green heeft vanmiddag de pole position op Zandvoort voor zich opgeëist. De Britse Mercedes-rijder bleef drie Audi-concurrenten voor. Leider in het kampioenschap Bernd Schneider kwam niet verder dan een zevende stek.

#RijderMerkTijd/verschil
1.Jamie GreenMercedes1:32.189
2.Tom KristensenAudi0.075
3.Martin TomczykAudi0.088
4.Mattias EkströmAudi0.113
5.Bruno SpenglerMercedes0.571
6.Heinz-Harald FrentzenAudi0.617
7.Bernd SchneiderMercedes0.663
8.Pierre KafferAudi0.668
9.Alexandros MargaritisMercedes0.904
10. Mika HäkkinenMercedes0.926
11.Timo ScheiderAudi1.115
12.Christian AbtAudi1.324
13.Mathias LaudaMercedes1.739
14.Stefan MückeMercedes1.745
15.Daniel la RosaMercedes1.872
16.Frank StipplerAudi2.022
17.Jean AlesiMercedes2.127
18.Nicolas KiesaAudi2.505
19.Vanina IckxAudi2.579
20.Susie StoddartMercedes3.067

Todt wil bij Ferrari blijven

Scuderia Ferrari teambaas Jean Todt heeft aangegeven graag bij bij de Italiaanse renstal te willen blijven. Hij heeft er echter minder trek in als Michael Schumacher besluit na dit seizoen te stoppen.

Het gerucht gaat dat Ferrari al een voorcontract heeft met Kimi Räikkönen. Todt ontkent dit echter, "Niemand bezit een voorcontract. Dat bestaat niet." Op de toekomst van Schumacher wilde Todt geen commentaar geven.

Chaos op Mark of Chaos screens

Niet letterlijk, want Chaos is een van de vier volken die je kan spelen in Warhammer: Mark of Chaos. Chaos is een verzamelnaam voor de barbaren die in het noorden van de Warhammer-wereld wonen. Aldaar houden zij zich voornamelijk bezig met het uit roeien van elkander. Af en toe gebeurt het echter dat er iemand wat orde (en een leger) weet te creëren. Dat leger gaat er dan op uit om de gehele wereld onder de voet te lopen. Kortom, Chaos zijn de bad guys van het Warhammer universum.

De kracht van Chaos zit in de goden die ze vereren. Er zijn er vier, maar het spel lijkt zich te focussen op Khorne (met een vleugje Nurgle). Hoe meer iemand zich inlaat met deze goden, hoe sterker die persoon wordt. De prijs hiervoor is dat de vereerders vaak verschillende (demonische) mutaties oplopen. Chaos troepen variëren dan ook van "simpele" mensen (Marauders) tot Daemon Princes die bijna al het menselijke hebben verloren. Ook kunnen Chaos generaals beroep doen op demonen, die speciaal uit een andere dimensie komen om te knokken.






Nederlandse gewonde bij aanval Uruzgan

Icoon OorlogIn de Afghaanse provincie Uruzgan is een Nederlandse militair gewond geraakt. Het konvooi waar hij in zat raakte in een hevig vuurgevecht. De man bestuurde de voorste pantserwagen van het konvooi. Deze auto werd waarschijnlijk door een raketwerper onder vuur genomen.

Meerdere aanvallers raakten bij het gevecht gewond en waarschijnlijk zijn enkelen ook gedood. De gewonde Nederlander is met een helikopter naar het veldhospitaal van het Nederlandse kamp in Tarin Kowt gebracht. Hij is geopereerd en buiten levensgevaar, zegt Defensie.

Het is voor het eerst dat een Nederlander in Afghanistan door gevechten gewond raakt. Eerder kwamen drie Nederlandse militairen om door ongelukken.

Met dank aan The_Martian, Sehnsucht en CBRemy voor de submit.

Opstellingen Luxemburg - Nederland

De opstellingen van Nederland en Luxemburg voor de EK-kwalificatiewedstrijd vanavond zijn net bekend gemaakt. Zoals we vanmorgen al wisten te melden, start Theo Janssen in de basis.

Opstellingen

Luxemburg: Joubert, Kintziger, Hoffmann, Reiter, Mutsch, Lombardelli, Ferreira, Strasser, Bettmer, Remy, Joachim.

Nederland: V.d.Sar, Heitinga, Ooijer, Mathijsen, De Cler, Landzaat, Schaars, T.Janssen, v.Persie, Huntelaar, Kuyt.

De wedstrijd zal worden gefloten door de Portugees Ferreira.

Wat is Dit: Opgave 43 - Ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave:

Succes!

Resident Wiivil Info

Langzaamaan druppelt de informatie binnen over de opkomende Wii-versie van Resident Evil. Zo zal Tara Platt, die al eerder stemmen insprak in Naruto en Digimon, de voice-over gaan doen voor Jill Valtenine. Weinig verrassend is dat de game wederom zombies en zombie-achtige vijanden zal kennen en ook een bizar type vleesetende plant waar Jill het tegen moet opnemen. Ze krijgt hiervoor een groot arsenaal aan wapens.

Het verhaal van de game zal zich afspelen voor Resident Evil 4 en zal door een wat logische verhaalbinding wat vragen moeten beantwoorden die bij de gamers zijn opgekomen. De game zal erg groot worden, zo kom je in Raccoon City, Umbrella hoofdkwartier en het dorp van Resident Evil 4. De game zal weer actie mixen met wat puzzelachtige gameplay zoals we inmiddels gewend zijn van de serie.



Noord-Brabant kiest eindelijk eigen volkslied

Icoon BinnenlandsNoord-Brabant krijgt eindelijk zijn eigen volkslied. Commissaris van de koningin Hanja Maij-Weggen legt tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november de Brabantse bevolking drie nummers voor waaruit gekozen kan worden.

Maij-Weggen heeft drie nummers voorgesteld: de klassieker "Hertog Jan van Brabant", "Het leven is goed in het Brabantse land" en "Brabant" van Guus Meeuwis.

Maij-Weggen doet haar voorstel in het kader van de viering van negenhonderd jaar hertogdom Brabant. Noord-Brabant is de enige Nederlandse provincie zonder volkslied.

Guus Meeuwis
Guus Meeuwis

Bejaarde man overlijdt door openen brug

Icoon OngelukEen bejaarde man is zaterdagmiddag in Dinteloord om het leven gekomen. Dit gebeurde toen de brug waarop hij stond openging.

De 82-jarige man uit Dinteloord hoorde de alarmbellen van de Prinsenlandse brug, die aangaven dat de brug openging, kennelijk niet rinkelen. Terwijl het slachtoffer naar de boten aan het kijken was, ging de op afstand bedienbare brug open en viel de man met zijn fiets van de brug, waarna hij overleed.

Met dank aan bolk voor de submit.

Madden '07 breekt records in Amerika

Electronic Arts schat dat de game Madden '07 over alle consoles verpreid in de eerste week in Amerika zo'n 2 miljoen keer over de toonbank is gegaan, het beste resultaat in de 17 jaar dat de serie oud is. Het is een stijging van ongeveer 12% ten opzichte van vorig jaar.

"We put a ton of innovation into Madden NFL 07 from new game modes and controls to NFL Superstar Hall of Fame," zei Todd Sitrin, EA Vice President van Marketing. "Consumers are the most meaningful judge of game quality and based on sales and the record-setting online activity, our toughest critics think Madden NFL has delivered another great game experience."

Alle schattingen van EA op een rijtje:

Madden NFL 07 is de best verkopende game in de serie ooit met 2 miljoen exemplaren binnen een week
Binnen vijf dagen van de launch zijn er meer dan 600.000 achievements gehaald op Xbox Live en is er meer dan 2 miljoen uur online gespeeld. Dat is ongeveer 228 jaar online spelen in een week
De game is de beste verkochte game in Amerika op de Xbox 360, Xbox, PlayStation 2 en PSP.



Één miljoen Xbox 360 consoles verkocht voor kerst

De Xbox 360 zal nog voor de kerst meer dan één miljoen keer over de toonbank zijn gegaan in Groot Brittannië, aldus Chris Lewis, Microsofts Vice President voor EMEA en Home Entertainment. Totaal zijn er in alle PAL-regio's samen inmiddels 1,3 miljoen exemplaren van Microsofts next-gen console verkocht, in totaal zit het bedrijf wereldwijd al aan de 5 miljoen. Microsoft wil dat aantal nog dit jaar verdubbelen.

De verkoopcijfers moeten gesterkt worden door releases in Hongarije, Polen, Tsjechië, Slowakije en Zuid Afrika. In deze landen wordt de console gelanceerd in de komende maanden. Ook Rusland is binnenkort aan de beurt: "We’re still trying to get there as soon as we possibly can, but only when we’ve got a localised dashboard on the console."

Lewis ontkende dat de Xbox 360 buiten de UK slecht verkocht, maar gaf wel toe dat Spanje niet echt warm loopt voor de console. Hij bevestigde eveneens weer dat Microsoft niet van plan is de prijs te laten zakken op de korte termijn: "We have no intention of making any price moves with 360. We offer great value right now and great choice thanks to the Core and Premium systems. We will also have 160 games and totally own football, so there is plenty to be driving demand."

