Onderzoek naar 'ontgroening' in Ede

Icoon OpmerkelijkAls straf van de "rechtbank" een paal moeten knuffelen was één van de vele inspirerende activiteiten tijdens de introductie van de Christelijke Hogeschool. Maar volgens een eerstejaars studente communicatie had het meer weg "van een ontgroening".

In dagblad Trouw van vrijdag vertelt de studente hoe ze zich een slaaf heeft gevoeld tijdens de introductie van de Christelijke Hogeschool. Als commando's in training werd er in de gezichten van de verse studenten geschreeuwd, en was er nauwelijks school, zegt een woordvoerder in Trouw. Eten en drinken was er ook nauwelijks. Hanke Helms, docente journalistiek, ontkent dat er sprake is van een ontgroening. Volgens haar is het "een groot spel" en komt het de "groepsvorming" ten goede.

Het verhaal van de studente staat niet op zichzelf. Meerdere eerstejaars studenten hebben een klacht ingediend bij het college van bestuur van de Christelijke Hogeschool Ede. Deze heeft besloten om de klachten van de eerstejaars studenten journalistiek en communicatie over de introductieweek te onderzoeken op waarheid. Mocht het waar zijn, dan past dat niet bij de christelijke identiteit van de school, zegt een woordvoerder in Trouw.

Met dank aan ThaFizzy (herschreven!) voor de submit.