Massaal kentekengegevens opgevraagd via internet

BigPimpin had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft de afgelopen drie weken twee miljoen aanvragen voor informatie over kentekens gekregen via internet. De dienst is pas sinds 28 januari beschikbaar, vroeger moesten gegevens telefonisch opgevraagd worden. Via internet zijn er nu al meer aanvragen gedaan dan de 127.000 die de RDW vorig jaar telefonisch kreeg.

Met behulp van de voertuigregistratie kan aan de hand van het kenteken gekeken worden of een auto al aan een APK toe is. Ook kunnen diverse gegevens over de auto opgevraagd worden. De dienst wordt dan ook veel gebruikt voor de aanschaf van een nieuwe auto, of bij het herverzekeren van een auto.

Johan Hakkenberg, algemeen directeur van de RDW, is tevreden over de nieuwe dienst. Volgens hem kunnen mensen nu sneller en goedkoper informatie opvragen, en scheelt het de RDW ook geld.

De eerste dagen na de lancering van de nieuwe dienst kwamen er zo'n 200.000 aanvragen per dag binnen. Dat aantal zakte daarna tot een gemiddelde van 70.000. De voertuigregistratie is gratis te raadplegen via de website van het RDW.