''Javier Guzman niet zo lief''

Cabaretier Javier Guzman is afgelopen dagen meer onder vuur komen te liggen. Naast zijn arrestatie wegens openbare dronkenschap, belediging en mishandeling van politie-agenten, zijn er nu ook berichten dat de grappenmaker in zijn vrije tijd allerminst grappig in de weer is in huiselijke kring.

RTL Boulevard meldde deze week dat er bij Javier Guzman sprake is van 'een gewelddadig verleden'. Zo zou hij meerdere keren zijn voormalige vrouwelijke partner hebben geslagen. Die beaamde dat desgevraagd tegenover Boulevard, maar deed er vervolgens op dringend advies van haar advocaat het zwijgen toe. Wel zou de vrouw een zaak tegen Guzman hebben aangespannen omdat de cabaretier weigert alimentatie te betalen. Ook zou de cabaretier consequent ontkend hebben vader te zijn van een kind, dat volgens RTL Boulevard door zijn voormalige partner tegen de dronkemansuitbarstingen van Guzman aan de deur werd beschermd.

Albert Verlinde: ,,Beau van Erven Dorens, die samen met Javier Guzman rollen heeft ingesproken voor de film Garfield, heeft hem uitgebreid gesproken. In dat gesprek gaf hij inderdaad toe dat er sprake was van conflicten thuis, waaraan de politie te pas moest komen. Maar dat lag voornamelijk aan haar.'' Volgens Verlinde heeft RTL Boulevard ook telefoonnummers van anderen die de onenigheid tussen Guzman en zijn ex beamen.

Guzman, kind van een Spaanse vader en Nederlandse moeder, deed er, tot gistermiddag, het zwijgen toe. In het programma Netwerk zei de cabaretier gisteravond dat hij en zijn broer Emilio eerst binnen en vervolgens buiten de nachtbar San Francisco op de Amsterdamse Zeedijk in elkaar werden geslagen door vijf man die het op de grappenmaker hadden gemunt. Toen de politie ter plekke kwam ontstond een handgemeen toen agenten Emilio wilden arresteren. Hierop reageerde Javier 'zeer heftig geëmotioneerd'. Die reactie werd volgens de cabaretier voor dronkenschap gehouden. Na enige uren op het politiebureau te hebben doorgebracht zijn de broers zelfstandig naar het ziekenhuis gegaan, waar onder meer een hersenschudding bij Javier en kneuzingen bij diens broer werden geconstateerd.

Vanavond zal Guzman - die bij enkele cabaret-collega's bekend staat als een agressieve persoonlijkheid die, kennelijk onder invloed van drank, buiten het podium mensen diep kan beledigen of zelfs te lijf kan gaan - in RTL Boulevard een weerwoord geven. Op 28 februari zal de cabaretier zijn voorstellingen hervatten.