Freire maakt rentree in Ronde van Polen

Volgende week zal Oscar Freire in de Ronde van Polen zijn rentree in het wielerpeloton maken. De Spanjaard van Rabobank zag twee weken geleden af van deelname aan de Ronde van Spanje wegens nekklachten, duizeligheid en hoofdpijn.

In Polen wil Freire zich in vorm rijden voor het wereldkampioenschap wielrennen op de weg in Salzburg. De drievoudig wereldkampioen vervangt in de Polen Marc de Maar.

'Opiumproductie Afghanistan 50% gestegen'

De opiumproductie van Afghanistan bedraagt dit jaar bijna 50 procent meer dan in 2005. De opbrengst komt uit op een record van ongeveer 6100 ton, meldde het VN-drugsagentschap Unodc zaterdag.

De stijging komt door de ''alarmerende'' toename van de met papavers bebouwde oppervlakte, aldus de VN. Het opiumareaal van Afghanistan, dat meer dan 90 procent van de opium in de hele wereld produceert, is dit jaar met 59 procent toegenomen tot 165.000 hectare. Dat is een oppervlakte die groter is dan de provincie Flevoland.

De groei vond vooral plaats in het zuiden van het land, waar wetteloosheid heerst. ''De opiumteelt is buiten controle geraakt'', zei Unodc-drecteur Antonio Maria Costa in Kabul. Hij noemde de laatste cijfers ''onrustbarend''. Afghanistan wordt steeds afhankelijker van de drugs.''

'Ten Cate zag liever Rosenberg vertrekken'

Donderdag werd bekend dat Angelos Charisteas Ajax verruilde voor Feyenoord. Ajax-coach Henk ten Cate had liever Rosenberg de overstap naar Rotterdam zien maken. Dat zegt Hugo Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Op 28 augustus liet Ten Cate weten dat hij de Griek graag wilde behouden voor de club. "Hij heeft nog een week om een andere club te zoeken, maar ik hoop natuurlijk op een langer verblijf van Charisteas,"

De kans dat Rosenberg dit seizoen zal toekomen aan veel speelminuten bij Ajax lijkt klein. De 23-jarig aanvaller werd al in verband gebracht met Stade Rennes, Bolton Wanderes, Everton, FC Twente en Brøndby IF. Rosenberg zelf zei onlangs nog dat hij niet van plan is om te vertrekken uit Amsterdam.

Artwork Master Chief voor Halo 3

Bungie heeft in haar wekelijkse update artwork vrijgegeven van de Master Chief voor de game Halo 3. Het bedrijf laat verder weten dat de ontwikkeling goed gaat, er wordt dagelijks zowel single- als wel multiplayer getest. Verder wil Bungie voor de multiplayer wat verbeteringen gaan doorvoeren aan de standaard modes als Capture the Flag. Zo moeten de spelers die de vlag in handen hebben een soort van tijdelijke bonus ontvangen om het leuk te houden. Je bent namelijk toch een target voor iedereen en daar moet wel iets tegenover staan. Wat het precies gaat worden is nog niet zeker. Voor de volledige update kun je hier terecht.




Lang leve de gordels

Ik wist, ik wist het, ik als dikkerd was er altijd al van overtuigd dat dik zijn absoluut zo z'n voordelen heeft, alleen ik was ze tot nu toe niet tegengekomen dus mijn theorie was waardeloos.

Maar gelukkig kwam ik dit filmpje tegen, en ik heb het gevoel dat als hij/zij aan de rechterkant wat dunner was geweest dat hij/zij met een behoorlijke klap uit die atractie zou zijn gevallen.

Degene naast hem/haar heeft het volgens mij niet helemaal door en vind het allemaal erg grap

Saint's Row Downloadable Content bekend

Onlangs is er informatie vrij gekomen over de eerste downloadable content package voor Saint's Row. Het pakket zal bestaan uit enkele nieuwe outfits, tattoo's en accessoires om je karakter mee op te leuken.

Wanneer het pakket in Europa uitkomt is nog niet bekend, maar Amerikaanse gamers kunnen op 15 september gratis de content naar een memorycard kopiëren bij één van de 360 kiosks. Ook zal de nieuwe content gewoon via het marketplace beschikbaar zijn, tegen inlevering van enkele Microsoft points.

Alle nieuwe toevoegingen van het eerste pakket:
Kleding:
Samurai Helmet
Leather Eye Patch
Fake Tuxedo Shirt
Short Sleeve Tropical Shirt
Spiked Leather Jacket
Leopard/Tiger Skin Boxers
Leather Chaps
Crazy Bunny Slippers
Skull Ring
Saints Row Medallion
Saints Row Wrist Band

Tattoo's
Panther (klein)
Panther (groot)
Rattlesnake
Biohazard
Ankh
Spider



Krijg Mario bij je Happy Meal

Nintendo heeft een deal gesloten met McDonald's America waardoor momenteel in Amerika bij de Happy Meals Nintendo figuurtjes worden meegegeven. In totaal zijn er zes figuurtjes die je kunt sparen. Zo heb je een kleine Mario-bal, een soort frisbee, een opblaasbare Mario Tennis-hamer en andere dingen. De drie characters die in de actie meedoen zijn Mario, Donkey Kong en Yoshi.

Dat McDonald's heeft gekozen voor sportieve items is geen wonder. Het bedrijf is druk bezig met het promoten van gezond eten en dit past prima in dat imago. Het bedrijf zelf zegt het volgende:"The 'Take the Mario Challenge' Happy Meal and Mighty Kids Meal event is part of McDonald's ongoing commitment to helping guests better understand the keys to living balanced, active lives. This initiative...underscores the importance of eating right and staying active, and includes a wide variety of programming for guests of all ages."

De Nintendo speeltjes zijn nog te verkrijgen tot 21 september, of de actie ook in Nederland gevoerd zal worden is niet bekend, maar aangezien acties lang niet altijd wereldwijd gelijk zijn valt het te betwijfelen.





Go Ahead Eagles blij met Kromkamp

Go Ahead Eagles is blij met de loopbaan van Jan Kromkamp. Voor de derde keer in ruim een jaar tijd heeft de club uit Deventer geld verdiend aan een transfer van de verdediger.

Omdat Kromkamp zijn opleiding genoot bij de club uit de Jupiler League, heeft men recht op een opleidingsvergoeding. In ruim een jaar tijd verkaste de speler van AZ naar Villareal, van de Spaanse club naar Liverpool en afgelopen week nam PSV Jan Kromkamp over van de ploeg uit de Premier League. Dat betekent dus voor de club uit Deventer dat men voor de derde keer in korte tijd een opleidingsvergoeding ontvangt.

Charisteas begrijpt Feyenoord-fans

Angelos Charisteas vindt het normaal dat de supporters van Feyenoord boos zijn over zijn komst naar de Rotterdamse club.

De aanvaller realiseert zich dat een overstap van Ajax naar Feyenoord of vice versa altijd commotie zal opleveren: "Dat heb je als je van Ajax komt. Maar ik zal mijn uiterste best doen om hun ongelijk te bewijzen. Ik wil veel gaan scoren in Rotterdam."

Op het ogenblik bevindt de Griek zich in Moldavië, waar hij met Griekenland een kwalificatie-interland zal afwerken voor plaatsing voor het EK 2008.

Burnout 5 gaat gebruik maken van motion sensor

Het 5e deel in de Burnout serie welke zal verschijnen voor de Xbox 360 en PS3 zal op de laatstgenoemde gebruik gaan maken van de motion sensor mogelijkheden van de controller. Criterion denkt dat de controller met name bij de crashes goed gebruikt zal kunnen worden, bijvoorbeeld voor de Aftertouch -Je stuurt je auto nog terwijl hij door de lucht suist-.

Burnout 5 zal zich afspelen in Paradise City en kent een rijbewijs-systeem. Maak je geen zorgen, je hoeft geen rijbewijs te halen, op dit rijbewijs komt te staan hoe slecht je je aan de regels houdt en hoeveel absurde stunts je maakt. Naarmate je dit meer doet krijg je speciale tegenstanders om te verslaan.

Burnout 5 komt in 2007 op de markt.


Burnout Revenge op de Xbox 360

Rutte: subsidiebanen van PvdA onbegrijpelijk

Icoon PolitiekVVD-leider Mark Rutte vindt het "onbegrijpelijk" dat de PvdA blijft vasthouden aan gesubsidieerde banen. Volgens hem werkt dit niet en zijn deze zogeheten Melkert-banen niet voor niets afgeschaft. Ook een bonus voor werkenden vindt hij geen goed idee.

Rutte zei dat zaterdag op een bijeenkomst van zijn partij in Bussum in een reactie op het deels uitgelekte partijprogramma dat de PvdA zondag presenteert."De Melkert-banen waren goed bedoeld maar het eindigde ellendig. Er bleek geen doorstroom naar gewone banen. Mensen werd iets beloofd wat ze niet kregen."

Rutte begon met de ontmanteling van dit stelsel toen hij in Balkenende-I staatssecretaris van Sociale Zaken was. Rutte wil dat er meer echte banen bijkomen.

Ook de werkbonus ziet hij niet zitten. De PvdA pleit al sinds 2004 voor een belastingaftrek van maximaal 500 euro om werken financieel aantrekkelijker te maken. Rutte vindt een belastingverlaging van 3 procent voor iedereen, meer zoden aan de dijk zetten.

