FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 23 februari 2005

Gratis download MechAssault 2

Vanaf vandaag is het mogelijk om gratis twee maps te downloaden via Xbox Live voor MechAssault 2: Lone Wolf. Die twee maps zaten oorspronkelijk alleen in de limited edition, maar zijn dus vanaf vandaag beschikbaar voor iedereen met Xbox Live.
De twee maps hebben de volgende namen meegekregen: Mountain High en Troubled Waters. Bij de eerste map kun je in vijf verschillende modi spelen, namelijk Team Destruction, Check It, Snatch It, Base Was en Grinder. Bij de tweede map kun je in twee modi spelen, namelijk Destruction Mode en Grinder Mode.

Uitslagen Champions League (23/02/05)

SubheaderDe tweede serie van vier zestiende finales in de Champions League bracht diverse fraaie confrontaties met zich mee.

Het FC Barcelona van trainer Frank Rijkaard zette Chelsea FC tegen de muur. De eerste kans voor de gasten was echter prijs, Juliano Belletti tikte de bal in eigen doel. Nadat de 'blauwen' met tien man verder moesten, Didier Drogba kreeg tweemaal geel, en inbrengen van Maxi Lopéz viel de Engelse sterrenploeg echter alsnog ten prooi aan de Catalanen (2-1)

In Manchester hielden United en AC Milan elkaar lang in evenwicht. Uiteindelijk zou Milan, zonder Jaap Stam maar met Clarence Seedorf, winnen dankzij een treffer van Hernan Crespo. Een inzet van Seedorf werd door keeper Roy Carroll niet afdoende verwerkt, waarna Crespo toesloeg. Ruud van Nistelrooij kwam ook weer eens aan spelen toe. Hij viel in de tweede helft in.

Olympique Lyon veegde op bezoek in Bremen de vloer aan met Werder. De Franse koploper nam al vroeg een voorsprong en maakte het karwei in de slotfase goed af.

Porto en Inter hielden elkaar op gelijke hoogte. De Italianen hadden verdedigend de zaakjes goed voor elkaar. Na de openingstreffer van Martins hoefde de ploeg echter niet meer. Porto startte de tweede helft aanvallend en werd daarvoor beloond. Ricardo Costa was trefzeker. Keeper Vitor Baia behoede vervolgens zijn ploeg nog voor een 'dodelijke' nederlaag middels twee goede reddingen. De stand bleef 1-1.


Uitslagen
FC Barcelona - Chelsea FC (2-1)
33' Belletti 0-1 (ed)
67' Maxi Lopéz 1-1
73' Eto'o 2-1

Manchester United - AC Milan (0-1)
78' Crespo 0-1

Werder Bremen - Olympique Lyon (0-3)
9' Wiltord 0-1
77' Diarra 0-2
80' Juninho 0-3

FC Porto - Internazionale (1-1)
24' Martins 0-1
61' Costa 1-1

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Politie Brabant deelt 530 boetes uit

De politie in Brabant heeft vandaag bij grootscheepse verkeerscontroles in verscheidene gemeenten 520 weggebruikers bekeurd. De actie, waaraan 119 agenten meewerkten, was vooral gericht op door rood licht rijden en niet handsfree bellen.

Voor het negeren van het rode verkeerslicht gingen 231 mensen op de bon. Hierbij zaten niet alleen automobilisten, maar ook fietsers en bromfietsers. Voor het niet handsfree gebruik van de mobiele telefoon in de auto deelde de politie 144 bonnen uit. Overige bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer rijden zonder rijbewijs of zonder geldige APK.

In deze regio deden zich in 2003 246 aanrijdingen voor die het gevolg waren van door rood rijden. Daarbij kwamen twee mensen om en raakten er 73 ernstig gewond. Niet handsfree bellen veroorzaakt volgens de politie jaarlijks naar schatting vierhonderd verkeersslachtoffers, van wie er veertig overlijden.

Uitslag FC Barcelona - Chelsea FC

FC Barcelona ontving in het eigen Camp Nou Chelsea voor de eerste wedstrijd in de zestiende finales van de Champions League. De formatie van Frank Rijkaard won met 2-1.

De onderlinge cijfers voor het duel spraken in het voordeel van Barcelona (driemaal winst met doelcijfers 12-1), de Engelse miljoenenformatie verliest tegenwoordig echter maar zelden. Afgelopen weekend wist Newcastle de ploeg voor het eerst op de knieen te krijgen. Chelsea kon deze wedstrijd niet beschikken over Arjen Robben, een gemis zo bleek.

Barcelona creeerde zich in het eerste kwartier al vijf mogelijkheden. Ronaldinho en Samuel Eto'o hadden hun vizier echter niet op scherp staan. Chelsea probeerde het via snelle tegenstoten. Na een klein halfuur luwde de Catalaanse storm. Niet veel later kreeg Chelsea de eerste kans. Een voorzet werd door Juliano Belletti in het eigen doel getikt. De rust werd vervolgens met de 0-1 score bereikt.

In de tweede helft verkreeg Barca nog meer balbezit, dat opliep tot in de 64%. De blauwe muur kon echter niet worden geslecht. Na het wegzenden van Didier Drogba in de 55e minuut, die zijn tweede geel kreeg voor inkomen met een gestrekt been, zette de thuisploeg aan. Rijkaard bracht Maxi Lopéz in de ploeg, die al snel doeltrof. Onder impuls van de invaller stuwde Barcelona plots door de defensie heen. Het tweede doelpunt van Eto'o was mede het gevolg van de fraaie assist van Maxi Lopéz. Alhoewel Barcelona nog grote kansen kreeg, benutte ze die niet. De 2-1 zege biedt de Catalanen een bescheiden basis om verder te komen. Over twee weken is de return in Londen.


FC Barcelona - Chelsea FC (2-1)
33' Belletti 0-1 (ed)
67' Maxi Lopéz 1-1
73' Eto'o 2-1

RPG Riviera The Promised Land

De Amerikaanse ontwikkelaar Atlus werkt aan een nieuwe RPG voor de GBA. Het spel zou al in de zomer in de schappen moeten liggen.

Het spel speelt zich duizend jaar na Ragnarok (de oorlog tussen goden en demonen) af. De oorlog had een enorme chaos veroorzaakt. De woonplaats van de goden, Asgard, stond op het punt vernietigd te worden. In een laatste krachtsinspanning offerden de goden hun eigen levens op om krachtige strijders te creëren, de Grim Angels. De aanval van de demonen werd afgeslagen.

Nu zijn er aanwijzingen dat de demonen terugkeren en het vredelievende eiland Riviera leeft in angst. Zeven Magi bedenken een plan om met behulp van de Grim Angels de Retribution op te roepen, waardoor zowel Riviera als de demonen vernietigd zullen worden.

Volgens Atlus zal het spel beschikken over:
# Prachtige handgetekende graphics met meer dan 100 character uitdrukkingen en gebeurtenissen;
# Meer dan 30 uur gameplay met meerdere eindes;
# Vijf opwindende soorten mini-games waarmee zeldzame items en geheime paden vrijgespeeld kunnen worden;
# Uniek item-systeem waardoor items verschillende functies zullen hebben afhankelijk van welk figuur ze gebruikt.

SOCOM III aangekondigd

Zipper Interactive en Sony hebben aangekondigd aan een derde deel in de SOCOM-reeks te werken. Het spel krijgt de verrassende titel SOCOM III: U.S. Navy Seals en zal zich afspelen in Marokko, Polen en Bangladesh. Enige informatie over de singleplayer-versie van het spel is reeds bekend gemaakt, informatie over multiplayer is nog niet vrijgegeven.

De maps zullen door een nieuwe technologie vijf tot zes keer groter zijn dan in het laatste deel. Singleplayer maps zullen voorzien zijn van checkpoints zodat je halverwege een missie (die je uiteraard op verschillende manieren kan spelen) het spel kan opslaan.

Eén van de nieuwe features van het spel is de mogelijkheid om te zwemmen. Ook zul je verschillende voertuigen, waaronder humvees, light strike vehicles, technicals, T72 tanks, een SSCR assault boot, en een speed boot kunnen besturen. In-game communicatie vindt plaats via een context sensitive button, hiermee geef je je team bijvoorbeeld de opdracht om naar een bepaalde locatie te gaan of een deur open te breken.

Kippenveren als moederbord?

Tegenwoordig worden overal de gekste dingen bedacht om maar met milieuvriendelijke materialen te werken. Richard Wool, een professor aan de universiteit van Delaware, wil nu een moederbord ontwerpen dat onder andere gebruik zal maken van gerecyclede kippenveren. Intel gaat ook meehelpen aan het onderzoek naar dit idee. Er is een aanvraag voor subsidie ingediend bij de overheid voor maarliefst 500.000 dollar en als dit doorgaat begint het onderzoek komende herfst.
Wool zegt dat hij dit doet omdat hij "groene" materialen wilt gebruiken voor zoveel mogelijk dingen en zodat boeren meer kunnen verdienen aan hun kippen. Bovendien moeten de moederborden beter worden dan degenen die nu worden gebruikt. Deze zijn nog gebaseerd op petroleum, maar omdat in de haren van een kippenveer ongeveer 50% lucht zit is het materiaal lichter. Hierdoor zou het makkelijker zijn om snellere moederborden te maken. Olie uit sojabonen moet het fiberglas in een moederbord gaan vervangen.

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 14

Deeltje 14 WID!! Het een na laatste deel van dit seizoen Wat is dit!! Suc6

Uitslag: Blender

Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Tweede plaatje (dinsdag)

Uitslag (woensdag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Klanten IKEA slaags om aanbieding

Allan24 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Weird nieuws In het Brabantse Son zijn een aantal klanten vanmorgen in de IKEA slaags met elkaar geraakt vanwege een aanbieding. De bezoekers vonden het nodig om met elkaar te vechten om een garderobekast die voor een vriendelijk prijsje te koop was. Elke laatste woensdag van de maand is het een ware stormloop bij de vestiging, in het kader van Woonsdag.

Alle wegen naar de Zweedse woonwinkel zaten compleet verstopt en vijftig man personeel moest ingezet worden. Dit voor met name de afgeprijsde garderobekast, waar een ware run op ontstond. De eerste klanten stonden 's ochtends al om half acht voor de deur, terwijl de kassa's pas om tien uur open gingen.

