Serveerster krijgt 10.000 dollar fooi

Icoon OpmerkelijkWat begon als een gewone werkdag voor serveerster Cindy Kienow in het Amerikaanse Hutchinson, eindigde deze week met een leuke fooi van een vaste klant. Na het nuttigen van zijn maaltijd, die 26 dollar kostte, gaf de man een fooi van maar liefst 10.000 dollar.

"Ik wist niet wat ik moest zeggen, ik was sprakeloos", vertelde Kienow. De man, die anoniem wenst te blijven, antwoordde: "Hier kun je vast wel wat leuks van kopen, of niet?"

Momenteel is het onderzoek naar de echtheid van de cheque bijna afgerond door het restaurant waar Kienow werkt. "Niets kan ons gelukkiger maken dan het overhandigen van de cheque aan Cindy", zei Rhodri McNee, de vice-president van de restaurantketen waar Cindy Kienow voor werkt.

Volgens Kienow maakt ze altijd als de man komt eten een praatje met hem. Meestal over het weer, of het nieuws. Ze hoopt dat de man snel terugkomt, zodat ze hem kan bedanken, want op de dag dat ze de fooi kreeg was ze zo sprakeloos dat dat er bij ingeschoten is.

Wat ze met het geld gaat doen weet ze al wel: "Ik heb het gevoel dat hij wilde dat ik iets leuks voor mezelf zou kopen, en er is een Jeep die ik al een tijdje erg graag wil hebben", aldus Kienow.

Met dank aan kamstra (herschreven!) voor de submit.