Uitslagen middagsessie WDT

Vandaag is in Utrecht de Bavaria World Darts Trophy begonnen. De beste darters van de wereld nemen het tegen elkaar op in de Domstad. In het weekend worden er elke dag twee sessies van de eerste ronde gespeeld. Vanmiddag kwamen er nog geen Nederlandse prof-darters in actie. Hieronder een verslag van de middagsessie op zaterdag.

De als eerste geplaatste Gary Anderson heeft in de eerste ronde zijn tegenstander Ted Hankey compleet met de grond gelijk gemaakt. De Brit won de eerste twee legs maar was daarna het spoor bijster. Gary Robson de darter die op dit moment eerste staat op de wereldranglijst, maakte daar gebruik van en wist Hankey helemaal van slag te brengen. Anderson won de partij met drie sets tegen nul.

Colin Lloyd heeft ook zijn eerste wedstrijd op de WDT met 3-1 weten te winnen van Peter Manley. In de eerste set kon Lloyd al gelijk een flinke tik uit delen door met een finish van 154 de eerste set te pakken. 'Jaws' wist ook de tweede set te pakken waarna Manley zich terug pakte en de derde set voor zich opeiste. In de laatste set kon Manley hetzelfde kunstje niet nog een keer uithalen waardoor Lloyd de vierde set en tevens de wedstrijd wist te winnen.

Ook de aartsrivaal van Raymond van Barneveld kwam vanmiddag in actie. Phil Tayler moest het opnemen tegen de Deen Brian Sorensen en Taylor wist gemakkelijk te winnen in 3-0. 'the power' kon in de eerste leg van de tweede set en in de derde leg van de derde set geschiedenis schrijven door tijdens zijn debuut op de WDT een negen-darter te gooien. Helaas miste Taylor in zijn derde beurt aan de ockey al de eerste triple twintig. De rest van de wedstrijd kwam Sorensen er eigenlijk niet meer aan te pas. Taylor won de eerste set met 3-0 de tweede set met 3-1 en de derde set wist Tayler ook weer met 3-0 op zijn naam te schrijven.

Programma avondsessie:

20:30 John Walton (Eng) (8) - Shaun Greatbatch (Eng)
21:20 Ronnie Baxter (Eng) - Paul Hogan (Eng)
22:10 Martin Atkins (Eng) (5) - Paul Hanvidge (Scho)

Boycot

Zoals jullie misschien de laatste tijd bemerkt hebben, zijn wij al druk bezig met de verkiezingen die in november worden gehouden.
Wij schrijven stukjes over programmapunten, het populistische denken van de partijen, we geven kritiek, we prijzen de partijen en we geven ze aandacht.

Nu wilde ik eerst een stukje schrijven over de zgn. “Pedopartij”, maar na het lezen van de programmapunten van deze partij, het geklaag dat ze te weinig aandacht krijgen, heb ik besloten deze partij te boycotten.

Dus dit is een kort, maar hopelijk krachtig stukje.

Ik hoop dat ik een statement heb gemaakt, zonder de partij die aandacht te geven, die ze zo graag zouden willen krijgen.

Releasedatum Dead Rising gebroken door winkel

In Amerika kunnen de 360-bezitters al bijna een maand zombies hakken, maar in Europa moeten we nog tot 7 september wachten. Toch blijkt een Zweedse winkel daar lak aan te hebben. Een gelukkige gamer liep namelijk de winkel binnen, zag een lege promo case, maar kreeg vervolgens wel de game mee van de verkoper. Blijkbaar hebben een aantal winkels de game dus inmiddels binnen. Nu geven ze wel vaker games mee voor de releasedatum en dus kan het het wel waard zijn om de gamewinkels in de omgeving af te bellen met de vraag of ze de game al binnen hebben en willen verkopen.

Licht blijft aan bij Oranje - Wit Rusland

De afsluiting van de stroom bij de interland Nederland - Wit Rusland is van de baan. Dat heeft het bestuur van het platform van ondernemingsraden in de energiesector LME zaterdag laten weten. De wedstrijd wordt woensdagavond in het PSV-stadion in Eindhoven gespeeld.

Het platform, waarin de centrale ondernemingsraden van de stroomleveranciers Delta, Eneco Energie, Essent en Nuon samenwerken, wilde met de actie protesteren tegen de voorgenomen splitsing van de energiebedrijven. De voetbalbond KNVB dreigde de vier bestuursleden van het LME persoonlijk aansprakelijk te stellen voor de financiële schade van de actie.

De LME zegt dat het nooit de intentie heeft gehad de stroom in het stadion daadwerkelijk af te sluiten. ''Op 30 augustus is een notariële akte opgemaakt waarin staat dat het LME nooit voornemens is geweest om tot stroomafsluiting over te gaan. Wij zijn medewerkers van energiebedrijven. Wij zijn niet op deze wereld om de kwaliteit van de stroomlevering aan te tasten'', aldus voorzitter Jan de Jong. ''Onze zorg is nou juist dat deze kwaliteit wordt aangetast door het splitsingsvoorstel. Het gaat ons erom dat Nederland en vertegenwoordigers van de Eerste en Tweede Kamer wakker worden en gaan begrijpen dat dit voorstel desastreus is voor onze bedrijven.''

De Tweede Kamer heeft de splitsingswet al aanvaard. De Eerste Kamer moet er nog een besluit over nemen.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Bekende ontwikkelaars over de Wii

Falafelkid, blogger over de Wii, heeft op de Leipzig Games Convention een aantal bekende namen geinterviewd; Sid Meier, Gabe Newell en Will Wright. Hij vroeg deze mensen ook naar hun mening over de Wii, de meningen liepen niet echt uit een. Sid Meier bijvoorbeeld was erg onder de indruk van de Wii, hij zal alleen nooit ervoor ontwikkelen, hij is een PC-developer in hart en nieren.

Gabe Newell vond de Wii de lastigste console om voor de ontwikkelen, maar hij zag wel de mogelijkheden van de controller. Zo zou het leuk zijn om met het breekijzer in Half-Life 2 te spelen met de Wii.

Will Wright was het meest positief over de Wii. Hij gaf geen commentaar of de Spore op de console uit zou komen, maar hij denkt wel dat de Wii de meeste kans heeft om de markt te veroveren.

Ronaldo hervat training

Ronaldo heeft voorzichtig de training hervat. Zijn club Real Madrid heeft dit zaterdag gezegd.

Zes weken geleden onderging de Braziliaanse aanvaller een operatie aan zijn knie in zijn vaderland. Een woordvoerder van Real Madrid heeft gezegd dat er nog geen definitieve datum kan worden vastgesteld voor de rentree van Ronaldo. Vorige week zei de coach van de Spaanse voetbalclub, Fabio Capello, dat hij verwacht dat de 29-jarige speler binnen een maand weer kan voetballen.

Spaanstaligen krijgen eigen servers in WoW

¿Habla Español?, ¿Es usted un ninja? dan zit je nu goed met World of Warcraft. De eerste Spaanse servers (realms) zullen begin september worden geopend.



De eerste paar servers zullen speciaal zijn ontworpen voor "migranten" van andere servers. Tijdelijk zullen spelers gratis kunnen overschakelen naar deze servers vanaf de bestaande Duitse, Engelse en Franse servers.

De speciale migratieservers zullen PvE en PvP zijn, de roleplayers zullen moeten wachten totdat de Spaanse RP en RP-PvP servers later worden opgezet. De Spaanstalige RP enthousiastelingen zullen dan alsnog gratis kunnen overstappen.

Socialistische Populisten?

De SP stijgt al tijden in de peilingen en niet zo'n beetje ook. Zoals het er nu uitziet zal de SP de vierde partij worden van Nederland, en dat is niet verkeerd, vooral niet als je weet dat er zo'n zestig partijen meedoen aan de verkiezingen. Hoog in de peilingen betekent dus ook de kans om te regeren en dit terwijl de SP juist een echte oppositiepartij is.

Toch speelt Marijnissen steeds vaker de bal naar GroenLinks en PvdA, de SP wil wel een links kabinet maar, zoals we bij de gemeenteraadsverkiezingen hebben gezien, GroenLinks en de PvdA zijn een stuk minder enthousiast. De SP moet zich dus zo zien te manouvreren dat ze mee kunnen regeren, kortom de SP wordt regentesk (partij die punten aanpast om zo te kunnen regeren) en dat terwijl ze D66 hier al meermale van hebben beschuldigd.

Vorige week presenteerde de SP het nieuwe programma, wat opzich al bijzonder is. Het programma van de SP was namelijk de afgelopen tien jaar bijna niet veranderd. De SP liet één van de grootste speerpunten los, Nederland hoeft niet meer uit de NAVO, Nederland moet er echter wel voor zorgen dat de NAVO een andere richting opgaat. Een vriendelijkere richting.

Ook komen er wat loze kreten in het programma voor zoals; het vertrouwen in de democratie verbeteren, het bestuur dichter bij de mensen brengen, geen spookbeelden oproepen, het vetrouwen in het recht herstellen, segregratie voorkomen. Allemaal prachtige kreten met prachtige verhalen erachter en leuke ideeën die al vaker geopperd zijn en zelfs het financiële plaatje lijkt te kloppen.

