Uitslagen Champions League (23/02/05)

SubheaderDe tweede serie van vier zestiende finales in de Champions League bracht diverse fraaie confrontaties met zich mee.

Het FC Barcelona van trainer Frank Rijkaard zette Chelsea FC tegen de muur. De eerste kans voor de gasten was echter prijs, Juliano Belletti tikte de bal in eigen doel. Nadat de 'blauwen' met tien man verder moesten, Didier Drogba kreeg tweemaal geel, en inbrengen van Maxi Lopéz viel de Engelse sterrenploeg echter alsnog ten prooi aan de Catalanen (2-1)

In Manchester hielden United en AC Milan elkaar lang in evenwicht. Uiteindelijk zou Milan, zonder Jaap Stam maar met Clarence Seedorf, winnen dankzij een treffer van Hernan Crespo. Een inzet van Seedorf werd door keeper Roy Carroll niet afdoende verwerkt, waarna Crespo toesloeg. Ruud van Nistelrooij kwam ook weer eens aan spelen toe. Hij viel in de tweede helft in.

Olympique Lyon veegde op bezoek in Bremen de vloer aan met Werder. De Franse koploper nam al vroeg een voorsprong en maakte het karwei in de slotfase goed af.

Porto en Inter hielden elkaar op gelijke hoogte. De Italianen hadden verdedigend de zaakjes goed voor elkaar. Na de openingstreffer van Martins hoefde de ploeg echter niet meer. Porto startte de tweede helft aanvallend en werd daarvoor beloond. Ricardo Costa was trefzeker. Keeper Vitor Baia behoede vervolgens zijn ploeg nog voor een 'dodelijke' nederlaag middels twee goede reddingen. De stand bleef 1-1.


Uitslagen
FC Barcelona - Chelsea FC (2-1)
33' Belletti 0-1 (ed)
67' Maxi Lopéz 1-1
73' Eto'o 2-1

Manchester United - AC Milan (0-1)
78' Crespo 0-1

Werder Bremen - Olympique Lyon (0-3)
9' Wiltord 0-1
77' Diarra 0-2
80' Juninho 0-3

FC Porto - Internazionale (1-1)
24' Martins 0-1
61' Costa 1-1

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager
Submitter:  Bron: FOK!Voetbalmanager