Beautynieuws: wat nou voorjaar?

Als er één ding is waar ik in deze tijd van het jaar een flink gebrek aan heb, dan is het wel energie. Een frisse douche wil nog wel eens helpen en de Energy Glow Shower van Dove wellicht ook. Zowel jijzelf als je huid krijgen een flinke energiekick van de combinatie van vitaminen en hydratatie. Na het douchen is het natuurlijk tijd voor deo, en dan het liefst een effectieve en toch lekker ruikende variant. Rexona Aloë Vera zegt beiden te doen. De geur is in ieder geval heerlijk lentefris en niet te overheersend, dus dat zit helemaal goed.

Misschien heb je het op tv of in de winkel al gezien: Kneipp heeft nog niet zo lang geleden een flinke restyling ondergaan. Het assortiment is nu opgedeeld in verschillende lijnen, waaronder 'Kneipp S.P.A.'. In deze lijn vind je lekkere verwenproducten zoals douchebalsems, massageolie en bodylotions, waaronder de afgebeelde Ylang-Ylang variant. Hou ook de komende maanden ons Beautynieuws in de gaten om kennis te maken met de andere nieuwe Kneipp producten.

Het voorjaar is de tijd bij uitstek voor een nieuw kapsel. Of je nu je zinnen hebt gezet op een kort kapsel of juist je lange krullende haar wilt stylen, voor elk haartype is er wel een product. De nieuwe Massive Wonder Gel van Wella New Wave is handig, want geschikt voor kort, lang, krullend, steil, dik en dun haar.


Rexona Aloë Vera 2,99 euro
Dove Energy Glow Shower vanaf 3,09 euro
Kneipp Body lotion Ylang-Ylang 12,99 euro
Wella Massive Wonder Gel 4,99 euro


Een wekelijkse manicure is in veel landen al de normaalste zaak van de wereld en ook in Nederland duiken steeds meer salons op. Toch denk ik dat het nog wel even zal duren voordat ook Nederlandse vrouwen in hun lunchpauze even snel een manicure laten doen. Vind je het wel lekker om je handen af toe even heel grondig te verzorgen? Neem dan eens een kijkje op de site van One Minute Manicure. Zij bieden een kant en klare handverzorging in een flesje! Het product bestaat uit een mix van olie en zeezout. Dit verdeel je goed over je handen, even flink wrijven, en je handen zijn weer urenlang heerlijk zacht en verzorgd. Ik heb het zelf uiteraard even uitgeprobeerd en heb daarna heel de tijd aan mijn handen zitten voelen. Ik geloof niet dat die eerder zo zacht hebben aangevoeld.


LOOkX is een merk dat uitsluitend wordt verkocht bij schoonheidsinstituten en kapsalons. Zij kunnen je direct goed adviseren welke producten voor jou geschikt zijn. De LOOkX voorjaars/zomer make-up look heet Paradise Summer. De groen/blauwe tinten voor de ogen vormen de basis en de lijn speelt hiermee helemaal in op de nieuwe kleurtrends.



Lipgloss is er in vele soorten, maten en kleuren. Helena Rubinstein brengt nu twee varianten samen in één product. Aan de ene kant vind je een gloss met vinylglans, aan de andere kant juist één die glittert. Handig!

De nieuwe voorjaar-zomer look van Lancaster heet Coulour Breeze. Hierin vind je o.a. de nieuwe Gelato lip gel shine. Dit is een soort lipstick met geleigenschappen: zacht, verzorgend en gedeeltelijk transparant. Echt iets om eens uit te proberen! Ook heel fijn is de Maximum Glamour intensifying volumizing mascara. Volume, separatie, verzorgend...alles om je ogen goed te laten knalllen!

In Nederland hebben we al aardig wat cosmeticamerken. Kom je echter in Amerika dan zul je je ogen uitkijken. Heel veel merken met originele producten. Zo ook Joe Blasco, de lijn van de gelijknamige make-up artist. Hierin vind je veel mooie basisproducten. Zelf ben ik enthousiast over Fantasy Colours. Dit product is te gebruiken als oogschaduw, lipstick en crème blusher. Multi functioneel, handig om in je tas te stoppen. Ook de overige producten zijn de moeite van het bekijken waard, voor meer informatie klik je even door naar de website.


