Cardenas naar Team Barloworld

Felix Cardenas heeft vandaag een contract getekend bij Team Barloworld. Het contract bindt hem één jaar aan de Continental ploeg, die uitkomt in de klasse onder de Pro-Tour. De Colombiaanse klimmer werd de afgelopen maanden diverse keren in verband gebracht met het Engelse team, maar tot vandaag was nog niks officieel beklonken.

Cardenas was erg tevreden met zijn nieuwe werkgever en hoopt daar mooie dingen te kunnen bewerkstelligen. In de Ronde van Murcia zal de Colombiaan voor het eerst in het shirt van zijn nieuwe ploeg te zien zijn.

Felix Cardenas begon zijn wielerloopbaan, zoals zo veel Colombianen, bij Kelme. Daar wist hij in twee seizoenen (2000 en 2001) drie ritten te winnen, waaronder twee etappes in de Tour de France. Aan het einde van zijn contract besloot hij zijn heil elders te zoeken.

Via Colombia - Selle Italia, waar hij één seizoen bleef en niet erg succesvol was, kwam hij vervolgens bij Cafes Baque terecht. Daar won hij diverse kleine rittenkoersen, twee etappes in de Ronde van Spanje en in 2004 het bergklassement van diezelfde ronde. Tevens eindigde hij in de Vuelta van 2003 als achtste in het eindklassement.