Landzaat lijkt net op tijd fit

Denny Landzaat lijkt op tijd hersteld te zijn van de blessure aan zijn enkel voor de UEFA cup wedstrijd donderdag van AZ tegen Alemannia Aachen.

Woensdag trainde de aanvoerder van de Alkmaarse club zelfs even mee met de selectie. "Het ging boven verwachting goed", aldus Landzaat. De blessure liep Landzaat op in de competitiewedstrijd tegen Roda JC (1-1)

"Ik heb nog een dag om helemaal te herstellen", ging Landzaat verder. "Het is even afwachten hoe mijn enkel op deze training reageert. Anders moet het, denk ik, kunnen."

Premier Libanon bereid af te treden

De Libanese premier Omar Karamé is bereid af te treden als de bevolking en de oppositie dat zouden willen. Dit heeft hij vanmiddag verklaard. Wel stelt hij de voorwaarde dat er een overgangsregering wordt gevormd, zodat het land niet in een "politiek vacuüm belandt". Libanon belandde in de huidige politieke crisis na de moord op oud-premier Rafik Hariri tien dagen geleden.

Eén van de zwaargewichten van de oppositie, Marouane Hamadé, wil inderdaad dat de regering ontslag neemt. "Er moet een einde komen aan deze dictatuur. Wij willen een regering die boven alle verdenking staat en niet één die nauwe banden heeft met de Syrische en Libanese geheime dienst". Onder die nieuwe regering moeten afspraken gemaakt worden met Syrië over de terugtrekking uit Libanon.

Simon Karam, de voormalig Libanese ambassadeur in Washington en nu lid van de oppositie, vindt dat de regering alleen moet opstappen als dit iets oplevert. "Het nieuwe kabinet moet het vertrouwen hebben van de bevolking en in staat zijn om een deugdelijk internationaal onderzoek te leiden naar de moord op Hariri", zo liet hij weten.

KRO's Polderplayers

Jelle had wat computerproblemen en kon om die reden zijn column niet zelf posten. Bij wijze van hoge uitzondering doe ik het.

Vogelpest, mond- en klauwzeer, BSE. In de volksmond trouwens gewoon gekkekoeieziekte. Slechte oogsten, milieuwetgevingen. Boeren hebben het zwaar tegenwoordig. Heel zwaar. Toch is het een mooi vak. Als kleine jongen wilde je politieagent worden. Of brandweerman. Of piloot. En profvoetballer. Maar ook boer. De meesten zitten tegenwoordig echter gewoon op kantoor met uitzicht op hun overbuurman. Of in een andere grijs complexje. Een enkeling is echt boer geworden.

EP wil één Europees rijbewijs

1034247 had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Europees Parlement heeft vanmiddag in Straatsburg ingestemd met de invoering van één rijbewijs dat in alle 25 lidstaten gelijk moet zijn. De Europese ministers van Verkeer zullen zich nog wel over het voorstel moeten buigen. Het nieuwe 'roze papiertje' is van plastic, heeft het formaat van een creditcard en is tien jaar geldig.

Op dit moment circuleren in de Unie maar liefst 110 verschillende rijbewijzen, met allemaal een andere geldigheidsduur. In onder meer België en Frankrijk is het rijbewijs levenslang geldig. Dat gaat nu dus veranderen.

Tegelijk met de invoering van het nieuwe rijbewijs krijgen jongeren vanaf 21 jaar de mogelijkheid om zware motoren te berijden. Eerder was er nog sprake van dat die leeftijdsgrens op 24 zou komen te liggen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het nieuwe rijbewijs in 2015 ingevoerd.

Ronde van Valencia: Petacchi weer te sterk

Alessandro Petacchi (Fassa Bortolo) heeft zijn zegereeks in de tweede etappe van de Ronde van Valencia een vervolg kunnen geven. Voor de Italiaanse sprintkoning is het alweer de tweede opeenvolgende zege in de Spaanse ronde, en de zesde overwinning dit seizoen. Hij is meteen ook de nieuwe leider.

De tweede etappe, die ging van Xabia naar Port de Sagunt (178 km), eindigde in een massaspurt. Petacchi was hierin wederom te sterk voor het aanwezige sprintersgilde. Isaac Galvez (Illes Balears) en Luciano Pagliarini (Liquigas) kwamen als tweede en derde over de streep. Beste Nederlander was Thomas Dekker met een twaalfde plaats. Hij is met een twaalfde plaats tevens de best geklasseerde landgenoot in het klassement

Uitslag tweede etappe:
01.Alessandro Petacchi (Ita/Fassa Bortolo) - 178 km in 4u27'40"
02.Isaac Galvez (Spa/Illes Balears) z.t
03.Luciano Pagliarini (Bra/Liquigas) z.t
04.Geoffroy Lequatre (Fra/Credit Agricole) z.t
05.Pablo Urtasun (Spa/Kaiku) z.t

Klassement na twee etappes:
01.Alessandro Petacchi (Ita/Fassa Bortolo) - in 8u14'03"
02.Constantino Zaballa (Spa/Saunier Duval) op 09"
03.Miguel Angel Perdiguero (Spa/Phonak) 17"
04.Javier Cherro (Spa/Comunidad Valenciana) z.t
05.Xabier Zandio (Spa/Illes Balears) 18"

Koningin Elizabeth niet naar huwelijk Charles

De Britse koningin Elizabeth vermijdt het huwelijk van haar zoon prins Charles en Camilla Parker Bowles, aldus Buckingham Palace. De burgerlijke trouwerij vindt plaats in het stadhuis van Windsor, vlakbij Windsor Castle (het buiten-verblijf van de familie), op 8 april.

Volgens een woordvoerder van de familie mijdt de koningin het burgerlijke huwelijk omdat "ze zich ervan bewust is" dat de kroonprins en zijn aanstaande een eenvoudige ceremonie willen houden. De koningin zal wel aanwezig zijn bij de gebedsdienst na de huwelijksvoltrekking.

Overigens gaat volgens de Britse koningshuiskenners het gerucht dat de koningin niet zou willen komen omdat een simpel huwelijk op het stadhuis "beneden haar stand zou zijn". Een gerucht dat voor veel Britten een bevestiging is van het vermoeden dat de koningin niet achter het huwelijk zou staan.


?

01010100011011110110001101101000001000000111
0111011001010110110000100000011001110111001001100001011100000111000001101 001011001110010000001100001011011000010000001100100011010010110010 100100000011000110110100101101010011001100110010101110010011101000 110101 001100101 011100110010111000001101000010100100000101101100011100110010000001 1010100 11101010 110110001101100011010010110010100100000011001010111001001110101011 01001011101000010000001 111010011010010110101001101 1100010000001100111011001010 1101011011011110110110101100101011011100 010000001100100011000010110111000 10000001101101011011110110011101100101 0110111000100000011010100111010101101100011011 00011010010110010100100000011100 10011001010110000101100111011001010 11100100110010101101110001000000110010 000101110011011010010111001110 110001000000110010001100101 0010000001100011011010010110101001100110011001010111001001110 1000110101001100101011100110010 00000000110100001010
?

Nieuwe beweging tegen racisme en allochtonenhetze

De initiatiefnemers van het Rhythm Against Racism Festival, dat komende zondag plaatsvindt in de Melkweg in Amsterdam, komen op die dag met een nieuwe organisatie die de strijd moet aangaan met racisme in Nederland.

Onder de naam 'Samen tegen racisme' hebben mensen in diverse plaatsen overlegd om tot de nieuwe organisatie te komen. Samen willen ze de 'hetze' tegen allochtonen aanpakken. In eerste instantie zal de organisatie zich richten op tien steden, waaronder Amsterdam, Groningen, Breda, Rotterdam, Alkmaar en Den Haag.

De nieuwe organisatie komt voort uit de campagne 'Stop de Hetze', die onder meer werd opgestart door de Internationale Socialisten.



Het ''Rhythm Against Racism''-festival, dat aanstaande zondag in de Melkweg wordt gehouden, is een benefietfeest tegen racisme en islamfobie. Het gaat om 15:00 uur van start met een debat waaraan onder meer Anja Meulenbelt (SP), Mohammed Rabbae (GroenLinks) en Ed van Thijn (PvdA) meedoen. Daarna volgt een muziekprogramma met optredens van onder andere de bekende rapper Raymzter en uit de VS de 'Last Poets'. Verder is er een uitgebreid programma met DJ’s en cabaret van ondermeer Hassan Angels en Hakim.

Geen China voor Martin Drent

Alhoewel er concrete belangstelling was van de Noord-Chinese club Ginde FC, heeft Martin Drent besloten af te zien van een transfer naar de Chinese competitie.

De officiële website van FC Groningen meldt dat de aanvaller geen goed gevoel kreeg bij het enthousiasme van de voltallige Chinese delegatie. Het contract van de kopsterke spits bij FC Groningen loopt aan het einde van dit seizoen wel af

Alhoewel Drent sinds de komst van de Noorse spits Erik Nevland genoegen moet nemen met een plek op de reservebank, hoeft hij niet te wanhopen voor een vervolg van zijn carrière. Bij FC Groningen kan hij zijn contract met een jaar verlengen en bovendien probeert Cambuur Leeuwarden hem voor volgend seizoen naar Friesland te lokken.

Astarloa ondergaat operatie

Igor Astarloa zal de komende maand niet kunnen deelnemen aan wedstrijden. De wereldkampioen van 2003 heeft na een operatie een maand rust nodig.

Afgelopen zondag liep de renner van Barloworld in de Classic Haribo een ingewikkelde breuk op aan de voorarm en de pols. Tijdens een operatie is een ijzeren plaatje ingeplant. Ondanks dat de operatie goed verliep zal Astarloa nu wel een maand rust moeten houden.

Voor Astarloa betekent dat een flinke tegenslag. Een groot deel van de voorjaarswedstrijden zal hij niet kunnen rijden. Verschillende klassiekers zou hij sowieso al missen, omdat Barloworld geen ProTour-ploeg is.