Eigenlijk is er niet zoveel mis met het programma in mijn ogen, behalve het feit dat de SP zichzelf verloochent door een partijprogramma op te stellen waar de PvdA het goed mee eens kan zijn. De SP doet nu hetgeen waar ze al jaren tegen strijden, ze lopen mee met de rest enkel en alleen om te kunnen regeren. Er is een paradoxale partijprogramma ontstaan. Een goed inhoudelijk programma zonder echte inhoud, zonder de echte waarden waar die de SP tot nu toe altijd zo hard probeerde te verdedigen.

"Stem tegen, stem SP" is verworden tot een "Loop mee, stem SP!"

Tieners vervolgd voor maken kinderporno

JustitieDrie tieners uit Gouda die eerder dit jaar een pornofilmpje van een 14-jarig meisje maakten en op internet verspreidden, moeten zich op 15 september voor de rechter verantwoorden. Het meisje liet zich filmen tijdens een feestje in het huis van een van de jongens. De knapen hadden een glaasje te veel op en spoorden haar aan in bad te masturberen. Pas later hoorde de gedupeerde van het filmpje en meldde zij met haar ouders het voorval bij de politie.

De drie jongens, van 15 en 16 jaar oud, worden aangeklaagd voor het vervaardigen en verspreiden van kinderporno. Tegen twee andere jongens die bij de zaak betrokken waren, is de zaak geseponeerd.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

Crackdown gameplay beelden

Er zijn wat gameplay trailers uitgebracht voor de game Crackdown.
In het spel kruipt de speler in de huid van een geheimagent in de toekomst, die huishoudt in een stad vol geboefte.


Dit futuristisch geboefte moet uitkijken voor onze hoog-springende geheimagent

Het spel heeft -zo te zien- de gameplay van GTA-achtige games, gecombineerd met de "ouderwetse" FPS. Vooral de interactie met de omgeving is, met behulp van physics, nu nog verder doorgevoerd.
De trailers zijn te vinden op Gametrailers.com

Meer Wiinfo op 14 en 15 september

Nintendo heeft in een gesprek met gamesindustry.biz aangekondigd dat er nieuwe informatie over de Wii zal verschijnen tijdens de conferentie in Europa die 15 september zal plaatsvinden. Het is hoogstwaarschijnlijk dat de releasedatum en -prijs bekend zullen worden gemaakt tijdens het event, dat alleen voor een beperkte groep mensen uit de industrie zal worden bijgewoond.

Een woordvoerder van Nintendo had er het volgende over te zeggen: "Wii will be playable. Nintendo will be announcing new software at the event and there will be new announcements regarding the Wii console itself.”

Nintendo zal de 14e ook eenzelfde conferentie in America houden, waarvan wordt verwacht dat Nintendo Of America president Reggie Fils-Aime de prijs en datum voor Amerika persoonlijk zal aankondigen.

De woordvoerder probeerde verder ook nog de geruchten te ontkrachten die de ronde doen over eventuele vertragingen en productieproblemen met de Wii-mote.
The reports are entirely rumour and speculation. I can confirm that the Wii is very much on course for a Q4 release, as Nintendo originally stated.”, aldus de woordvoerder.

[upd] Britten arresteren 14 terreurverdachten

TerrorismeDe Britse politie heeft vrijdagavond en zaterdagochtend bij antiterreuroperaties in Londen veertien mannen gearresteerd. De operaties hadden plaats in het zuiden en in het oosten van de Britse hoofdstad.

Volgens Scotland Yard worden de mannen verdacht van het plegen of voorbereiden van of van het aanzetten tot terroristische daden. Nadere bijzonderheden zijn niet meegedeeld. Volgens de BBC zijn de meeste arrestaties verricht in een restaurant dat vooral door moslims wordt bezocht.

Volgens een politiewoordvoerder is er geen verband met de arrestatie vorige maand van meer dan twintig mensen op verdenking van betrokkenheid bij een complot om vliegtuigen met bestemming Amerika op te blazen.

Ook is er volgens de politie geen verband met de zelfmoordaanslagen op de ondergrondse en een bus in Londen op 7 juli vorig jaar, waardoor 52 mensen om het leven kwamen.

Update 15.27 uur
Ook in Manchester deed de politie invallen in woningen. Bij deze operatie, de volgens een woordvoerder los stond van de actie in Londen, werden twee mannen aangehouden.Volgens de website van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken is de terreurdreiging in het Verenigd Koninkrijk op dit moment ''ernstig''. Dit is de op één na hoogste staat van paraatheid.

De Britse politie en de inlichtingendienst MI5 houden duizenden moslims in de gaten die mogelijk van plan zijn terroristische acties uit te voeren of te steunen. Terrorismebestrijders in Groot-Brittannië zijn niet alleen meer bezorgd over mogelijke 'import' van extremisten met terreurplannen. Zij denken dat al in het land wonende personen er worden opgeleid voor het plegen van terreurdaden. Dat zegt Peter Clarke, hoofd van de antiterreureenheid van Scotland Yard, in een interview dat zondag wordt uitgezonden door BBC2, meldden Britse media zaterdag

Buurt jaagt ontuchtverdachte weg

Icoon PolitieBurgemeester Cor de Vos van Nieuwegein kan de veiligheid van een inwoner van zijn gemeente die wordt verdacht van seksueel misbruik van minderjarigen, niet langer garanderen. Dat is de conclusie die de burgemeester vrijdagavond trok na een emotionele informatieavond met buurtbewoners.

De man, die samenwoont met zijn 81-jarige moeder, is daarop direct vertrokken. Ongeveer driehonderd mensen waren aanwezig op de bijeenkomst, die werd georganiseerd, nadat onrust was ontstaan over het verblijf van een vermeende pedofiel in de gemeente.

De bezoekers wilden weten hoe het mogelijk is dat de man in de wijk Lekboulevard is komen wonen en waarom zij hierover niet eerder zijn geïnformeerd. De man was nog maar kort vanuit Utrecht naar Nieuwegein verhuisd omdat hij ook in Utrecht al was bedreigd.

Geen gevangenen meer in Abu Ghraib

Icoon BuitenlandsDe beruchte gevangenis Abu Ghraib telt geen gevangenen meer. De Amerikanen hebben een aantal mensen vrijgelaten en anderen waarschijnlijk overgebracht naar een andere gevangenis. De gevangenis is nu in handen van de Iraakse regering, die moet bepalen wat er nu mee gaat gebeuren.

Een woordvoerster van de Iraakse autoriteiten wees erop dat de mensenrechten in de gevangenis meermaals geschonden waren. Dit ten tijde van het regime van Saddam Hoessein, die er politieke tegenstanders opsloot. Ook de Amerikanen sloten hier gevangenen op en deden de raarste dingen met ze.

Een korte tijd voor de grootse inval in 2003 van Amerika in Irak liet Hoessein duizenden gevangenen vrij, wat een erg grote chaos veroorzaakte. Beelden van Amerikanen die gevangen mishandelden gingen twee jaar terug de gehele wereld over en zorgden voor een storm aan protesten. Negen soldaten zijn hiervoor opgepakt en ontslagen uit het leger.

Vuelta: Vinokourov pakt nu wel etappewinst

Alexandr Vinokourov heeft de achtste etappe in de Vuelta op zijn naam geschreven. De Kazach, die gisteren in het zicht van de finish nog net achterhaald werd, reed vandaag een halve kilometer voor de streep weg uit het peloton, en hield nu wel stand.

De Italiaan Marzoli en de Sloveen Murn eindigde als respectievelijk tweede en derde. De Sloveen Janez Brajkovic behield na de nagenoeg vlakke rit van Ponferrada naar Lugo over 180 kilometer, de leiding in het algemeen klassement.

Kevin van Impe maakte de etappe vandaag: De Belg reed 100 kilometer alleen voor het peloton uit. Op 10 kilometer voor de sprint werd de Belg echter door het peloton teruggepakt.

Uitslag achtste etappe:

PlaatsNaamTijd
1Aleksandr Vinokoerov (Kaz)4.02,11
2Ruggero Marzoli (Ita)+ 0,01
3Uro Murn (Slo)z.t
4Thor Hushovd (Noo)z.t
5Paolo Bettini (Ita)z.t
6Erik Zabel (Dui)z.t
7Samuel Sánchez (Spa)z.t
8Thomas Ziegler (Dui)z.t
9Andrea Moletta (Ita)z.t
10Davide Rebellin (Ita)z.t

Stand na de achtste etappe:

PlaatsNaamTijd
1Janez Brajkovic (Slo)30.50,39
2Alejandro Valverde (Spa)+ 0,05
3Carlos Sastre (Spa)+ 0,10
4Gómez Marchante (Spa)+ 0,22
5Andrej Kasjetsjkin (Kaz)+ 0,23
6Manuel Beltrán (Spa)+ 0,51
7Ruggero Marzoli (Ita)+ 1,05
8Bernhard Kohl (Oos)+ 1,37
9Danilo Di Luca (Ita)+ 1,47
10Aleksandr Vinokoerov (Kaz)+ 2,07

Van Petegem naar Quick Step

De Belg Peter van Petegem rijdt volgend seizoen voor Quick Step. De manager van de wielerploeg, Patrick Lefevere, heeft de komst van de 36-jarige coureur bevestigd. Van Petegem, die nu nog rijdt voor Davitamon - Lotto, zal een contract voor een jaar tekenen.

