Meer Wiinfo op 14 en 15 september

Jaap (dikkedorus)
Nintendo heeft in een gesprek met gamesindustry.biz aangekondigd dat er nieuwe informatie over de Wii zal verschijnen tijdens de conferentie in Europa die 15 september zal plaatsvinden. Het is hoogstwaarschijnlijk dat de releasedatum en -prijs bekend zullen worden gemaakt tijdens het event, dat alleen voor een beperkte groep mensen uit de industrie zal worden bijgewoond.

Een woordvoerder van Nintendo had er het volgende over te zeggen: "Wii will be playable. Nintendo will be announcing new software at the event and there will be new announcements regarding the Wii console itself.”

Nintendo zal de 14e ook eenzelfde conferentie in America houden, waarvan wordt verwacht dat Nintendo Of America president Reggie Fils-Aime de prijs en datum voor Amerika persoonlijk zal aankondigen.

De woordvoerder probeerde verder ook nog de geruchten te ontkrachten die de ronde doen over eventuele vertragingen en productieproblemen met de Wii-mote.
The reports are entirely rumour and speculation. I can confirm that the Wii is very much on course for a Q4 release, as Nintendo originally stated.”, aldus de woordvoerder.