Referendum Europese Grondwet op 1 juni

Icoon Binnenlands nieuws Het referendum over de Europese Grondwet zal gehouden worden op 1 juni. Dat heeft de referendumcommissie woensdag tijdens een persconferentie bekendgemaakt. De datum was al eerder genoemd door onofficiële bronnen. Het kabinet liet eerder deze maand al weten een 'nee' tegen de grondwet te zullen negeren.

Uit een peiling van Maurice de Hond bleek vorige week dat maar 29 procent van de Nederlanders zegt voor de grondwet te gaan stemmen. 42 procent was tegen, en 30 procent had nog geen mening. Opvallend is dat 57 procent van de ondervraagden toegaf de inhoud van de grondwet niet te kennen.

De commissie heeft bewust gekozen voor 1 juni, omdat dat nog voor de Nederlandse zomervakantie ligt en de gemeenten toch voldoende tijd voor voorbereiding geeft. Ook is er zo nog voldoende tijd voor campagnes.

Voor die campagnes is één miljoen euro uitgetrokken. Van dat bedrag gaat 400.000 euro naar politieke partijen die de grondwet steunen, en 400.000 euro naar partijen die tegen de grondwet zijn. De overige 200.000 euro is bestemd voor algemene informatie over de grondwet.

Niet bindend
Het kabinet zal de uitslag van het referendum niet per se respecteren. Volgens staatssecretaris Atzo Nicolaï is het referendum namelijk een advies aan de Tweede Kamer, niet aan de regering. "De regering doet alleen zaken met de Tweede Kamer", aldus Nicolaï. Maxime Verhagen, fractievoorzitter van het CDA, heeft al gezegd de uitslag te zullen respecteren mits de opkomst boven de 30 procent ligt en meer dan 60 procent van de stemmen naar 'ja' of 'nee' gaat.

Spanje
Spanje was zondag het eerste land waar de kiezers zich over de grondwet mochten uitspreken, wat ze met overtuiging deden. 76,6 procent stemde voor de grondwet, met een opkomst van 42 procent. Het referendum was ook in Spanje niet bindend, maar de regerende partij heeft in ieder geval laten weten de uitslag te zullen volgen.

-
Kijk hier voor meer informatie over de Europese Grondwet.

Rozendaal wint marathon Calgary

De eerste schaatsmarathon op de Olympic Oval ijsbaan in het Canadese Calgary is gewonnen door Miel Rozendaal. De schaatser van de Time Out-schaatsploeg veroverde daarmee de de officieuze wereldtitel.

Halverwege de wedstrijd was Rozendaal zelf de aanstichter van de beslissende ontsnapping uit het peloton, waarmee hij Landman, Wubben, Lissenberg, Verheijen en Van Oosterom meekreeg. In de slotfase van de wedstrijd, toen het peloton al op een ronde was gezet, ontsnapte Roozendaal uit de kopgroep en kwam solo over de finish. Landman en Wubben eindigden respectievelijk als tweede en derde.

Aan de wedstrijd aan Calgary deden 50 Nederlanders en drie Canadesen mee. Van de Canadesen wist alleen Marcin Goszczynski te finishen.

Rockets verliezen weer eens

Na acht duels op rij te hebben gewonnen verloren de Houston Rockets vannacht van de Seattle Supersonics. In eigen huis waren de Sonics met 87-85 te sterk.

All-stars Ray Allen, 29 punten, en Rashard Lewis, 23 punten, waren verantwoordelijk voor de late winst van de Sonics. Allen en Lewis tekenden samen voor 13 van de Sonics' laatste 16 punten. Zij maakten daarmee een acherstand van negen punten goed, wat het einde betekende van de winning-streak van de Rockets. De Sonics hadden het de hele wedstrijd moeilijk en schoten maar 36% van hun schoten raak. Maar door goed verdedigen in het laatste kwart gingen zij er toch met de winst vandoor.

Topscorer van de wedtrijd werd Yao Ming van de Rockets met 30 punten. Helaas voor de Rockets werd Ming met nog twee minuten te spelen van het veld gestuurd met zes persoonlijke fouten. David Wesley maakte 19 punten en Tracy McGrady 17 voor de Rockets die Bobby Sura moesten missen vanwege een blessure.

Terugkeer Redd doet Bucks goed
Met Michael Redd terug op de vloer hebben de Milwaukee Bucks met 112-102 gewonnen van de Charlotte Bobcats. Redd had de laatste drie wedstrijden gemist vanwege een blessure aan zijn vinger. Voor de Bucks was het een belangrijke overwinning met het oog op de play-offs, helemaal omdat concurrent New Jersey verloor van Toronto.

Redd scoorde 39 punten en evenaarde daarmee zijn seizoensrecord. Hij kwam pas op stoom in de tweede helft met 25 punten, waarvan 14 in het laatste kwart. "In het begin deed ik nog rustig aan in verband met mijn vinger, ik was er niet helemaal gerust op," aldus Redd. "Maar ik heb een goede training gehad gisteren, en het ging weer vanzelf. Het voelt wel een beetje stijf, maar dat heb ik er voor over als ik iedere avond zo speel."

Dan Gadzuric speelde een goede wedstrijd. In 19 minuten kwam hij net niet tot een double-double met acht rebounds en negen punten. Desmond Mason scoorde 20 punten voor de Bucks. Bij de Bobcats werd Brevon Knight topscorer met 19 punten.

O'Neal geblesseerd, Miami verliest
De Miami Heat hebben, na overtime, met 105-101 verloren van de verassend goed spelende Chicago Bulls. De Heat moesten sterspeler Shaquille O'Neal al na twee minuten missen. O'Neal kwam verkeerd terecht na een poging te scoren en greep direct naar zijn linkerknie. In de kleedkamer werden röntgenfoto's gemaakt, maar daar was niets op te zien. Het is nog onzeker of O'Neal vanavond kan spelen tegen Indiana.

Ook zonder Shaq hadden de Heat alle kansen om te winnen. Het was echter rookie Ben Gordon die de wedstrijd in het voordeel van de Bulls besliste. Gordon scoorde 29 punten vanaf de bank, 20 punten van zijn totaal in de laatste vijf minuten en in overtime. De Heat verspeelden een voorsprong van negen punten. Het was voor de Bulls de vierde overwinning op rij.

Dwyane Wade maakte 21 punten en had elf assists voor de Heat, Damon Jones maakte er 18. Het was pas de tweede nederlaag in de laatste tien duels voor Miami.

Overige uitslagen:

Orlando Magic - Indiana Pacers: 84-108
New Jersey Nets - Toronto Raptors: 82-100
Detroit Pistons - New York Knicks: 97-88
Sacramento Kings - Atlanta Hawks: 114-104
LA Lakers - Boston Celtics: 104-95

Kraus wint titanenstrijd in Japan

Landgenoot Albert Kraus heeft in Japan zijn superfight tegen de Thai Buakaw Por Poramuk gewonnen na een extra ronde.

In één van de meest geanticipeerde wedstrijden van de laatste tijd speelde Kraus het klaar om een knockdown te scoren tegen de winnaar van de K-1 Max 2004. Hij won uiteindelijk via een split decision: 2-1.

In het K-1 Japan tournament pakte Kohiruimaki uiteindelijk de eindzege door een brutale knockout te scoren via een front kick in het gezicht van zijn tegenstander Nitta in de finale. Nitta kwam in de finale via een opmerkelijke route. Na het winnen van zijn reserve fight mocht hij in de halve finale opdraven omdat Kozo een diepe snee in zijn scheenbeen had opgelopen.

Overige resultaten:

Reserve fight:

Akeomi Nitta def. ASH-RA by Round 2 KO 2:10 (Two knockdowns)

Kwartfinales:

Takayuki Kohiruimaki def. Kazuya Yasuhiro by OT 2-1 Decision 10-9.5,9.5-10,10-9.5

Kojiro def TOMO by 3-0 Decision 28.5-29.5,29.0-30.0,28.5-29.5

Kozo Takeda def. Kazuyuki Miyata by R3 KO 0:39 (Lowkicks)

Takehiro Murahama def. Hayato by R3 KO 1:15 (High Kick)

Halve finales:

Takayuki Kohiruimaki def. Kojiro by R2 KO 1:15 (Two knockdowns, left punches)

Akeomi Nitta def. Takehiro Murahama by 3-0 Decision 29.0-28.0,29.0-26.0,30-26.5

Finale

Takayuki Kohiruimaki def. Akeomi Nitta by R1 KO 0:36 (Front kick to the head)

Superfights:

Kaoru Uno def. Serkan Yilmaz by R1 Armbar 1:59

Albert Kraus def. Buakaw Por.Puramuk by Extra Round decision 2-1

Farrid Villueme def Kinma by 4R Decision (28.5-27.5 28.5-28.5 27.5-28) + (10-9, 10-8.5, 10-9)

MP4-20 makkelijke auto

McLaren's testrijder Pedro de la Rosa ziet met vertrouwen het begin van het seizoen tegemoet. De Spaanse coureur, die als derde coureur op de vrijdagen voor het team zal fungeren, was aangenaam verrast door de auto.

De la Rosa: "De auto is zo makkelijk te besturen, en vaak is dat niet het geval met een nieuwe auto."

Mclaren wordt gezien als Ferrari's grootste rivaal voor dit seizoen. Maar Renault heeft ook zeker kansen om er voor te zorgen dat de Scuderia het lastig gaat krijgen. De la Rosa: "We blijven wel voorzichtig, laten we zeggen dat we nu klaar zijn voor de eerste race van het seizoen."

Griepepidemie zet verder door

Icoon Medisch nieuws De griepepidemie die sinds vorige week in Nederland heerst, heeft zich verder doorgezet. Afgelopen week meldden gemiddeld 27 mensen per 10.000 inwoners zich met griepachtige verschijnselen bij een arts, tegen 15 vorige week. In heel Nederland steeg het aantal griepgevallen, maar het zuiden van het land blijft het zwaarst getroffen met 67 zieken op de 10.000 inwoners. Dat blijkt uit cijfers van het Nationaal Influenza Centrum (NIC).

Het aantal griepgevallen in Noord-Nederland is met een bijna verviervoudiging het snelst gestegen. Overigens ligt het werkelijke aantal mensen met griep veel hoger dan de cijfers aangeven, omdat die alleen mensen die naar een arts gaan omvatten.

