FOK!games kijkt vooruit naar 2005

2004 was een topjaar gezien de games die er allemaal uitkwamen, jammer genoeg blijven er hierdoor wel een stuk minder spellen over om naar uit te kijken in 2005. Hoewel het er minder zijn zitten er toch nog wel een heel aantal potentiële toppers tussen, wat te denken van Conker: Live and Reloaded, Star Wars: Knights of the Old Republic II en Kameo: Elements of Power voor de Xbox.

Ook de GameCube heeft dit jaar weer een aantal titels om naar uit te kijken. In januari komt het eerste spel alweer uit: The legend of Zelda: Four Swords Adventures. Resident Evil 4 en Donkey Kong: Jungle Beat worden waarschijnlijk ook erg geslaagd en uiteraard komen er ook dit jaar weer een aantal Mariospellen uit zoals Mario Power Tennis, Mario Party 6 en Mario Baseball. Het GameCube spel van 2005 waar iedereen natuurlijk naar uitkijkt is de nieuwe Zelda en ik hoop met iedereen mee dat dit spel nog in 2005 in de winkels komt te liggen.

Zoals het er nu naar uitziet heeft de GBA volgend jaar niet zoveel te bieden. Er komen een aantal nieuwe NES-klassiekers, Mario Party advance, DK: King of swing, een nieuwe WarioWare en dan hebben we het wel weer gehad voorlopig. Het enige spel uit dit rijtje dat mij een beetje kan interesseren is DK: King of swing, dus het is te hopen dat er nog een aantal interessante titels bijkomen.

Naast de bestaande platformen komen er in 2005 ook nog (minimaal) twee bij, de PlayStation Portable en de Nintendo Dual Screen. Dat de DS toegevoegd wordt aan mijn collectie is vrijwel zeker, bij de PSP is het nog even afwachten wat het gamesaanbod zal zijn, tot nu toe zit er nog niks van mijn gading bij. Voor de DS zijn er daarintegen al een aantal interessante spellen aangekondigd, zoals Animal Crossing DS, Mario 64 DS, WarioWare Touched!, Yoshi\'s Touch & Go, Pac Pix, Mario Kart DS en dan zijn er vast nogwel een aantal spellen die ik vergeet.

De E3 van dit jaar zal waarschijnlijk nog vele goede titels aan deze lijstjes toevoegen en misschien ook al de nieuwe generatie consoles. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar de PlayStation 3, de Nintendo Revolution en de Xbox 2. En eigenlijk ben ik ook wel benieuwd of de Phantom nou eindelijk eens komt en of deze ook zo enorm gaat floppen als iedereen verwacht.

Genoeg nog om naar uit te kijken dus, maar dit is mijn top 3.

3) Mario Baseball
Baseball oftewel honkbal is erg populair in de Verenigde Staten en er zijn ook al een heel aantal honkbalspellen uitgekomen, alleen zijn er hiervan maar erg weinig die Europa gehaald hebben. Ik ben erg blij dat er eindelijk een honkbalspel naar Europa komt, maar nog blijer ben ik omdat het hele spel wordt overgoten met een Mariosausje en dit zal vast gaan zorgen voor goede gameplay met goede humor, een perfecte combinatie.




2) Animal Crossing DS
Stel je Animal Crossing voor, maar nu met meerdere mensen tegelijk in één dorpje. Samen praten, meubels uitwisselen of gewoon even een spelletje spelen. Dit is alles wat de gewone Animal Crossing miste en als Animal Crossing DS zorgt voor een goede wifi ondersteuning dan zal dit spel mijn DS erg weinig verlaten.



1) The Legend of Zelda
Hoewel ik het erg jammer vind dat Nintendo nu alweer de WindWaker stijl overboord gooit, kijk ik toch uit naar de Zelda nieuwe stijl. Ik ben erg benieuwd of deze Zelda wel in de smaak gaat vallen bij de mensen die the Windwaker niet zo geslaagd vonden. Zolang deze Zelda bestaat uit dezelfde soort puzzels en opdrachten als de eerdere Zelda\'s zal het spel voor mij in iedergeval wel geslaagd zijn. Of het spel ook echt in 2005 in de winkels zal liggen is nog even afwachten, maar als het spel op de komende E3 (gedeeltelijk) speelbaar is dan zou een (Amerikaanse) release eind 2005 heel goed kunnen.