Uitslagen middagsessie WDT

Vandaag is in Utrecht de Bavaria World Darts Trophy begonnen. De beste darters van de wereld nemen het tegen elkaar op in de Domstad. In het weekend worden er elke dag twee sessies van de eerste ronde gespeeld. Vanmiddag kwamen er nog geen Nederlandse prof-darters in actie. Hieronder een verslag van de middagsessie op zaterdag.

De als eerste geplaatste Gary Anderson heeft in de eerste ronde zijn tegenstander Ted Hankey compleet met de grond gelijk gemaakt. De Brit won de eerste twee legs maar was daarna het spoor bijster. Gary Robson de darter die op dit moment eerste staat op de wereldranglijst, maakte daar gebruik van en wist Hankey helemaal van slag te brengen. Anderson won de partij met drie sets tegen nul.

Colin Lloyd heeft ook zijn eerste wedstrijd op de WDT met 3-1 weten te winnen van Peter Manley. In de eerste set kon Lloyd al gelijk een flinke tik uit delen door met een finish van 154 de eerste set te pakken. 'Jaws' wist ook de tweede set te pakken waarna Manley zich terug pakte en de derde set voor zich opeiste. In de laatste set kon Manley hetzelfde kunstje niet nog een keer uithalen waardoor Lloyd de vierde set en tevens de wedstrijd wist te winnen.

Ook de aartsrivaal van Raymond van Barneveld kwam vanmiddag in actie. Phil Tayler moest het opnemen tegen de Deen Brian Sorensen en Taylor wist gemakkelijk te winnen in 3-0. 'the power' kon in de eerste leg van de tweede set en in de derde leg van de derde set geschiedenis schrijven door tijdens zijn debuut op de WDT een negen-darter te gooien. Helaas miste Taylor in zijn derde beurt aan de ockey al de eerste triple twintig. De rest van de wedstrijd kwam Sorensen er eigenlijk niet meer aan te pas. Taylor won de eerste set met 3-0 de tweede set met 3-1 en de derde set wist Tayler ook weer met 3-0 op zijn naam te schrijven.

Programma avondsessie:

20:30 John Walton (Eng) (8) - Shaun Greatbatch (Eng)
21:20 Ronnie Baxter (Eng) - Paul Hogan (Eng)
22:10 Martin Atkins (Eng) (5) - Paul Hanvidge (Scho)

Submitter:  Bron: FOK!sport / WDT