Nederland is niet het enige land waar de griep flink heerst. Ook in België en Zwitserland steeg het aantal griepgevallen afgelopen week explosief. In Spanje en Portugal daalt het aantal griepgevallen juist.


Het aantal mensen dat zich met griep bij de huisarts meldde, per 10.000 inwoners

Zie voor een zelfde kaartje van vorige week dit bericht.

SWAT 4 demo vrijgegeven

Vivendi Universal Games heeft een speelbare demo vrijgegeven van SWAT 4, de opvolger van de "Best Tactical/Shooter Game of the Year" in 2000 van de handen van Irrational Games. SWAT 4 stelt de speler in staat om leiding te geven over een team van maximaal vijf politieagenten die gevaarlijke operaties, zoals arrestaties met hoge risico's, gijzelingen en terrorismebestrijding, uit moeten voeren. Als commandant van de eenheid, maakt de speler gebruik van authentieke politietactieken in een betonnen jungle van gewapende criminelen en onschuldig publiek. Deze single-player demo bestaat uit één missie, waarbij het gaat om een gijzeling in Victory Imports Auto Center. Daarnaast heb je de mogelijkheid om aan de hand van de Quick Mission Maker (QMM) variaties te maken op deze missie. Het spel staat gepland voor de lente van dit jaar.


Klik hier om de demo te downloaden (183.09MB).

Nieuwe data Nintendo Europa

Nintendo heeft nieuwe Europese releasedata vrijgegeven voor hun producten. Het betreft hier om games die tussen nu en het einde van het tweede kwartaal uitkomen

GameCube
Baten Kaitos - 1 April 2005
Viewtiful Joe 2 (Capcom) - 1 April 2005
Star Fox Assault - 29 April 2005
Donkey Konga 2:Hit Song Parade (temporary title) - 3 June 2005
Batman Begins (EA) - June 2005
Madagascar (Activision) - June 2005
Killer 7 (Capcom) - 27 June 2005
Medal of Honor 4 (EA) - Q2 2005

Game Boy Advance SP
Yoshi's Universal Gravitation (Nintendo) - 22 April 2005
Kingdom Hearts: Chain of Memories (Square/Enix) - 6 May 2005
Herby Fully Loaded (Disney / Buena Vista Games) - May 2005
Care Bears (Game Factory/K.E. Media) - May 2005
Koala Brothers (Game Factory/K.E. Media) - May 2005
Star Wars: Revenge of the Sith (Ubisoft) - May 2005
WarioWare Twisted! (Nintendo) - 3 June 2005
Mario Party Advance (Nintendo) - 24 June 2005
Batman Begins (EA) - June 2005
Madagascar (Activision) - June 2005

Nintendo DS
Yoshi Touch & Go (Nintendo) - 6 May 2005
Need for Speed Underground 2 (EA) - 29 April 2005
Cocoto Card Racer (Neko) - April 2005
Space Invadors Revolution (Marvelous/Rising Star Games) - April 2005
Ultimate Brain games (Telegames) - May 2005
Star Wars: Revenge of the Sith (Ubisoft) - May 2005
Madagascar (Activision) - June 2005
Ultimate Card games (Telegames) - June 2005
Pac-Pix (NAMCO) - Q2 2005

Familie gedode autodief (13) eist geld van politie

Icoon Buitenlands nieuws De familie van een 13-jarige jongen, die op 6 februari in Los Angeles door de politie werd doodgeschoten achter het stuur van een gestolen auto, eist een schadevergoeding van 10.000 dollar. Ze zijn van mening dat de politie buitensporig geweld heeft gebruikt. Dat heeft hun advocaat dinsdag tegenover journalisten verklaard.

De 13-jarige Devin Brown werd 's ochtends op 6 februari na een achtervolging door de politie doodgeschoten. Hij zat op dat moment achter het stuur van een gestolen auto. Volgens de advocaat van de familie is de jongen zonder reden doodgeschoten door een slechte training van de agenten en een slechte controle op de politie. Hij houdt daarom het stadsbestuur verantwoordelijk voor de dood van de jongen.

Primeur voor transsexuele golfster

Mianne Bagger schrijft donderdag geschiedenis door als eerste transsexuele golfster deel te nemen aan een vrouwentoernooi als een volwaardig lid van de Ladies European Tour.

De 38-jarige golfster zal meedoen in de ANZ Ladies Masters in Australië, waarvoor ze zich in november in Italië heeft gekwalificeerd.

In 1995 onderging Dane een sex-change operatie en kwam ze uit als amateur, wat resulteerde in een top 10 notering in Australië. Omdat in de reglementen de regel 'vrouw bij geboorte' is geschrapt, is haar deelname toegestaan.

De terugkerende vraag of zij door haar verleden in het voordeel zou zijn vanwege haar kracht irriteert haar: "het laat echt zien wat voor onwetendheid er is".

Ook de vraag of haar collega's bezwaren zouden hebben, blijkt ongegrond. "Ze zijn allemaal geweldig. Ze zeggen: 'laten we er een punt achter zetten.' Ik ben door iedereen verwelkomd. Aan de andere kant wil ik niet dat iemand zich ongemakkelijk voelt. Ik hoop echter dat ik een barrière heb geslecht en dat ik nu één van de meiden ben".

Raadslid van de European's Tour, Elisabeth Esterl, gaf toe dat er wat twijfels waren over Bagger. "Er waren veel vragen over Mianne's situatie, maar toen we eenmaal de informatie van haar hebben gekregen en de zaak hebben bekeken, realiseerden we ons dat er niets aan de hand is".

Unreal Tournament 2004 v3355 patch vrijgegeven

Epic Games heeft een nieuwe patch uitgebracht voor Unreal Tournament 2004. Deze patch update de multiplayer FPS naar versie 3355. In deze update zitten ondermeer fixes voor gameplay en exploits, netwerkverbeteringen, verbetering in demorecording en nog enkele andere veranderingen. De patch dient pas geïnstalleerd te worden na de installatie van het Epic ECE Bonus Pack aangezien de patch een deel van de gamecode update die in het bonus pack zit. Je kunt de gehele changelog hier vinden.

Klik hier om de v3355 patch te downloaden (12.65MB).
Klik hier om het ECE Bonus Pack te downloaden (84.43MB).

Massaal kentekengegevens opgevraagd via internet

BigPimpin had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft de afgelopen drie weken twee miljoen aanvragen voor informatie over kentekens gekregen via internet. De dienst is pas sinds 28 januari beschikbaar, vroeger moesten gegevens telefonisch opgevraagd worden. Via internet zijn er nu al meer aanvragen gedaan dan de 127.000 die de RDW vorig jaar telefonisch kreeg.

Met behulp van de voertuigregistratie kan aan de hand van het kenteken gekeken worden of een auto al aan een APK toe is. Ook kunnen diverse gegevens over de auto opgevraagd worden. De dienst wordt dan ook veel gebruikt voor de aanschaf van een nieuwe auto, of bij het herverzekeren van een auto.

Johan Hakkenberg, algemeen directeur van de RDW, is tevreden over de nieuwe dienst. Volgens hem kunnen mensen nu sneller en goedkoper informatie opvragen, en scheelt het de RDW ook geld.

De eerste dagen na de lancering van de nieuwe dienst kwamen er zo'n 200.000 aanvragen per dag binnen. Dat aantal zakte daarna tot een gemiddelde van 70.000. De voertuigregistratie is gratis te raadplegen via de website van het RDW.

Problemen met knop PSP opgelost

De topman Ken Kutaragi van Sony vertelde laatst dat de consument niet zo moest zeuren over de slecht geplaatste vierkant-knop op de PSP, want Sony zou de plek van die knop toch niet veranderen. Doordat de knop zo dicht op het scherm was geplaatst waren er bij sommige PSP's problemen met de respons van de knop.
Nu blijkt dat Sony toch een oplossing voor dit probleem heeft gevonden, en deze oplossing was zelfs al bekend voordat Ken Kutaragi die uitspraak deed. Sony heeft de afwerking van de behuizing iets aangepast en daardoor moeten de problemen verdwenen zijn. Dit geldt echter alleen voor de PSP's die gemaakt zijn in 2005. De mensen die wel last hadden van het probleem hebben een nieuwe PSP gekregen van Sony.

AIVD houdt meer moskeeën in de peiling

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) houdt buiten de Al Fourqaan-moskee in Eindhoven, waarvan drie imams van minister Verdonk het land uitmoeten, nog zeker vijf andere moskeeën en islamitische organisaties in Nederland scherp in de peiling. Het gaat in alle gevallen om islamitische groeperingen met een salafistische signatuur, die zijn ontstaan als gevolg van missie en financiering vanuit Saoedi-Arabië" . Het salafisme is een puriteinse vorm van islam. Alles wat in tegenspraak is met de 'zuivere islam' wordt scherp afgewezen.

Een woordvoerder van de AIVD bevestigt desgevraagd dat de veiligheidsdienst zes organisaties nauwlettend volgt. Het gaat om de 'El Tawheed'-moskee in Amsterdam, 'Centrum Sjeikh Al Islam Ibn Taymia' in Den Haag, de 'Al Fourkaan'-moskee in Eindhoven, de Moskee 'Al Mouahidine' in Helmond, de 'Stichting voor Islamitische Jongeren' in Breda en de 'Islamitische Stichting voor Opvoeding en Overdracht van Kennis' in Tilburg.

Rechter
De Eindhovense Al Fourqaan-moskee heeft inmiddels laten weten vrijwel zeker naar de rechter te stappen om het besluit van minister Verdonk (Vreemdelingenzaken & Integratie), dat ze samen nam met minister Remkes (Binnenlandse Zaken), aan te vechten. Het moskeebestuur is het pertinent niet eens met de beschuldiging dat de imams hebben bijgedragen aan de radicalisering van moslims en hebben toegestaan dat jongeren binnen de moskee werden gerekruteerd voor de jihad, de heilige oorlog. Moskeebestuur en imams overleggen nu met advocaten.

Imam A. El Fadil van Al Fourqaan-moskee, die zich sinds begin dit jaar vrijwillig imam noemt, zei in een reactie in het Eindhovens Dagblad ''in een shock'' te zijn door de maatregel van Verdonk. ''Het lijkt wel of we in de jungle van Afrika leven. Straks mag je je eigen religie niet meer beleven, of in islamitische kledij lopen. Het besluit van Verdonk is op niets gebaseerd''.

