FOK!games kijkt vooruit naar 2005

avatarNa een geslaagd gamejaar als 2004 zal het moeilijk woorden voor 2005 dit te overtreffen, 2004 bood immers eeuwige klassiekers als Rise of Nations: Thrones & Patriots en Vampire: The Masquerade Bloodlines en dan heb ik een behoorlijk deel van de grotere titels nog niet eens gespeeld (Rome: Total War, Half-Life 2 etc.). Maar ook in 2005 staat ons zat te wachten, of het 2004 zal overtreffen betwijfel ik maar dat het een goed jaar gaat worden kan bijna niet missen.

Nu zeg ik dat niet zomaar, er zijn een behoorlijk aantal titels (met name vervolgen) die het komend jaar uitkomen die me meer dan een beetje interesseren. Zo komt City of Heroes in februari ook richting Europa en niet veel later de add-on City of Villains. Natuurlijk kijk ik meer uit naar de ene titel dan naar de ander, hieronder volgt een top 3 van de games die ik volgend jaar het liefst in mijn DVD drive zie belanden.

3. Sid Meier\\\'s Civilization IV (PC)

Sid Meier heeft bijna niks dan toppers afgeleverd in zijn carriere, waarvan Civilization II en Alpha Centauri wat mij betreft behoren tot enkele van de beste games ooit gemaakt. Nu kwam ons onlangs het nieuws ter ore dat Firaxis bezig is aan alweer het vierde officiële deel in de Civilization serie, dit maal met een 3D-setting. Ik twijfel er niet aan dat het evenals Civilization III een prima game gaat worden, maar of het ook zo goed wordt als Civ 2 of Alpha Centauri, dat is afwachten.

2. Star Wars: Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords (PC)

Aan het eerste deel uit de Knights of the Old Republic serie was ik volledig hooked; deze heb ik ook meerdere malen uitgespeeld. De game combineerde een simpele maar niet al te saaie gameplay met een prachtig verhaal, geweldige dialogen en sfeervolle graphics. Na berichten uit de Verenigde Staten dat het meer van hetzelfde is, was ik niet minder enthousiast. Ik hoef namelijk niet in elke game eindeloze vernieuwing wanneer de oude vorm prima volstaat met een volledig nieuwe content.

<\/center>

1. Black & White 2 (PC)

Ja, ik ben inderdaad een van 3 mensen die Black & White leuk vond, sterker nog, ik vond Black & White helemaal geweldig. Ik heb het eerste deel uit de serie dan ook meerdere malen uitgespeeld evenals de Creature Isle/Eiland Vol Wezens add-on. Het 2e deel belooft er nog een paar scheppen bovenop te doen, met vechtende dorpelingen, slimmere wezens en veelzijdige spreuken. Er bestaat bij mij geen twijfel over het feit dat Black & White 2 een enorme topper wordt, mits men dit keer óf de keuze biedt in Nederland voor een Engelse versie, óf men niet meer afgrijselijk slechte Belgische voice-overs gebruikt. Gelukkig heeft Molyneux zijn garantie gegeven dat hij hier persoonlijk op toe zou zien, en ik kan dan ook niet wachten tot de release.

<\/center>