Pak slaag voor cabaretier Javier Guzman

yohan.nl, la.femme.nikita, iDex, R-Alph, Sub_Rosa, TineZz, Ome.Fleer, djv en King_Nothing hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Cabaretier Javier Guzman is gisteravond in Amsterdam in elkaar gemept door een groepje lieden die niet gecharmeerd waren van zijn grappenmakerij. In het ziekenhuis constateerden artsen twaalf kneuzingen en bleek dat hij minder goed hoort. Guzman, die inmiddels het ziekenhuis weer heeft verlaten, heeft zijn optredens voor deze week afgezegd.

Volgens zijn woordvoerster was Guzman een biertje aan het nuttigen in een café op de Zeedijk toen een aantal mensen hem herkenden: ''Die gingen bijdehand lopen doen, waarop Javier ook bijdehand reageerde. Die mensen werden daarop zo boos dat ze hem uiteindelijk in elkaar sloegen. Hij werd door drie of vier mensen onder handen genomen''. De belagers van Guzman verdwenen na de vechtpartij spoorloos in de nacht.

Guzman weet nog niet of hij volgende week zijn optredens hervat: ''Hij is emotioneel over de gebeurtenissen, temeer omdat hij in zijn huidige show 'Ton Zuur' minstens tien minuten over zinloos geweld praat. Hij vindt het onverteerbaar dat de daders op basis van woorden hem zo zwaar in elkaar sloegen'', aldus zijn woordvoerster.


Guzman geëmotioneerd over zinloos geweld.