Volgens El Fadil hebben de nu omstreden imams in september vorig jaar, toen de emoties over uitspraken van de Kamerleden Hirsi Ali en Wilders hoog opliepen in de moslimgemeenschap, jongeren uitdrukkelijk voorgehouden: ''Okee, zij hebben ons schade berokkend, maar wij mogen geen gekke dingen doen.'' Door deze imams die al rond de tien jaar in de Al-Fourqaan moskee werkzaam waren nu weg te sturen, bevorder je juist wat je denkt te kunnen voorkomen, vindt El Fadil. ''Deze imams plaatsten de jihad in een historische context om tegengif te bieden aan jongeren die zelf op internet gaan shoppen en met totaal verkeerde ideeën aankomen over de betekenis van de jihad. Door deze imams, die juist theologisch heel goed onderlegd waren, weg te halen, is er een grote kans dat jongeren zelf weer informatie gaan zoeken en dan gaan radicaliseren.''

Burgemeester Sakkers van Eindhoven zei gisteren verrast te zijn over het besluit van Verdonk. Tot gisteren had hij geen signaal ontvangen van vermeend gevaar. Ook de politierapportage over een grote religieuze jongerenconferentie afgelopen weekend in de Al Fourqaan was positief. ''Maar als de feiten kloppen, dan is het in het belang van de moskeegemeenschap in Eindhoven dat deze maatregel genomen wordt.''

De Al-Fourqaan moskee is in handen van de stichting Al-Waqf Al-Islami. De stichting bezit ook moskeeën en scholen in Helmond en Breda en is betrokken bij de financiering van islamitische scholen in onder meer Amsterdam, Alphen aan den Rijn en Ede. Saoedische sjeiks maken de dienst uit in het bestuur.

'Kinderen schilders hebben vaker afwijkingen'

Icoon Algemeen nieuws Schilders hebben een vijf keer hogere kans om kinderen te krijgen die een aangeboren afwijking hebben dan andere beroepsgroepen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen. De kans op kinderen met een aangeboren afwijking kwam voor schilders uit op ongeveer 4 procent.

De onderzoekers wijten de afwijkingen aan de oplosmiddelen waar schilders veelvuldig mee in contact komen. Die oplosmiddelen zitten in onder andere lijm, schoonmaakmiddelen en verf. Een aantal van de oplosmiddelen die vroeger gebruikt werden zijn kankerverwekkend.

Veel van de gebruikte oplosmiddelen kunnen ook het zenuwstelsel aantasten als er onverantwoord mee omgegaan wordt. Dit kan de ziekte OPS, ook wel schildersziekte, veroorzaken. Deze ziekte kan gepaard gaan met concentratieverlies, vermoeidheid of geheugenproblemen.

OPS komt in Nederland weinig meer voor. Op 1 januari 2000 werd het namelijk verboden voor schilders om met producten met een hoog oplosmiddelgehalte binnenshuis te werken. Sinds 1 januari 2004 geldt dit verbod voor de hele bouwbranche.

Hierro denkt aan stoppen

Fernando Hierro denkt er aan om aan het einde van dit seizoen te stoppen met voetbal.

De 36-jarige Spanjaard zegt met veel plezier te spelen in de Engelse competitie maar dat zijn carrière ten einde begint te lopen.

"Het is mogelijk dat dit mijn laatste maanden worden van mijn carrière. Eigenlijk dacht ik dat ik mijn laatste dagen in Qatar al had gesleten totdat de kans op Bolton voorbij kwam", zei de voormalige Real Madrid-aanvoerder op de website van de Bolton Wanderers.

Na zijn periode bij Real Madrid tussen 1989 en 2003 kreeg de verdediger geen nieuw contract aangeboden en ging de uitdaging in het Midden-Oosten aan. Bolton coach Sam Allardyce was geïmponeerd en haalde hem naar Engeland.

"Het is een droom die uitkomt na de Spaanse competitie, het is de enige andere plek waar ik over gedacht heb om te spelen", aldus Hierro.

Salgado lang aan de kant

Real Madrid moet het de rest van het seizoen stellen zonder Michel Salgado. De Spanjaard heeft een scheurtje in de meniscus en een beschadigde binnenband.

Salgado liep de blessure op in het met 1-0 gewonnen duel tegen Juventus. Al twee minuten kwam de verdediger in botsing met Pavel Nedved, waardoor Salgado al na acht minuten het veld moest verlaten. De verwachting is dat de Spanjaard dit seizoen niet meer in actie komt.

Ook voor Nedved was het duel snel voorbij. De Tsjech verliet in de 37e minuut het veld na een botsing met Real-verdediger Raul Bravo. Nedved was even van de wereld en verder spelen werd een te groot risico volgens de artsen van Juventus. De spelmaker zal aankomend weekend gewoon weer in actie kunnen komen.

Van der Vaart niet tegen Auxerre

Ajax kan morgenavond in de uitwedstrijd tegen Auxerre niet beschikken over Rafael van der Vaart. De middenvelder is nog te ziek om te kunnen afreizen naar Frankrijk.

Het wegvallen van Van der Vaart wordt gecompenseerd met de terugkeer van Wesley Sneijder, die hersteld is van een hamstringblessure. Naast Van der Vaart zijn ook Zdenek Grygera en Tomas Galasek niet inzetbaar in het UEFA-cup duel. De Zuid-Afrikanen Hans Vonk en Steven Pienaar zijn wel met de selectie meegereisd, maar de verwachting is dat beide spelers niet in actie zullen komen. De Braziliaan Felipe is door al deze personele problemen aan de selectie toegevoegd.

De Amsterdammers verdedigen morgen een 1-0 voorsprong in het uitduel bij Auxerre. Ook spits Angelos Charisteas zal niet meespelen. De Griek is niet speelgerechtigd, omdat hij bij zijn vorige werkgever Werder Bremen al Europacup voetbal speelde dit seizoen.

Brand wolkenkrabber Madrid mogelijk aangestoken

Icoon Buitenlands nieuws De brand die de Windsor Tower in Madrid in de as legde is mogelijk aangestoken. De politie houdt daar steeds meer rekening mee. Eerder ging men nog uit van kortsluiting. Door de brand op 12 en 13 februari, die ook wel de grootste in de geschiedenis van Madrid is genoemd, stortte een deel van de 106 meter hoge toren in en werd de rest onbruikbaar.

Vorige week werd bekend dat er op een door een toeschouwer gemaakte video-opname mensen in de toren te zien waren, nadat de brandweer al was geëvacueerd. Op een tweede video waren lichten in het gebouw te zien terwijl er al geen elektriciteit meer in het gebouw was. Bovendien bleek een deur, die naar de ondergrondse parkeergarage van het gebouw leidt, geforceerd te zijn.

De ontdekkingen, in combinatie met de constatering dat de brand zich opvallend snel verspreidde, hebben ertoe geleid dat de politie nu aan brandstichting denkt. De sloop van de wolkenkrabber zal daarom nog even uitgesteld worden, zodat de politie een onderzoek kan beginnen.


De brand legde de 106 meter hoge wolkenkrabber volledig in de as

'De Ceulaer kiest voor NAC'

NAC Breda lijkt de slag om Benjamin de Ceulaer te hebben gewonnen. De aanvaller verkiest NAC boven onder andere Feyenoord, zo beloofde hij vandaag.

Naast NAC Breda en Feyenoord waren ook RKC Waalwijk en AA Gent geinteresseerd in de 21-jarige speler van het Belgische Sint-Truiden. NAC Breda en De Ceulaer moeten volgens technisch directeur Theo Mommers van NAC Breda enkel nog een paar financiële zaken regelen. "Eén van de grootste knelpunten op dit moment is een gelimiteerde transfersom die de speler graag in zijn contract ziet opgenomen. Daar schieten we natuurlijk niet veel mee op, dus dat begrijpen wij ook wel. Maar dat zal vast wel goed komen."

De Ceulaer heeft bij Sint-Truiden nog een contract tot 2006. NAC Breda en de club moeten nog overeenstemming bereiken over de afkoopsom.

Boete voor ADO Den Haag

De commissie van beroep van de KNVB heeft ADO Den Haag een geldstraf van 40.000 euro opgelegd vanwege het gestaakte duel tegen PSV vorig jaar.

Scheidsrechter Temmink staakte de wedstrijd vanwege aanhoudende spreekkoren. Naast de geldstraf kreeg ADO Den Haag een voorwaardelijke straf van het spelen van een thuisduel zonder publiek. Dat is één duel minder dan aanvankelijk geëist door de tuchtcommissie, wat betekent dat ADO haar eigen supporters niet hoeft te missen.

De straf van de commissie van beroep is minder zwaar, omdat zij ADO Den Haag alleen een gebrek aan handelen verwijt tijdens de gestaakte wedstrijd.

Programmaraad Limburg overtreedt mediawet

Burgemeester Janssen van de gemeente Landgraaf heeft de mediawet overtreden door voorzitter te zijn van de Programmaraad Limburg. Dat heeft de Raad nu erkend. Het nieuws kwam naar buiten nadat er al dagenlang ophef is over het verdwijnen van de Duitse commerciële zender RTL van de kabel in Limburg ten bate van Rai Uno.

De Programmaraad adviseerde kabelaar Essent om Rai Uno op de kabel te zetten. Dit vooral omdat er veel Italianen wonen in de omgeving van Heerlen. Bij het Limburgs Dagblad kwamen daarop tientallen brieven binnen over de actie.

Nu blijkt dat de samenstelling van de Raad niet klopt, zal er echter geen verandering komen in het advies. De voorzitter stemt namelijk niet mee. De situatie met Janssen kwam aan het licht doordat het commissariaat voor de media zich is gaan bemoeien met de commotie over het zenderadvies van de raad.

Ook op het FOK!forum is een topic over het besluit van Essent.

Schikking voor Hiddink

Het geschil tussen PSV-trainer Guus Hiddink en zijn voormalige zaakwaarnemer J. de W. is geschikt.

Hiddink spande vorige maand een civiele procedure tegen zijn voormalige vriend en betichtte hem van diefstal. Het zou hier gaan om een bedrag van ruim 230.000 euro. J. de W. ontkende dit en zou het volgens hem gaan om geld waar hij recht op had wegens verrichte werkzaamheden.

