Uitslagen avondsessie WDT

Vanmiddag is er weer gestart met darten om de World Darts Trophy op de Vechtse Banen in Utrecht. Eerder vandaag wisten Phil Taylor, Colin Lloyd en Gary Anderson zich te plaatsen voor de tweede ronde.

Shaun Greatbatch heeft ondanks negen pijlen voor de volgende ronde zijn wedstrijd tegen John Walton verloren. Greatbatch en Walton waren eigenlijk de gehele wedstrijd redelijk aan elkaar gewaagd totdat in de vierde set Walton enorm verslapte. De oud Embassy-winnaar gooide geen hoge scores meer en stond op het punt uitgeschakeld te worden. Greatbatch verzuimde in de vierde set negen maal de wedstrijd te beslissen en zag Walton de wedstrijd met 3-2 naar zich toe trekken.

Ronnie Baxter wist zich op een vrij eenvoudige te ontdoen van Paul Hogan. Het Engelse onderondsje was eigenlijk alleen de eerste twee sets spannend. Hogan wist de eerste set te winnen en in een spannende tweede set kon Baxter voor de ommekeer in de wedstrijd zorgen. In de derde set kwam 'Crocodile Dundee' eigenlijk niet meer in het stuk voor en was het nog maar een kwestie van afwachten totdat 'the Rocket' de beslissende dubbel het bord in wierp.

Paul Hanvidge heeft al heel snel weer afscheid mogen nemen van Utrecht. Hanvidge werd in zijn duel volledig van de ockey gespeeld. Hanvidge kwam in de eerste set dan nog wel met 2-0 voor maar hierna was eigenlijk alles voor Atkins. Hoewel het vertoonde spel van Atkins niet denderend was, was het wel ruim voldoende om Hanvidge naar huis te gooien. Hanvidge mag het woensdag opnemen tegen Ronnie Baxter.

Programma zondag

Middagsessie

Niels de Ruiter (Ned) (7) - Mareno Michels (Ned)
Tony Eccles (Eng) (4) - Jelle Klaasen (Ned)
Dick van Dijk (Ned) - Tony 'O Shea (Eng)

Avondsessie

Martin Adams (Eng) (2) - Albertino Essers (Ned)
Göran Klemme (Zwe) - Vincent van der Voort (Ned)
Mike Veitch (Sch) - Dirk Hespeels (Bel)


Submitter:  Bron: FOK!sport / WDT