"Peter heeft de laatste tijd niet veel wedstrijden gewonnen, maar hij heeft veel ervaring. Ik denk dat hij daarmee veel waarde kan hebben voor onze kopman Tom Boonen in de slotfase van bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen of Parijs- Roubaix”, aldus Lefevere over Van Petegem, die in het verleden twee keer de Ronde van Vlaanderen (1999 en 2003) en eenmaal Parijs-Roubaix (2003) won.

IND betaalt asielzoekers tonnen

Icoon BinnenlandsJaarlijks betaalt de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) zo'n drie tot vier ton aan asielzoekers omdat ze te lang op een beslissing omtrent hun verblijfsstatus moeten wachten. Het gaat hierbij om dwangsommen die door de rechter worden opgelegd. De laatste keer dat het totaalbedrag van uitgekeerde dwangsommen openbaar werd gemaakt ging het om een bedrag van slechts een kleine 40.000 euro, dat was in het jaar 2000. Er is dus sprake van een explosieve stijging in een relatief korte tijdsspanne.

Zo beval de rechter op 2 september 2005 dat een vrouwelijke asielzoeker binnen zes weken een definitieve beslissing moest ontvangen omtrent haar verblijfsstatus, op straffe van een dwangsom van 250 euro per dag. Op 1 maart 2006 kreeg ze uiteindelijk haar verblijfsvergunning, wat de IND het lieve sommetje van 34.000 euro kostte.

De hoogte van dit bedrag is volgens een woordvoerder van de IND "zeer incidenteel, alleen al omdat deze ene zaak circa 10% van het totaal bedraagt". Een rondgang langs vreemdelingenadvocaten laat een ander beeld zien. Zo incasseerde een cliënt van advocaat M. van Eik in juni een bedrag van 12.750 euro. Cliënten van advocaat A. Louwerse konden bedragen van 17.000 en 12.000 euro op hun rekening bijschrijven. Vier cliënten van advocaat M. Wijngaarden inden vorig jaar in totaal 40.000 euro.

De IND stelt dat het voor uitvoeringsinstellingen zeker niet ongebruikelijk is om met dwangsommen te worden geconfronteerd. Daarnaast benadrukt de dienst dat het totaalbedrag van drie tot vier ton moet worden afgezet tegen het aantal beslissingen wat in individuele zaken jaarlijks wordt genomen. Dit zouden er volgens eigen zeggen ruimt 300.000 zijn.

Vorig jaar ontving de Nationale Ombudsman ruim 1400 klachten over de IND; bij de IND zelf kwamen nog eens ruim 13.000 klachten binnen. Bijna 75% van de klachten ging over behandelduur en aanvraag van bezwaarschriften. Volgens de Algemene Rekenkamer was de wachttermijn bij de IND vorig jaar gemiddeld ruim veertig weken.

Met dank aan kamstra (herschreven!) voor de submit.

Claim van 2,6 ton voor schouderklopje

Icoon ShockingEen handje geven, kussen, schouderklopje, het zijn allemaal manieren om anderen te begroeten. Met dit laatste moet je oppassen. Een vrouw uit Leeuwarden kreeg namelijk een schadeclaim van 260.000 euro aan haar broek na het begroeten van haar schoonzus.

De rechtbank van Leeuwarden deed pasgeleden uitspraak in deze kwestie, die al twaalf jaar bezig is. De oorzaak van de claim was een nogal hardhandige begroeten tussen de schoonzussen in 1991. De een sprong de ander zo opgewonden om de nek dat het slachtoffer er, naar eigen zeggen, een whiplash aan over zou hebben gehouden.

De besprongen zus raakte door aanhoudende pijn in nek en schouders en door concentratieproblemen arbeidsongeschikt bij haar baan als matroos bij de Koninklijke Marine. Dit leed tot de claim van 260.975 euro ter compensatie van gemiste inkomsten, kosten voor hulp in het huishouden dat ze zelf niet meer kon doen en smartengeld. Het incident vertroebelde de familieband zo ernstig dat de rechtbank zich erover moest buigen.

Doktoren hebben de klachten van de vrouw bevestigd, maar wijten het aan een combinatie van slaaptekort en vermoeidheid. Ze zeggen dat er geen verband is tussen de begroeting en de klachten.

Na meer dan twaalf jaar van medische onderzoeken maakte de rechtbank kortgeleden een einde aan de ruzie. De rechter oordeelde dat het hardhandig begroeten van familie niet onrechtmatig is. Bovendien is niet aangetoond dat de klachten zijn veroorzaakt door de begroeting, en de claim werd dus afgewezen. De enige vraag die rest is of de familieband nu ook weer zal herstellen.
Met dank aan Kozzmic voor de submit.

2 jaar en 8 maanden voor afsnijden penis

Icoon ShockingEen 31-jarige vrouw uit Taiwan is veroordeeld tot twee jaar en acht maanden cel voor het amputeren van de penis van haar man. De operatie vond zonder medeweten van de man plaats, aangezien hij lag te slapen.

De vrouw besloot tot haar misdaad omdat zij haar man ervan verdacht tijdens zakenreisjes naar China een affaire met een ander te hebben. Zij gebruikte een schaar om zijn mannelijkheid eraf te knippen. De man ontkent overigens ooit overspel te hebben gepleegd.

Wat niet is kan echter nog komen: de penis van de man is er door artsen namelijk succesvol weer aangezet. De man is echter zo ondersteboven van het hele gebeuren dat hij zich al sinds het pijnlijke incident in maart plaatsvond heeft opgesloten op zijn kamer. Zelfs met familie wil hij voorlopig geen contact hebben.

Met dank aan YubYub en DJMO voor de submit.

Mogelijk sabotage in stadion tegenstander

Icoon BizarDe Oostenrijkse politie heeft na een competitiewedstrijd tussen de clubs FC Superfund Pasching en Rapid Wien vastgesteld dat er mogelijk sabotage heeft plaatsgevonden aan de dakconstructie van het stadion. Een paar bouten bleken te zijn los te zijn gemaakt. Volgens de president van Pasching is het dom geluk geweest dat er bij die wedstrijd geen ongelukken zijn gebeurd.

Men vermoedt dat de daders te vinden zijn bij de aanhang van de club uit Wenen. Voor de wedstrijd werd vastgesteld dat er de avond ervoor was ingebroken, waarbij een embleem met het motto van de club Pasching werd gestolen. Ook werden er bouten losgemaakt van de hekken om het gastenvak. Blijkbaar had de aanhang van Rapid Wien plannen om tijdens de wedstrijd het veld te bestormen.

Het stadion, dat ook gebruikt zal worden voor de Europese kampioenschappen van 2008, is vooralsnog volledig afgesloten en wordt bewaakt voor zolang het onderzoek voortduurt. Er wordt onderzoek gedaan naar de bouten van de dakconstructie. Men is nog niet zeker of de bouten zijn bezweken door metaalmoeheid of sabotage.

Met dank aan Nood-kloon voor de vertaalde en herschreven submit.

Spotprenten motief voor kofferbommen

Icoon TerrorismeWoede over de publicatie van Mohammed-spotprenten leidde tot plannen om Duitse treinen op te blazen. Dat zegt Jörg Ziercke, directeur van de Duitse federale recherche BKA, in een interview met het weekblad Focus. "De in Kiel gearresteerde Youssef el-Hadjib heeft dat geïnterpreteerd als een aanval van de westerse wereld op de islam", aldus Ziercke.

Mede geïnspireerd door de dood van topterrorist Abu Musab al-Zarqawi besloten de verdachten met behulp van kofferbommen dood en verderf te zaaien in Duitse treinen. Ten gevolge van een constructiefout explodeerden de bommen echter niet.

Via het internet kwamen de twee hoofdverdachten aan een handleiding voor het maken van een kofferbom, die voor 90% overeen kwam met de aangetroffen koffers. "Zij zijn maar op één punt van de handleiding afgeweken, en dat was de oorzaak van de constructiefout."

Volgens Ziercke was de actie verder goed voorbereid, onder meer door de dienstregeling van de Duitse spoorwegen uitgebreid te bestuderen. "Ze rekenden erop dat hun plan zou slagen. Dan zouden ook beslissende sporen zijn uitgewist." Uit opnames van beveiligingscamera's bleek volgens de BKA-directeur dat de twee hebben samengewerkt.

Momenteel wordt onderzocht of de twee nog meer aanslagen van plan waren. Aanwijzing hiervoor zou de terugkeer van de in Kiel aangehouden Youssef el-Hadjib zijn. Na de mislukte aanslagen vluchtte hij naar Libanon, maar na dat het nieuws hem bereikte dat de aanslagen mislukt waren reisde hij terug naar Duitsland. "Misschien had hij toen al verder gedacht."

Volgens de Westdeutsche Allgemeine Zeitung waren de verdachten in eerste instantie van plan om de kofferbommen te laten exploderen tijdens het WK voetbal. Dat plan lieten ze uiteindelijk varen omdat ze het te riskant vonden in verband met de uitgebreide veiligheidsmaatregelen die tijdens het WK in Duitsland van kracht waren.

Met dank aan kamstra (herschreven!) voor de submit.