Vandaag zou de rechtbank in Arnhem uitspraak doen over de zaak, maar beiden zijn voor die tijd tot deze schikking gekomen. Over de inhoud daarvan is niets bekend.

PvdA: gemeentes mogen leerlingen spreiden

Pim_In_Memoriam en Bralkruk hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De PvdA wil achterstandsleerlingen beter over scholen spreiden. Vandaag presenteren de sociaal-democraten het plan 'Scholen en ouders samen sterk', waarin het spreidingsbeleid wordt beschreven. Ze willen een halt toeroepen aan de segregatie in het onderwijs en aan de toenemende concentratie van leerlingen met een achterstand.

Ouders moeten een lijstje met scholen van hun voorkeur opgeven. Als deze voorkeur niet strookt met de evenwichtige verdeling van leerlingen, wordt er van de opgegeven voorkeur afgeweken. De school moet het kind accepteren en alleen met beargumenteerde principiële bezwaren kunnen ouders een toegewezen school afwijzen.

De PvdA ergert zich aan het gebrek van daadkracht van minister van Onderwijs Maria van der Hoeven. Zij is van mening dat een streng spreidingsbeleid in strijd is met de vrijheid van onderwijs.

Arsène Wenger kan wel janken

Na afloop van de 3-1 nederlaag die Arsenal leed tegen Bayern München verzuchtte Arsenal trainer/coach Arsène Wenger: 'We hadden er uit moeten liggen, maar we liggen er nog niet uit'.

'We waren gewoon niet scherp. Waarom weet ik niet. Natuurlijk maakten we het Bayern erg makkelijk door die vroege eerste goal weg te geven.' Wenger had het idee dat zijn Arsenal de strijd al op had gegeven nadat het al snel in de wedstrijd (vierde minuut) op een 1-0 achterstand was gekomen. 'Daar leek het wel op. Maar ze zouden toch moeten weten dat er toen nog 175 minuten te spelen waren.'

De Franse coach vervolgde: 'Geen enkel moment oogden we comfortabel en we verloren Edu op het verkeerde moment. Het was een slechte avond. Maar we hebben genoeg tijd om uit te huilen. Ik kan nu wel huilen, en misschien zou dat het ook wel makkelijker maken, maar het leven gaat door.'

'We hadden er uit moeten liggen, maar we liggen er nog niet uit. Bij 3-0 hadden ze een grote kans. Maar met 3-1 is het nog mogelijk dat we hét nog kunnen doen op Highbury. Dan zullen we beter moeten spelen dan vanavond. Nu deden we niet genoeg om te winnen van dit Bayern, dat volgens mij niet exceptioneel goed is.'

De Duitse doelman van Arsenal, Jens Lehmann, was wat optimistischer: 'Met 3-0 zou het onmogelijk zijn geweest om door te gaan, maar met die ene goal maken we nog een kans. Nu hoeven we slechts met 2-0 te winnen om door te gaan. Bayern speelde vanavond niet eens goed, maar als je met 3-1 verliest heb je eigenlijk niets te zeggen.'

Bergkamp drie duels geschorst

De Engelse voetbalbond FA heeft het hoger beroep van Arsenal tegen de rode kaart van Dennis Bergkamp in de FA Cup-wedstrijd tegen Sheffield United (1-1) afgewezen. De Nederlander is nu voor drie wedstrijden geschorst.

Afgelopen zaterdag werd de Nederlander na een opstootje met zijn tegenstander Danny Cullip door de scheidsrechter, die de slaande beweging van Bergkamp zag, van het veld gestuurd. Op televisiebeelden was echter goed te zien dat de Nederlander zijn tegenstander niet sloeg, maar een duw gaf.

"De tuchtcommissie heeft het beroep afgewezen", aldus een verklaring van de FA. "Bergkamp wordt per direct voor drie wedstrijden geschorst."

Quote misdraagt zich op AutoRai

Het maandblad Quote heeft de woede op de hals gehaald van enkele luxe automerken, waaronder BMW en Volvo. Aanleiding is een uit de hand gelopen VIP-feestje dat het tijdschrift op de AutoRAI organiseerde. BMW heeft inmiddels haar advertenties terug getrokken, en andere automerken dreigen nu hetzelfde te doen.

Quote stond in Hal 9 tussen merken als Volvo Cars, Aston Martin, Jaguar, Landrover en MG Rover. Op de openingsavond werd het feestje georganiseerd. Hierop ontving het tijdschrift deelnemers aan de jaarlijkse Quote Challenge Rally. De stand bleek echter veel te klein voor de ongeveer 300 gasten. Daarop verspreidden deze zich al gauw over de hal. "En daarbij hingen ze niet alleen over, maar zaten ze met drank, eten en sigaren ook in de auto's. De allerlaatste modellen Jaguar, Volvo, MG Rover en Landrover zaten onder de smeersels en vlekken. En een lawaai dat de 300 genodigden maakten. Ze overstemden met hun gebral ieder ander bezoek van de omringende importeurs. Je kon relaties echt niet met goed fatsoen ontvangen," aldus de zegsman van een automerk die niet bij naam genoemd wil worden.

De gasten lieten rotzooi achter in de auto's die er stonden. Verzoekjes van onder meer de voorzitter van de RAI-vereniging en directeur BMW Nederland Arjen de Jong om de decibels uit de Quote-speakers te temperen, werden niet gehonoreerd. De Jong zou zelfs door het gezelschap zijn uitgelachen.

"Dat Quote een feestje geeft is prima en het is ook niet zo erg dat de muziek dan een beetje te hard staat, want Quote is toch een beetje van het belletje trekken. Maar dat ze naar aanleiding van klachten die muziek nog harder zetten en ons uitlachen, nee, zo ga je niet met elkaar om. Vooral niet als je zakelijk een relatie hebt", zo zegt woordvoerder Huib de Vries van Volvo Cars Nederland. Hij bevestigt dat de pr-managers van de diverse automerken het gedrag van de Quote-redactie en haar gasten besproken hebben tijdens een vergadering op de laatste vrijdag van de beurs. Ook weet de Vries dat andere merken eveneens overwegen zich terug te trekken. "Maar is er geen sprake van een gezamenlijk besluit."

Hoofdredacteur Jort Kelder van Quote was zelf niet bij het feestje aanwezig. Volgens Volvo-woordvoerder De Vries bekende Kelder dat hij van alle ophef "was geschrokken" en met de situatie "in zijn maag" zat.

'Geert Wilders is een provocerende extremist'

Pelgrim had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsGeert Wilders is een 'provocerende en beledigende extremist, die profiteert van angst'. Dat zegt Achmed Kamel, de Europa-correspondent van al-Jazeera die onlangs een interview met het Nederlandse Kamerlid had. Het interview werd gisteren wereldwijd door de Arabische zender uitgezonden, in het kader van een rubriek over Europa.

Kamel stelde in het actualiteitenprogramma NOVA dat Wilders spanningen tussen twee gemeenschappen uitbuit om stemmen te winnen, en niet om iets op te lossen. In het interview ging de omstreden politicus onder meer in op het gebrek aan democratie in de islam. Volgens Wilders is er momenteel een tegenstelling tussen democratie en islam. Hij wees erop dat geen enkel Arabisch land een parlementaire democratie is.

Kraaien en gaaien het meest inventief

Icoon opmerkelijk nieuwsKraaien en Vlaamse gaaien zijn de meest inventieve vogels als het gaat om het vinden van voedsel. Dat beweert de Canadese wetenschapper Louis Lefebvre. Lefebvre ontwikkelde een methode om het IQ van vogels te meten. Hij gebruikte bij zijn onderzoek ongeveer 2000 waarnemingen van vogelkenners, die gedurende een periode van 75 jaar zijn verschenen in ornithologische bladen en tijdschriften.

De 'IQ-test' voor vogels is gebaseerd op het aantal nieuwe eetgewoontes die vogels in het wild vertonen. De wetenschapper benadrukt dat je hiermee niet de slimheid meet, maar meer hoe inventief de dieren zijn. "Bij het woord 'slim' heb je het over een waarde-oordeel. Je kunt nooit weten of een vogel zijn gedrag heeft aangeleerd door andere dieren af te kijken, of dat ie het zelf heeft ontdekt", stelt Lefebvre.

Kraaien en Vlaamse gaaien bleken het hoogst te scoren. Ook valken, haviken, reigers en spechten bezitten volgens deze meetmethode een hoog 'IQ'. Papegaaien blijken relatief laag te scoren, ondanks dat ze erom bekend staan dat ze relatief grote hersenen hebben.

Williams: "Red Bull gaat verrassen"

Het grote speculeren is al dagenlang aan de gang. Vandaag Frank Williams die voorspelt dat Red Bull dé verrassing van komend seizoen wordt.

Nadat BAR vorig jaar plotseling vooraan kon meedoen, vraagt iedereen zich af wat dit jaar dé verrassing wordt. Frank Williams denkt het wel te weten. Volgens hem zal Red Bull Racing veel mensen gaan verrassen.

Het team heeft bij Frank Williams veel indruk gemaakt: "De Red Bull-auto lijkt erg goed te presteren, is mij verteld. De auto is snel, ze moeten niet worden onderschat. Ik denk dat ze komend seizoen enkele mensen voor gek zullen zetten. Mateschitz (teameigenaar, red.) en Marko (directeur motorsport van Red Bull, red.) zijn sterke personen en gaan er duidelijk vol voor."

Williams denkt dat het team er goed aan heeft gedaan om Coulthard te contracteren: "David is niet van hetzelfde niveau als Michael, dat was hij nooit, maar hij kan bij Red Bull wel het verschil maken. Hij is de juiste man op de juiste plaats."

Prénatal waarschuwt voor knuffelkikker

Icoon Algemeen nieuwsBaby- en zwangerschapspeciaalzaak Prénatal heeft via de media gewaarschuwd voor een knuffelkikker die het concern in het verleden verkocht. Het pluche beest heeft als vingers en tenen donkergroene bolletjes, die kinderen er mogelijk af kunnen bijten en kunnen inslikken.