Helena Rubinstein Stellars Gloss Double Star 22,50 euro
Lancaster Gelato lip gel shine 22,50 euro
Lancaster Maximum Glamour intensifying volumizing mascara 24,- euro
Joe Blasco, diverse producten


Hou je van make-up, vrolijke kleurtjes en experimenteren, dan is de make-up lijn van Biotherm, Skin Loving Colors, zeker een aanrader. Mengen, combineren en creëren, alles kan. Dit komt het sterkst tot uitdrukking in de Magic Mix. Dit vloeibare product zorgt ervoor dat je met je oogmake-up alle kanten op kunt. Een paar druppeltjes mengen door los oogschaduwpoeder (Play on Free) voor een prachtig vinyleffect. Of breng het aan over 'normale' oogschaduw uit een doosje (Play On) om het net even iets anders dan anders te maken. Ook heel leuk is de Bubble Blush. Een bijna transparante gel, kersenrood van kleur, die zorgt voor lekker gezonde blosjes. Tenslotte kan ik ook de Glossy Shine nog aanraden. Lipgloss in heerlijke zuurstokkleurtjes, mjammie!


Biotherm Glossy Shine 14,00 euro
Biotherm Magic Mix 14,99 euro
Biotherm Bubble Blush 14,99 euro
Biotherm Play On 16,00 euro
Biotherm Play on Free 15,00 euro


Ook de voorjaar-zomer collectie van Lancôme is om te watertanden. Ik ben zelf altijd een groot fan van de 'palettes' van dit merk. Hierin vind je de belangrijkste modekleuren voor dit seizoen, handig bij elkaar. De aanschafprijs is op het eerste gezicht even slikken, maar als je bedenkt dat je hiermee eigenlijk vijf producten tegelijk koopt, valt dat al weer reuze mee! Zoals verwacht spelen ook bij Lancôme groen en blauw een belangrijke kleur, aangevuld met knalrood voor op de lippen. Heftig, maar wel heel mooi.

Houd je het liever wat subtieler? Lancôme staat bekend om haar fijne lipglossjes en pakt daarmee ook dit seizoen weer flink uit. Allereerst is er nu ook een lippenbalsem, die je lippen subtiel laat glimmen. Daarnaast zijn er zowel Star Gloss (met penseeltje) als Juicy Tube (in het bekende tubetje) varianten in verschillende pasteltinten. Tenslotte presenteert Lancôme een anders-dan-anders French Manicure. Geen roze nagels met witte randjes dit keer, maar roze nagels met zilveren randjes. Heel sjiek!


Lancôme Sea, Sand, Sun Palette Yeux et Levres 50,- euro
Lancôme Kit French Manicure 24,50 euro
Lancôme Star Gloss 20,50 euro
Lancôme Sweet Balm 17,00 euro
Lancôme Juicy Tubes 17,00 euro


Straighteners zijn al een flinke tijd populair. De handige apparaatjes maken springerig haar handelbaar en mooi glad. Ik heb er eentje staan, maar moet eerlijk bekennen deze nog nooit gebruikt te hebben. Mijn haar is van nature erg krullend en moeilijk steil te krijgen. De traditionele straighteners kun je alleen op droog haar gebruiken, en om mijn haar eerst een half uur te gaan föhnen en dan nog eens met de straightener aan de slag te gaan...nee, daar heb ik het geduld niet voor. BaByliss heeft nu een Wet & Dry variant. Kijk, dat klinkt al weer een stuk beter. Met behulp van maar liefst 25 temperatuurstanden (waaronder een turbostand, voor ongeduldige typjes zoals ik) maak je het haar in één handeling droog en glad. Misschien toch eens proberen...

BaByliss Wet & Dry Straightener vanaf 39,99 euro


Heb je vragen over deze producten? Stuur me gerust een mailtje!