Zilver voor Chardon bij vierspannen

IJsbrand Chardon is er niet in geslaagd om het goud te veroveren tijdens het vierspannen tijdens de Wereldruiterspelen in Aken. De Nederlander zal het moeten doen met een zilveren plak, en moet de Belg Felix Marie Brasseur voor zich dulden.

De menner uit Schipluiden slaagde er tijdens het laatste onderdeel niet in om zijn voorsprong te verdedigen. Na de dressuur van donderdag en de marathon van vrijdag ging Chardon nog aan de leiding. In het verleden wist de Nederlander tijdens 4 Wereldkamioenschappen drie maal het goud te behalen op dit onderdeel.

Brasseur legde de laatste proef foutloos af, waardoor hij de gouden medaille voor zich kon opeisen. Chardon maakte een aantal fouten tijdens zijn vaardigheidsproef, zodat de eerste plaats voor hem niet meer haalbaar was.

Verder wist de Nederlandse equipe nog beslag te leggen op de bronzen medaille in de landenwedstrijd. In dit team zaten behalve Chardon ook Theo Timmerman en Koos de Ronde. Het goud ging naar Duitsland.

Echtpaar vermoord na stoppen verkrachting

Icoon MisdaadEen echtpaar uit Philadelphia dacht een goede daad te plegen, toen ze een man een jonge vrouw zagen aanranden. De twee wisten de verkrachtingspoging te stoppen maar moesten hun poging om de jonge vrouw te helpen met de dood bekopen, aldus de politie.

Het echtpaar vond de twee op het moment dat ze thuis kwamen. De 18-jarige vrouw wist zich los te rukken van haar aanvaller. De drie vluchtten de bosjes in terwijl de dader achter ze aan kwam, ondertussen druk schietend met een semi-automatisch wapen. De drie wisten zich te verbergen maar dat mocht niet baten, de dader vond ze. Terwijl ze op de grond lagen werden ze van dichtbij vermoord. Het slachtoffer werd ook beschoten maar volgens de politie wordt verwacht dat zij er wel bovenop zal komen.

Korte tijd na het incident werd de 24-jarige Kevin White gearresteerd op verdenking van moord, verkrachting, geweldpleging en andere delicten. Ook werd het wapen teruggevonden. De aanval was één van zes schietpartijen die nacht in Philadelphia, waarvan er twee met dodelijke afloop.

"Alles gebeurde in een paar seconden", vertelt een woordvoerder vande politie. De namen zijn nog niet vrijgegeven totdat de familie is ingelicht.

Met dank aan Nood-kloon voor de vertaalde submit.

WK 2010 mogelijk naar Australië

Australië heeft zich opgeworpen als vervanger voor de organisatie van het WK Voetbal in 2010. Zuid-Afrika, welke in eerste instantie als gastheer zou fungeren, heeft steeds meer last van problemen met betrekking tot de infrastructuur.

"Over de problemen die men in Zuid-Afrika heeft, hoeft men zich bij ons geen zorgen te maken. De organisatie van de Olympische Spelen in 2000, het WK rugby in 2003 en de Commonwealth Games in 2006 verliepen ook probleemloos", zegt de voorzitter van de Australische voetbalbond, John O'Neill, in het Franse blad L'Equipe.

De kans is overigens erg klein dat Australië het WK ook daadwerkelijk mag gaan organiseren. In 2002 was de Aziatische zone namelijk ook al uitverkoren om de gastheer van dit mondiale toernooi te zijn. In die tijd waren Zuid-Korea en Japan de gelukkigen.

Meisje verslaapt eindbestemming vliegtuig

Icoon Opmerkelijk De Bulgaarse tiener Maria Ilieva (17) moet raar opgekeken hebben toen zij na haar vlucht van Malta naar Sofia ontwaakte. Ilieva was tijdens de nachtelijke vlucht in slaap gevallen. Toen ze wakker werd, bleek ze weer terug op het vliegveld van Valletta op Malta te zijn.

De medewerkers van Air Malta lieten Ilieva weten dat een vliegtuig geen slaapplek is. "Maar er hangen geen borden waarop 'Verboden te slapen' staat", meent Ilieva. Pas na vier dagen kon het meisje terug naar Bulgarije, nadat ze tweehonderd euro had bijbetaald. Haar ouders denken erover een klacht in te dienen tegen Air Malta.

Met dank aan dennistd voor de submit.

Engelse versie Secret Files: Tunguska demo duikt op

De Engelstalige versie van de demo van de adventure The Secret Files: Tunguska is vandaag online gezet door uitgever Deep Silver. Deze adventure, die bij onze Oosterburen al op 1 september in de winkels ligt, heeft aan de basis van het verhaal het Tunguska incident. Deze gebeurtenis, die plaatsvond op 30 juni 1908, was een gigantische explosie, die waarschijnlijk veroorzaakt is door de airburst van een komeet of meteoriet zo'n 6-10 kilometer boven het aardoppervlak. De explosie wordt geschat op een kracht van 10-15 megaton, wat even zwaar is als de zwaarste kernbom die de Verenigde Staten ooit heeft getest. Bij deze explosie kwamen door de locatie van de explosie geen mensen om, maar de explosie betekende wel het einde voor 60 miljoen bomen over een oppervlak van 2150 vierkante kilometer.

De demo is hier te vinden.

Wamberto terug naar Bergen

Voormalig Ajacied Wamberto keert terug bij de Belgische voetbalclub Bergen. Na zijn vertrek bij de Amsterdammers in 2004, speelde de Braziliaanse aanvaller ook al voor die club.

Aan het einde van dat seizoen stapte hij toen over naar Standard. Zijn verbintenis bij deze club werd aan het eind van afgelopen seizoen niet verlengd. De 31-jarige Wamberto heeft bij Bergen een contract voor een seizoen getekend met een optie voor nog een jaar.

Ook Sint-Truiden, Willem II, VfB Stuttgart, RC Genk, FC Brussels en een aantal clubs uit Qatar hadden interesse in de Braziliaan.

Onderzoek naar 'ontgroening' in Ede

Icoon OpmerkelijkAls straf van de "rechtbank" een paal moeten knuffelen was één van de vele inspirerende activiteiten tijdens de introductie van de Christelijke Hogeschool. Maar volgens een eerstejaars studente communicatie had het meer weg "van een ontgroening".

In dagblad Trouw van vrijdag vertelt de studente hoe ze zich een slaaf heeft gevoeld tijdens de introductie van de Christelijke Hogeschool. Als commando's in training werd er in de gezichten van de verse studenten geschreeuwd, en was er nauwelijks school, zegt een woordvoerder in Trouw. Eten en drinken was er ook nauwelijks. Hanke Helms, docente journalistiek, ontkent dat er sprake is van een ontgroening. Volgens haar is het "een groot spel" en komt het de "groepsvorming" ten goede.

Het verhaal van de studente staat niet op zichzelf. Meerdere eerstejaars studenten hebben een klacht ingediend bij het college van bestuur van de Christelijke Hogeschool Ede. Deze heeft besloten om de klachten van de eerstejaars studenten journalistiek en communicatie over de introductieweek te onderzoeken op waarheid. Mocht het waar zijn, dan past dat niet bij de christelijke identiteit van de school, zegt een woordvoerder in Trouw.

Met dank aan ThaFizzy (herschreven!) voor de submit.

Lockheed Martin mag ruimteschip bouwen

Icoon RuimtevaartNadat vorige week de naam van het nieuwe ruimtevaarttuig Orion al lekte, heeft NASA gisteren officieel de nieuwe naam bekend gemaakt aan het publiek. Tijdens een persconferentie werd tevens bekend gemaakt welk bedrijf het nieuwe ruimteschip mag gaan bouwen.

Twee partijen waren in de race voor het contract, een groep bestaande uit Boeing en Northrop Grumman, en het bedrijf Lockheed Martin. De laatste werd uiteindelijk door NASA geselecteerd om de space shuttle vervanger te mogen produceren.

Met het contract kan een bedrag van meer dan 8 miljard dollar gemoeid zijn. In de eerste fase welke "Schedule A" wordt genoemd en loopt tot 2013 wordt al 3,9 miljard geïnvesteerd om Orion van de grond te krijgen.

Het is de bedoeling dat Orion na een of meerdere onbemande testvluchten in 2014 begint met het uitvoeren van vluchten naar het International Space Station. De Orion zal gelanceerd worden op een nieuwe, nog te ontwerpen raket genaamd "Ares 1".

In de tweede fase zal ook een maanlander worden gebouwd welke apart met de "Ares 5" raket de ruimte in zal worden geschoten. Na een bezoekje aan het ISS zal Orion dan de maanlander oppikken, en samen zullen ze de reis naar de maan vervolgen. Een maanlanding is echter niet gepland voor 2018, en waarschijnlijk pas rond 2020. Dus daar zullen we nog zo'n 15 jaar op moeten wachten.

Dit is de eerste keer dat Lockheed Martin een bemand ruimtevaartuig gaat bouwen. Het bedrijf heeft in het verleden een flink aantal ruimtesondes gebouwd voor de verkenning van planeten in ons zonnestelsel, en krijgt nu ook de kans om een bemand ruimtevaartuig te bouwen.



