Brand wolkenkrabber Madrid mogelijk aangestoken

Icoon Buitenlands nieuws De brand die de Windsor Tower in Madrid in de as legde is mogelijk aangestoken. De politie houdt daar steeds meer rekening mee. Eerder ging men nog uit van kortsluiting. Door de brand op 12 en 13 februari, die ook wel de grootste in de geschiedenis van Madrid is genoemd, stortte een deel van de 106 meter hoge toren in en werd de rest onbruikbaar.

Vorige week werd bekend dat er op een door een toeschouwer gemaakte video-opname mensen in de toren te zien waren, nadat de brandweer al was geëvacueerd. Op een tweede video waren lichten in het gebouw te zien terwijl er al geen elektriciteit meer in het gebouw was. Bovendien bleek een deur, die naar de ondergrondse parkeergarage van het gebouw leidt, geforceerd te zijn.

De ontdekkingen, in combinatie met de constatering dat de brand zich opvallend snel verspreidde, hebben ertoe geleid dat de politie nu aan brandstichting denkt. De sloop van de wolkenkrabber zal daarom nog even uitgesteld worden, zodat de politie een onderzoek kan beginnen.


De brand legde de 106 meter hoge wolkenkrabber volledig in de as