Prénatal verkocht de speelgoedkikker in mei 2004. De kikker is achttien centimeter groot, lichtgroen met een donkergroene rand om de buik.

Prenatal waarschuwt voor knuffelkikker

Baby wordt in auto voor ziekenhuis geboren

Vera Broeders uit Roosteren (Limburg) is pas een dag oud, maar nu al de snelste thuis. Het kleine meisje kon namelijk niet wachten tot haar ouders bij het ziekenhuis in Sittard waren aangekomen en besloot maar alvast ter wereld te komen. Gevolg: haar moeder moest liggend in haar autostoel voor de deur van het ziekenhuis bevallen.

De aanstaande ouders waren vrij rustig op weg naar het ziekenhuis, toen al snel de vliezen van moeder Renate braken. Kort daarop kreeg ze persweeën, waardoor ze al puffend naast haar man zat, die zijn auto door de drukke ochtendspits probeerde te manoeuvreren. Alle verkeersovertredingen ten spijt, besloot de baby geen zin te hebben in de verloskamer en te kiezen voor de auto.

Voor de deur van het Maaslandziekenhuis in Sittard beviel Renate van Vera, haar tweede kind. Moeder en dochter hebben aan de vreemde bevallingsplek niets overgehouden.

Ontsnapte stier zorgt voor files

Woensdagochtend heeft een ontsnapte stier voor files op de A18 tussen Zevenaar en Varsseveld gezorgd. Om half zeven was het dier ontsnapt tijdens het overladen vlakbij het industrieterrein Doetinchem. Niet veel later had de stier de snelweg tussen Doetinchem en Wehl gevonden en liep deze over.

Het verkeer op de A18 werd door de politie stilgelegd waardoor er twee kilometer file in beide richtingen stond. Het verkeer kon om kwart voor negen weer doorgang vinden, omdat de stier bij een benzinestation de snelweg verliet en de bosjes invluchtte.

De politie liet vervolgens het dier doodschieten door iemand met een jachtvergunning, omdat het te gevaarlijk was het dier levend te vangen en de kans op een goede verdoving te klein was. Het kadaver is overgedragen aan de eigenaar.

104-jarige mogelijk 'levenslang' de cel in

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 104-jarige Chinese die illegaal in Australië verblijft moet mogelijk de rest van haar leven in vreemdelingenbewaring slijten. Dat beweert haar advocaat. Het is fysiek onmogelijk de vrouw uit te wijzen naar het land van herkomst, en de Australische autoriteiten weigeren elke vorm van visum.

Cui Yu Hu kwam tien jaar geleden naar Australië om haar dochter te bezoeken, en bleef in het land ondanks dat haar visum verstreken was. Ze kon geen vliegmaatschappij vinden die haar gezien haar leeftijd en gezondheid terug naar China wilde vervoeren. De Australische vreemdelingendienst vroeg haar desondanks het land te verlaten. Hu kreeg op haar 104e verjaardag nog een felicitatiebrief van de Australische premier John Howard.

Immigratieminister Amanda Vanstone heeft inmiddels toegezegd dat ze de kwestie wil heroverwegen. Hu verblijft in Australië bij haar geadopteerde dochter. Ze heeft verder geen kinderen.

'Directies verpleeghuizen graaien raak'

Binnen de directies van verpleeghuizen in Nederland heerst een 'graaicultuur', zo zei AbvaKabo-bestuurder Frans Kramer gisteren in het tv-programma NOVA. Sommigen verdienen nog meer dan de minister-president. Ruim de helft van de directeuren heeft volgens Kramer een jaarsalaris van meer dan 150.000 euro.

Kramer zegt dat de directies van de verpleeghuizen ook nog eens verkeerde keuzes maken. Ze investeren liever in mooie hallen en restaurants dan in de zorg, waardoor bewoners nog steeds met z'n vieren of zessen in één kamer liggen. Bovendien bleek in NOVA dat verpleeghuizen vaak zo veel mogelijk leerlingverpleegsters en zelfs ongekwalificeerd personeel inzetten (want goedkoop). Deze herkennen vaak allerlei kwalen bij dementerende bejaarden niet.

Vandaag overlegt de Tweede Kamer met CDA-staatssecretaris Clémence Ross van Volksgezondheid over de situatie in de verpleeghuizen, die volgens velen verre van goed te noemen is.

Naar aanleiding van twee eerdere reportages over de toestand in verpleeghuizen kreeg NOVA 125 klachten binnen van verzorgenden, directeuren, artsen en families. Zo'n 50 verpleeghuizen worden bij naam genoemd. De meeste klachten betreffen uitdroging, ondervoeding, persoonlijke hygiëne en medische missers. En in verschillende huizen hebben artsen conflicten met hun directies over de ondermaatse zorg.

Stam nog steeds verbitterd

Jaap Stam is nog altijd verbitterd over zijn gedwongen vertrek bij de Engelse club Manchester United. Dit zei de Nederlander aan de vooravond van de Champions League wedstrijd van zijn houdige werkgever AC Milan tegen United.

"Manchester United weet dat het een fout heeft gemaakt door mij te verkopen", aldus de verdediger. "Ik voelde me erg thuis bij de club. Ik had net een nieuwe keuken besteld, maar als een club je wil verkopen, ben je kansloos. Je kunt als vee worden verkocht. In welke andere branche kun je als goede werknemer buiten je wens om zomaar buiten de deur worden gezet?"

De coach van de Engelse club, Sir Alex Ferguson, wilde niet toegeven dat hij een fout heeft gemaakt door de Nederlander te laten gaan. "Ik zeg daar niks over. Hij was jong toen hij vertrok en heeft een geweldige carrière in Italië. Dat verrast me niet."

Gewonde wordt per arrenslee vervoerd

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Een gewonde hartpatiënt is gisteren per arrenslee naar de ambulance vervoerd. De wat oudere man brak in de besneeuwde heuvels van het Vijlenerbos in Zuid-Limburg zijn pols, maar de opgeroepen ambulance gleed weg op de spekgladde en steile weg. Met behulp van de brandweer kon de man per arrenslee naar beneden gegleden worden.

De patiënt kwam in het bos ten val en brak zijn pols. Daarnaast kreeg hij last van hartritmestoornissen en raakte hij onwel. Omdat de ambulance hem niet kon bereiken werd de man met de arrenslee van een nabijgelegen café naar beneden gebracht. Het café is sinds enkele dagen ingesneeuwd en voor auto's onbereikbaar, aldus de eigenaar.

Lichaam vermiste man bootongeluk gevonden

Lewieke had ons via de nieuws-submit te melden:

Naast de Maas bij Stevensweert is gisteren het stoffelijk overschot gevonden van Lou Janssen uit Bunde. De man werd vermist sinds hij op 9 januari een bootongeluk bij de stuw in Borgharen kreeg. Bij dat ongeluk waren twee gezinnen betrokken. De moeders en vier kinderen konden gered worden, de andere vader kwam om het leven. Zijn lichaam werd op 14 januari al gevonden.

Het lichaam van Janssen werd door een wandelaar in een natuurgebied ontdekt, op een paar meter van de rivier. Het gebied, dat 48 kilometer stroomafwaarts van Borgharen ligt, stond de afgelopen tijd onder water. Deze week zakte het peil van de Maas echter weer.

Håkansson onder het mes

Jesper Håkansson speelt aankomende zondag niet mee in de competitiewedstrijd van RBC Roosendaal tegen Feyenoord.

De 23-jarige Deen heeft al een tijdje last van klachten aan zijn meniscus en zal daarom deze week geopereerd worden. Het herstel daarvan zal minstens twee weken in beslag nemen.

Håkansson, die door de club uit Roosendaal wordt gehuurd van SC Heerenveen, speelde tot nu toe 16 wedstrijden voor de club uit het Mandemakers Stadion waarin hij twee maal wist te scoren.

''Javier Guzman niet zo lief''

Cabaretier Javier Guzman is afgelopen dagen meer onder vuur komen te liggen. Naast zijn arrestatie wegens openbare dronkenschap, belediging en mishandeling van politie-agenten, zijn er nu ook berichten dat de grappenmaker in zijn vrije tijd allerminst grappig in de weer is in huiselijke kring.

RTL Boulevard meldde deze week dat er bij Javier Guzman sprake is van 'een gewelddadig verleden'. Zo zou hij meerdere keren zijn voormalige vrouwelijke partner hebben geslagen. Die beaamde dat desgevraagd tegenover Boulevard, maar deed er vervolgens op dringend advies van haar advocaat het zwijgen toe. Wel zou de vrouw een zaak tegen Guzman hebben aangespannen omdat de cabaretier weigert alimentatie te betalen. Ook zou de cabaretier consequent ontkend hebben vader te zijn van een kind, dat volgens RTL Boulevard door zijn voormalige partner tegen de dronkemansuitbarstingen van Guzman aan de deur werd beschermd.

Albert Verlinde: ,,Beau van Erven Dorens, die samen met Javier Guzman rollen heeft ingesproken voor de film Garfield, heeft hem uitgebreid gesproken. In dat gesprek gaf hij inderdaad toe dat er sprake was van conflicten thuis, waaraan de politie te pas moest komen. Maar dat lag voornamelijk aan haar.'' Volgens Verlinde heeft RTL Boulevard ook telefoonnummers van anderen die de onenigheid tussen Guzman en zijn ex beamen.

Guzman, kind van een Spaanse vader en Nederlandse moeder, deed er, tot gistermiddag, het zwijgen toe. In het programma Netwerk zei de cabaretier gisteravond dat hij en zijn broer Emilio eerst binnen en vervolgens buiten de nachtbar San Francisco op de Amsterdamse Zeedijk in elkaar werden geslagen door vijf man die het op de grappenmaker hadden gemunt. Toen de politie ter plekke kwam ontstond een handgemeen toen agenten Emilio wilden arresteren. Hierop reageerde Javier 'zeer heftig geëmotioneerd'. Die reactie werd volgens de cabaretier voor dronkenschap gehouden. Na enige uren op het politiebureau te hebben doorgebracht zijn de broers zelfstandig naar het ziekenhuis gegaan, waar onder meer een hersenschudding bij Javier en kneuzingen bij diens broer werden geconstateerd.