Met haar nieuwe ruimtevaartuig Orion gaat NASA terug naar de maan. Foto met dank aan eu-Robert.


Met dank aan maartena (herschreven!) voor de submit.

Spot van de radio vanwege 'G-spot'

Icoon Opmerkelijk'Find Your G-spot'. Met die slogan maakte het kledingmerk Geddes & Gillmore reclame op Radio 538 vanwege de opening van nieuwe winkels. Maar de spot is nu van de radio gehaald omdat er stevige protesten en dreigementen kwamen omdat 'G-spot' te zeer zou verwijzen naar de vagina.

Enkele tientallen mensen protesteerden bij het kledingmerk en er kwamen zelfs bedreigingen binnen bij het hoofdkantoor in Breda, zegt directeur Marco van Maaren. Vooral ouders hadden moeite met de G-spot.

CD: The Veils - Nux Vomica

Met het debuut The Runaway Found bewees Finn Andrews al zijn kracht als veelbelovend muziekschrijver. Die belofte wordt nu dubbel en dwars waargemaakt met het recentelijke album van het vernieuwde The Veils, Nux Vomica. De hedendaagse bezetting van de band heeft ze gelukkig geen windeieren gelegd. Andrews, zanger en brein achter The Veils, brak met de oude leden in 2004 en zocht heil bij enkele vrienden uit zijn geboorteland Nieuw Zeeland. Die combinatie schijnt hem beter te liggen dan de eerste Veils-versie.

Grotere kans vaginaal orgasme bij g-spot injectie

Met een relatief simpele behandeling kunnen vrouwen een grotere kans krijgen op een vaginaal orgasme. In ons land wordt een techniek toegepast waarbij hyalinezuur in de vagina wordt gespoten, zo meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De behandeling maakt de g-plek groter waardoor er sneller een orgasme bereikt wordt met een intensiteit die heviger en dieper is dan ooit tevoren.

De Nederlandse plastisch chirurg Edwin Van Onselen past dergelijke techniek toe. De leeftijd van de vrouwen varieert meestal tussen de 30 en 40 jaar, maar ook wel vrouwen die in of na de menopauze zitten en last hebben van een afnemend libido.

Het effect van de g-spot-injectie is niet blijvend. Na 9 maanden moet het herhaald worden. Het kan ook met eigen lichaamsvet worden gedaan; dan zou het effect wel blijvend zijn. De behandeling voor injecteren met hyalinezuur duurt zo'n 30 minuten en wordt zonder verdoving uitgevoerd. De kosten liggen tussen de 500 en 1.000 euro.

Met dank aan BaZzY voor de submit.

Boek: Benjamin Kunkel - Besluiteloos

Dwight B. Wilmerding is een New Yorker, en loopt intussen tegen de dertig. Nog steeds woont hij met een aantal vrienden in een studenten-flat. Maar van zijn studie Filosofie is niet veel meer terug te vinden. Op het moment werkt hij als helpdesk-medewerker bij een bedrijf dat intern zit bij Pfizer. Het huurcontract van zijn studentenflat zal binnen een maand aflopen. Hij weet nog niet of hij hiervoor tot actie zal overgaan. Het dreigende ontslag, doordat het bedrijf waar hij voor werkt goedkopere krachten in Mombai gaat aannemen, maakt dat hij nog minder zin in werken heeft. Dan analyseert een kamergenoot hem als chronisch besluiteloos, en gelukkig heeft deze net stiekem een flesje met het medicijn hiertegen meegenomen. Dwight is niet vies van een experiment, en begint meteen met het slikken van deze nieuwe wonder-drug.


Besluiteloos, Welk plaatje kiezen we?

Super Aguri erg tevreden over vooruitgang

Het team van Super Aguri F1 heeft gezegd dat de renstal de afgelopen week een goede vooruitgang geboekt heeft met de SA06. Afgelopen week testten Sakon Yamamoto en Takuma Sato op het circuit van Monza.

"Het was een zware, maar productieve week voor het Super Aguri-team. We hebben eindelijk meegedaan aan een test voor een race en we hebben ons daarom goed kunnen voorbereiden. Ik denk dat wat we in de afgelopen dagen hebben bereikt, ons een goede positie verschaft voor het komende raceweekend," aldus het hoofd technische zaken van het team, Mark Preston. "We hebben veel data verzameld en we kunnen nu ook het vrijdagprogramma van Franck Montagny beter inplannen. Al met al ben ik blij met de vooruitgang die we geboekt hebben met de SA06 en het voelt goed om succesvol het aërodynamische- en bandenprogramma doorlopen te hebben."

'Media hebben dubbele moraal inzake moslims'

Westerse media houden er een dubbele moraal op na als het gaat om de berichtgeving over moslims die om het leven komen. Dit stelde de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono zaterdag tijdens een internationale journalistenconferentie op Bali.

''Als een niet-moslim om het leven komt in gevechten, dan blazen westerse media dat op. Dat gebeurt niet met moslims die sterven in Palestina, Irak en nu Libanon'', aldus het staatshoofd, meldt het nationale persbureau Antara.

Volgens Yudhoyono eisen moslims geen voorkeursbehandeling: ''Zij willen slechts gerespecteerd worden, net zoals andere gelovigen.''

Israëlische leger doodt Palestijnen

Israël/PalestinaHet Israëlische leger heeft zaterdag in de Gazastrook drie Palestijnen gedood. In de stad Beit Hanoun in de Gazastrook werden zeker twee Palestijnen, een vader en zoon, gedood. Dat hebben ziekenhuisfunctionarissen gezegd.

Volgens ooggetuigen bestormde een Israëlische eenheid een huis waar leden van de radicale Hamas-beweging zouden zitten. Tijdens het vuurgevecht dat hierbij ontstond, raakten zeker twee vrouwen gewond.

Bij de grensovergang Kissufim werd een Palestijn gedood door Israëlisch vuur. Dit is van medische bronnen en veiligheidsbronnen vernomen.

McDonald's komt met egel-vriendelijk ijsje

OpmerkelijkDe fastfoodketen McDonald's heeft in Groot-Brittannië de verpakking van zijn McFlurry-ijsjes zo aangepast dat egels er niet meer in vast komen te zitten. Dat betekent een grote overwinning voor de Britse organisatie BHPS die al jarenlang strijd voert tegen de verpakking van de ijsjes.

Volgens deze organisatie zijn de afgelopen jaren vele egels overleden door de verpakking. Als ze de restjes van het ijs wilden opeten, kwamen ze vaak vast te zitten. De nieuwe verpakking heeft een smallere opening waardoor egels niet langer het bekertje in kunnen kruipen.

Egel in McFlurry-verpakking

Gekkenhuizen

Vroeger waren de 'gekkenhuizen' iets minder geavanceerd dan nu, het waren vroeger meer gevangenissen.

Er zijn genoeg enge verhalen van, het mooie is dat die gekkenhuizen nu allemaal leegstaan, en daar zijn dus mooie filmpjes van.

Bijvoorbeeld deze aan elkaar geplakte foto's van het Lakeland Asylum
Of dit stukje video van het Whittingham Asylum.

Of deze van een onbekend asylum.

Maar ook nog het S.W. Michigan TB Sanatorium en om mee af te sluiten een fotoshoot van het Manteno Insane Asylum.

Het is best freaky spul, maar toch zou ik het graag zelf ook eens willen zien.

Met dank aan Orealo voor de submit en de tekst.

'Janssen debuteert in basis Oranje'

De kans is groot dat Theo Janssen vanavond zijn debuut zal maken in de basis van het Nederlands elftal. De speler van Vitesse zal waarschijnlijk samen met Stijn Schaars en Denny Landzaat het middenveld van Oranje vormen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg.

Janssen maakte in de met 0-4 gewonnen oefeninterland tegen Ierland zijn officiële debuut voor het Nederlands elftal. De Vitesse-speler mocht toen invallen.

Marco van Basten wilde zijn definitieve opstelling voor de wedstrijd tegen Luxemburg nog niet prijsgeven, maar waarschijnlijk staan vanavond de volgende elf spelers namens Oranje in het veld: Edwin van der Sar, John Heitinga, André Ooijer, Joris Mathijsen, Tim de Cler, Denny Landzaat, Stijn Schaars, Theo Janssen, Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar en Dirk Kuijt.

Haase naar halve finale Como

Robin Haase heeft vrijdagavond de halve finale weten te bereiken van het challengertoernooi in Como.

De jonge Nederlander was in de kwartfinales te sterk voor de Argentijnse favoriet Carlos Berlocq. In de eerste set was Haase nog kansloos op het Italiaanse gravel, maar hij wist zich terug te vechten en won de partij uiteindelijk met 2-6, 6-2 en 6-3. In de halve finale moet Haase het nu opnemen tegen de als zevende geplaatste Italiaan Federico Luzzi.

Just Cause drukt zich uit in screenshots

In Just Cause neem je de rol aan van Rico Rodriguez, een undercover CIA-agent gespecialiseerd in regimeverandering, in zijn missie om de corrupte overheid van San Esperito omver te werpen. Het is jouw taak om de dreiging tegen de wereldvrede te stoppen en dat doe je door middel van honderden wapens en voertuigen die te vinden zijn in de uitgebreid e speelwereld van Just Cause.

