Mogelijk sabotage in stadion tegenstander

Icoon BizarDe Oostenrijkse politie heeft na een competitiewedstrijd tussen de clubs FC Superfund Pasching en Rapid Wien vastgesteld dat er mogelijk sabotage heeft plaatsgevonden aan de dakconstructie van het stadion. Een paar bouten bleken te zijn los te zijn gemaakt. Volgens de president van Pasching is het dom geluk geweest dat er bij die wedstrijd geen ongelukken zijn gebeurd.

Men vermoedt dat de daders te vinden zijn bij de aanhang van de club uit Wenen. Voor de wedstrijd werd vastgesteld dat er de avond ervoor was ingebroken, waarbij een embleem met het motto van de club Pasching werd gestolen. Ook werden er bouten losgemaakt van de hekken om het gastenvak. Blijkbaar had de aanhang van Rapid Wien plannen om tijdens de wedstrijd het veld te bestormen.

Het stadion, dat ook gebruikt zal worden voor de Europese kampioenschappen van 2008, is vooralsnog volledig afgesloten en wordt bewaakt voor zolang het onderzoek voortduurt. Er wordt onderzoek gedaan naar de bouten van de dakconstructie. Men is nog niet zeker of de bouten zijn bezweken door metaalmoeheid of sabotage.

Met dank aan Nood-kloon voor de vertaalde en herschreven submit.