Vanavond zal Guzman - die bij enkele cabaret-collega's bekend staat als een agressieve persoonlijkheid die, kennelijk onder invloed van drank, buiten het podium mensen diep kan beledigen of zelfs te lijf kan gaan - in RTL Boulevard een weerwoord geven. Op 28 februari zal de cabaretier zijn voorstellingen hervatten.

NL Online

Overal in Nederland wordt er een discussie gevoerd over veranderende normen en waarden. Als je de pessimisten mag geloven staat Nederland op de rand van de afgrond. ‘Ons’ land wordt bevolkt door allochtonen, extremisten, terroristen en mensen die zich helemaal nergens meer wat van aan trekken. Iedereen kiest voor zich zelf en niemand interesseert het meer wat een ander doet. Zinloos geweld is tegenwoordig normaal in het uitgaanscircuit en dingen van een viaduct afflikkeren is de nieuwe hobby van enkele idioten. En dit heeft volgens mij ook zeker zijn weerslag in ons online gedrag.

Maradona’s leven verfilmd

Dit jaar zal een documentaire gemaakt worden over het leven van de Argentijnse voormalige stervoetballer Diego Maradona (44). De Servische regisseur Kusturica, tweevoudig winnaar van het Gouden Kalf op het filmfestival van Cannes, begint op 18 maart a.s. in Argentinië met de opnames.

,,De uitwerking van de film wordt een vrij ingewikkelde bedoening'', verklaart Kusturica. ,,Het idee is immers om de onvervulde wens van Maradona om een harmonieus gezin te stichten te belichten.''

De documentaire zal het leven van Pluisje trachten te schetsen in Buenos Aires, Barcelona en Napels. Vooral in de laatste twee steden maakte Diego naam als voetbalvedette. Ook zal er worden gefilmd in Cuba, het land waar de gezette corifee een aantal jaren heeft gewoond om te proberen van zijn drugsverslaving af te raken.

Alonso vindt Ferrari favoriet

Fernando Alonso, de coureur van Renault F1, vindt dat Scuderia Ferrari nog steeds de absolute favoriet is voor het aankomende seizoen.

Hoewel de Spanjaard de afgelopen week het ronderecord op het circuit van Barcelona brak, weet hij dat zoiets niet alles zegt. "Vorig jaar was Ferrari ook niet zo sterk in de winter.", vertelde hij. "En toen gingen we naar Melbourne en waren ze het snelst. Ik weet zeker dat ze niet alles hebben laten zien.

Of de Renault mee kan gaan met Ferrari, dat weet de Spanjaard niet. De auto is in elk geval snel en de Michelin-banden zijn beter dan een jaar terug. Maar de betrouwbaarheid maakt Alonso zich een beetje zorgen over.

Ronde van Valencia: Petacchi wint eerste etappe

Alessandro Petacchi (Fassa Bortolo) heeft gisteren de eerste rit van de Ronde van Valencia op zijn naam geschreven. In de straten van de Spaanse stad Calpe was hij in de spurt te rap voor Constantino Zaballa (Saunier Duval) en Miguel Perdiguero (Phonak).

In de rit in en rond Calpe (150,2 kilometer) liet de 'keizer' van de sprint zien in topvorm te verkeren. Afgetekend won de Italiaan de etappe, een straatlengte voor op de rest van het peloton. Mede doordat Erik Zabel (T-Mobile), die gehinder door een ploegmaat van Petacchi, en Oscar Freire (Rabobank) zich niet in het sprintersgeweld konden mengen.

De etappezege bracht Petacchi overigens niet de leiding in het algemeen klassement. Die eer valt namelijk Zaballa ten deel. De Spanjaar dankt dit aan veroverde bonificatieseconden. Beste Nederlander is Thomas Dekker (Rabobank) met een dertiende plaats.

Uitslag eerste etappe:
1.A.Petacchi (Ita/Fassa Bortolo) 150 km in 3u46'43"
2.C.Zaballa (Spa/Saunier Duval) op 1"
3.M.A.Martin Perdiguero (Spa/Phonak) z.t
4.F.Pellizotti (Ita/Liquigas) z.t
5.A.Colom (Spa/Illes Balears) z.t

Algemeen klassement na de eerste etappe:
1.C.Zaballa (Spa/Saunier Duval) in 3u46'32"
2.A.Petacchi (Ita/Fassa Bortolo) op 1"
3.M.A.Martin Perdiguero (Spa/Phonak) 8"
4.K.Gil (Spa/Liberty Seguros) 10"
5.X.Zandio (Spa/Illes Balears) 11"

Bevroren zee op de planeet Mars ontdekt

Bralkruk had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Wetenschappelijk nieuwsWetenschappers hebben op beelden van de ESA-sonde Mars Express een bevroren watervlakte op de planeet Mars ontdekt. De ijsvlakte ter hoogte van de evenaar zou ongeveer de grootte van de Noordzee hebben. De diepte van de zee wordt op 45 meter geschat. Deskundigen sluiten uit dat het om gestolde lavastromen gaat.

Onderzoeker John Murray, die deel uitmaakt van het camerateam Mars Express, beschrijft in het tijdschrift Nature de vondst van de bevroren watermassa. Het was reeds bekend dat de poolkappen van Mars met ijs zijn bedekt, maar ijs in de vorm van meren of een zee was nog niet eerder waargenomen. De aanwezigheid werd geconstateerd door het Omega-instrument aan boord van de sonde, een combinatie van een camera en een infrarode spectrometer.

Het vinden van water op Mars was een van de doelstellingen van de missie van de Mars Express. De sonde cirkelt sinds 25 december rond de planeet. Wetenschappers breken zich al decennia het hoofd over de vraag of er leven was of is op Mars. Het voorkomen van water is een belangrijke voorwaarde voor het ontstaan van levensvormen zoals wij die kennen.

Cardenas naar Team Barloworld

Felix Cardenas heeft vandaag een contract getekend bij Team Barloworld. Het contract bindt hem één jaar aan de Continental ploeg, die uitkomt in de klasse onder de Pro-Tour. De Colombiaanse klimmer werd de afgelopen maanden diverse keren in verband gebracht met het Engelse team, maar tot vandaag was nog niks officieel beklonken.

Cardenas was erg tevreden met zijn nieuwe werkgever en hoopt daar mooie dingen te kunnen bewerkstelligen. In de Ronde van Murcia zal de Colombiaan voor het eerst in het shirt van zijn nieuwe ploeg te zien zijn.

Felix Cardenas begon zijn wielerloopbaan, zoals zo veel Colombianen, bij Kelme. Daar wist hij in twee seizoenen (2000 en 2001) drie ritten te winnen, waaronder twee etappes in de Tour de France. Aan het einde van zijn contract besloot hij zijn heil elders te zoeken.

Via Colombia - Selle Italia, waar hij één seizoen bleef en niet erg succesvol was, kwam hij vervolgens bij Cafes Baque terecht. Daar won hij diverse kleine rittenkoersen, twee etappes in de Ronde van Spanje en in 2004 het bergklassement van diezelfde ronde. Tevens eindigde hij in de Vuelta van 2003 als achtste in het eindklassement.

Flamingo's strijken neer bij Veluwemeer

Icoon opmerkelijk nieuwsEen groep van ongeveer 25 roze flamingo's is neergestreken aan de rand van het Veluwemeer, vlak bij het terrein van het Dolfinarium in Harderwijk. Volgens een woordvoerder van een vogelspotterclub is de het grote aantal redelijk uniek. "Zo nu en dan wordt wel eens een roze of Chileense flamingo in Nederland waargenomen, maar een groep van bijna 25 exemplaren komt niet elke dag voor."

De roze soort komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar broedt ook in Zuid-Europa. De roze kleur ontstaat door het eten van kreeftjes. Martin Plomp van de Dutch Birding Association denkt dat de groep uit Duitsland afkomstig is. "We weten dat daar in een natuurgebied roze flamingo's zitten. Het gaat om dieren die ontsnapt zijn uit Europese dierentuinen en elkaar hebben gevonden. Het kan zijn dat die groep de Nederlandse grens is overgestoken."

Aantal boekingen voor Thailand stijgt weer

Icoon Algemeen nieuwsDe populariteit van Thailand als vakantiebestemming stijgt weer. Uit cijfers van het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) blijkt dat het aantal boekingen de laatste weken fors is gestegen. De Nederlanders boekten in de afgelopen weken 46 procent meer wintervakanties naar het door de tsunamiramp getroffen land dan in dezelfde periode vorig jaar.

Direct na de ramp op Tweede Kerstdag waren er veel minder boekingen. Volgens de ANVR zitten ook de zomervakanties naar Thailand duidelijk in de lift. "Wellicht gaan Nederlanders nu juist naar Thailand, als steun voor de economie", verklaart een woordvoerder van de reisorganisatie.

Hans Wiegel wil wel premier worden

klootmongool had ons via de nieuws-submit te melden:

VVD-coryfee Hans Wiegel zou nog wel premier willen worden. Dat zegt de voormalige vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken in een interview met tv-presentator Rik Felderhof, dat donderdag wordt uitgezonden. Het is het eerste interview van Wiegel na de dood van zijn vrouw, die op 6 januari verongelukte.

Wiegel zegt na hij na een poging van bezinning van plan is weer aan de slag te gaan. De 63-jarige ex-politicus is momenteel voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, de koepel van zorgverzekeraars, en heeft verschillende commissariaten. De VVD'er heeft sinds zijn vertrek uit de landelijke politiek in 1982 meerdere malen een terugkeer overwogen. Wiegel was wel tot 2000 lid van de Eerste Kamer. Daarvoor was hij Commissaris van de Koningin in Friesland.

Uit een onderzoek van Peil.nl van Maurice de Hond blijkt dat de VVD garen kan spinnen bij een terugkeer van Wiegel. De partij zou met Wiegel als lijsttrekker 7 à 8 zetels meer halen dan met Zalm of Van Aartsen, en uitkomen op ongeveer 28 zetels. Een VVD met Wiegel zou met name van de lijst Wilders en het CDA zetels afsnoepen. Bijna een kwart van de Nederlanders wil Wiegel als premier, onder VVD-stemmers is dit zelfs ruim de helft. 37 procent van de Nederlanders kiest voor PvdA-leider Bos als minister-president.
Laatste reviews en specials
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
©FOK.nl e.a.