Op de screens hieronder zie je Rico Rodriguez in actie. Om zelf in de huid te kruipen van Rico moeten wij Europeanen nog even wachten tot de 22ste van september.








Releasedatum Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2

Atari heeft bekend gemaakt dat de fighter Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2 op 26 oktober in Spanje en dus zeer waarschijnlijk in de rest van Europa zal verschijnen. Ten opzichte van Tenkaichi 1 zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo zijn de Super Saiyan characters van Goku, Vegeta en de andere Saiyans niet meer te selecteren in het menu, maar moet je nu tijdens een gevecht transformeren. Dit geldt ook voor wezens als Freeza en Cell. Verder is er een radar toegevoegd om overzicht te houden en is de snelheid van de game nog weer wat verder opgevoerd.

Wanneer Tenkaichi 2 voor de Wii verschijnt is nog onduidelijk, maar waarschijnlijk verschijnt die versie pas in 2007.



US Open: Henin naar vierde ronde

Justine Henin-Hardenne heeft op de US Open de vierde ronde weten te bereiken. De Belgische, als tweede geplaatst, versloeg de Japanse Ai Sugiyama.

Henin verloor nog verrassend de eerste set met 4-6, maar realiseerde zich op tijd dat ze een tandje bij moest schakelen. De tweede en derde set won ze daarop vrij eenvoudig met 6-1 en 6-0.

Henin treft bij de laatste zestien Shahar Peer (21) uit Israël. Zij versloeg de als veertiende geplaatste Italiaanse Francesca Schiavone met 6-3, 6-7 (3) en 7-6 (3).

EA komt met jaren '90 bundel

Retro is in en retro bundels zijn de nieuwe rage. Grote publishers komen steeds vaker met een bundel van klassieke arcade games of gewoon een aantal games die vroeger enorm populair waren. Ook Electronic Arts doet mee aan deze dans met EA Replay voor de PSP. Het is een collectie van klassieke EA-games uit de jaren '90 en moet 7 november in Amerika in de winkel verschijnen.

B. O. B.
Budokan
Desert Strike
Jungle Strike
Haunting Starring Polterguy
Mutant League Football
Road Rash
Road Rash II
Road Rash III
Ultima: The Black Gate
Virtual Pinball
Wing Commander
Wing Commander: Secret Missions

Posthuma wint Profronde Almelo

Joost Posthuma heeft vrijdagavond de profronde van Almelo op zijn naam gebracht. De coureur van de Rabobank-ploeg was in de sprint te sterk voor Bram Tankink. De Australische sprinter Robbie McEwen, die afgelopen woensdag de Vuelta moest verlaten wegens tijdsoverschrijding, eindigde als derde.

Op drie ronden van het einde probeerde Posthuma weg te komen met Schleck, maar die poging was tevergeefs. Een tweede vlucht in het gezelschap van Tankink slaagde wel, waarna Posthuma de overwinning pakte.

Denemarken verslaat Portugal

Denemarken heeft vrijdagavond Portugal in een oefenwedstrijd met 4-2 verslagen.

Na een kwartier spelen zette Tomasson de Denen op een 1-0 voorsprong. Twee minuten later was het alweer gelijk door een treffer van Carvalho. Vier minuten na de gelijkmaker zette Kahlenberg Denemarken al weer op voorsprong.

In de 58e minuut miste Ronaldo namens Portugal een strafschop, Carvalho zette de nummer vier van de wereld even later toch op gelijke hoogte met de Denen. Het was Jørgensen die de Denen in de 78-ste minuut wederom op voorsprong zette, in de laatste minuut van de wedstrijd was het tenslotte Bendtner die de eindstand op het bord schoot.

CD: Thea Gilmore - Harpo's Ghost

Pas 26 lentes jong en dan wordt je muziek al vergeleken met Martha Wainwright, Joni Mitchell en Ryan Adams, dat is pas een goede Gilmore girl. We hebben het hier uiteraard niet over de TV-trutjes maar over singersongwriter Thea Gilmore uit het Engelse Oxford. Voor sommigen wellicht bekend van Avalanche, of voor de grotere fans onder andere nog van Songs from the Gutter en Rules for Jokers. Het fantastische folkrock-album Avalanche was echter haar grote doorbraak. Melodische luisterliedjes met overgangen en hooks waar je U tegen zegt. Deze wondervrouw heeft nu haar inmiddels zevende(!) album uitgebracht, Harpo's Ghost.

Nieuwe kerk geopend in Turkije

In Istanbul is voor het eerst sinds de stichting van de Turkse Republiek in 1923 een nieuwe christelijke kerk geopend. Volgens de stichter van het gebedshuis is dat een signaal dat Turkije onder druk van de EU, waarvan het land lid wil worden, werk maakt van godsdienstvrijheid.

Het ontstaan van het moderne Turkije in 1923 ging gepaard met een uittocht van Griekse en Armeense christenen. Veel christelijke en andere niet-islamitische gebedshuizen werden gesloten of raakten in verval. Turkije is sindsdien een seculiere staat, waarin moslims de overhand hebben.

Tot 2003 was het zelfs onmogelijk om een nieuwe niet-islamitische tempel op te richten. De Turkse wetgeving kende alleen regels voor moskeeën. Een wetswijziging in 2003, die tot stand kwam door druk vanuit Brussel, maakte daar een einde aan. Toch kostte het nog drie jaar juridische rompslomp voordat de eerste nieuwe kerk er kwam.

Goochelachtige stripact

Stel: je wilt beroemd worden, maar eigenlijk kan je heel weinig. Dan herinner je je dat je ooit in een ver grijs verleden een goochelboek hebt gehad en dat je op een saaie zondagmiddag een tijd met een rood doekje hebt zitten spelen. Dus je kan in ieder geval iets. Maar ja, een goochelaar met maar één truc...daar moet toch iets van een gimic bij? Oh wacht! Ik ben een vrouw.

Tip: vooral even helemaal tot het einde bekijken!

Met dank aan oldenzaaltjuh voor de submit

[update] Nieuwe browser wist sporen automatisch

Icoon InternetBrowzar, dat is de naam van een nieuwe webbrowser die automatisch de history, internetcache, autocomplete-formulieren en cookies verwijdert. De nieuwe browser is een idee van Ajaz Ahmed, die in de jaren negentig Freeserve opzette, de eerste gratis internetprovider van Groot-Brittannië. Reden om de browser te ontwikkelen is volgens Ahmed het feit dat mensen zich steeds meer zorgen maken over hun privacy.

Ahmed verwijst daarvoor onder meer naar het recente lek bij AOL, waardoor 20 miljoen zoekopdrachten van gebruikers op straat kwamen te liggen. Op de site van Browzar zijn verhalen te vinden van mensen die dingen over het surfgedrag van bekenden te weten kwamen die ze liever niet hadden willen weten. Daarnaast worden er voorbeelden genoemd van mensen die tegen de lamp liepen door hun surfgedrag. Ahmed noemt als voorbeeld het statistische gegeven dat 35 procent van alle datingsite-abonnees getrouwd is.

Browzar is gratis te downloaden. Het programma is slechts 264 kilobytes groot en vooralsnog alleen beschikbaar voor Windows. Versies voor de Mac en Linux zijn onderweg. Ahmed benadrukt overigens dat gebruikers van het programma niet onzichtbaar surfen. "Gerechtelijke instanties kunnen altijd naar isp's stappen, wij maskeren niets."

Update 00.31 uur
Een opmerkzame FOK!ker wees ons op het vermoeden dat het hier gaat om adware. Zo zou het na installatie niet meer mogelijk zijn om Google te gebruiken, maar alleen Browzars vol met spyware zittende eigen zoekmachine. Je doet er derhalve verstandig aan dit door de makers op een opvallende manier aan de man gebrachte stukje software, niet te installeren.

Met dank aan kamstra (herschreven!) voor de submit.

Serveerster krijgt 10.000 dollar fooi

Icoon OpmerkelijkWat begon als een gewone werkdag voor serveerster Cindy Kienow in het Amerikaanse Hutchinson, eindigde deze week met een leuke fooi van een vaste klant. Na het nuttigen van zijn maaltijd, die 26 dollar kostte, gaf de man een fooi van maar liefst 10.000 dollar.

"Ik wist niet wat ik moest zeggen, ik was sprakeloos", vertelde Kienow. De man, die anoniem wenst te blijven, antwoordde: "Hier kun je vast wel wat leuks van kopen, of niet?"

Momenteel is het onderzoek naar de echtheid van de cheque bijna afgerond door het restaurant waar Kienow werkt. "Niets kan ons gelukkiger maken dan het overhandigen van de cheque aan Cindy", zei Rhodri McNee, de vice-president van de restaurantketen waar Cindy Kienow voor werkt.

Volgens Kienow maakt ze altijd als de man komt eten een praatje met hem. Meestal over het weer, of het nieuws. Ze hoopt dat de man snel terugkomt, zodat ze hem kan bedanken, want op de dag dat ze de fooi kreeg was ze zo sprakeloos dat dat er bij ingeschoten is.

Wat ze met het geld gaat doen weet ze al wel: "Ik heb het gevoel dat hij wilde dat ik iets leuks voor mezelf zou kopen, en er is een Jeep die ik al een tijdje erg graag wil hebben", aldus Kienow.

Met dank aan kamstra (herschreven!) voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.