FOK!games kijkt vooruit naar 2005

avatarHet jaar zit erop. Was vorig jaar één van de beste jaren in de gameswereld (althans in mijn visie), zo leeg ziet 2005 er voor mij uit. Er zijn wel een aantal games waar ik naar uitkijk, maar niet zoals ik uitkeek naar Halo 2, GTA:SA, Ninja Gaiden en Fable. Wel heb ik een nieuwe PC aangeschaft zo vlak voor het nieuwe jaar; wat het aantal games een stuk groter maakt natuurlijk. Maar ook op PC gebied is er niet echt iets waar ik heel erg naaruitkijk. Zo zullen de meeste games vast wel weer uitgesteld worden, zoals bijvoorbeeld S.T.A.L.K.E.R. (dit spel zou eigenlijk in 2003 uitkomen, maar staat nu voor 2005 in de planning). Voor consolegames is dit een tussenjaar: de volgende generatie consoles zit er aan te komen en de ontwikkelaars zijn zich daar nu op aan het richten.
Op hardware gebied is er dit jaar ook niet zo heel veel om naar uit te kijken. Tuurlijk heb je de DS en de PSP. Maar de DS heb ik al in mijn handen gehad en ik had er geen lekker gevoel bij. De PSP trekt mij wel aan, maar ik weet nog niet zeker of ik hem ga kopen. Misschien dat ik hem tijdens mijn vakantie wel aanschaf (leve de lage dollar). Dit jaar hou ik het (net als vorig jaar) wel bij mijn Zodiac. Hopelijk komt eind dit jaar de Xbox 2 in de schappen. Ik denk dat het er wel inzit; er komen geen grote games meer na het juni, ze willen heel graag eerder dan de PS3 op de markt komen en als ze rond december met de Xbox 2 komen zullen ze de feestdagen nog meepakken. Al met al drie redelijke argumenten om hem dit jaar nog uit te brengen. Maar kijk naar Fable en men zal zien dat alles nog uitgesteld kan worden. Hopelijk zullen de prijzen wel een stuk lager beginnen, zeker omdat er gelijk een keiharde concurrentiestrijd zal losbarsten.
Mijn top drie voor volgend jaar ziet er als volgt uit:

3: Forza Motorsport
Word dit de GT4 killer voor de Xbox? Een aantal mensen hebben een demo kunnen spelen en in deze demo was het rijgedrag niet echt in orde. Hierdoor staat deze op nummer drie. Gelukkig hebben ze nog een hoop tijd om dit te finetunen. Als het rijgedrag in orde is dan wordt dit zeker een topper. Lekker racen met 200 verschillende auto\\\'s die je ook nog eens kan aanpassen aan je eigen wensen.

<\/center>

2: Conker: Live and Reloaded
Hier heb ik een hoop verhalen over gehoord. Het is een team-based online game. Zo kan je dus met een hoop vrienden allerlei missies gaan spelen. Het is weer eens wat anders dan alleen maar elkaar afmaken op Live. Het single-player spel Bad Fur Day (remake van oude versie) zal met Live and Reloaded gebundeld worden. Vooral de absurde humor in de N64 versie spreekt mij zeker wel aan, waardoor ik heel benieuwd ben naar deze game.

<\/center>

1: Brothers in Arms
Eigenlijk zou dit spel al in 2004 zijn uitgekomen maar om verschillende redenen is dit uitgesteld naar 2005. De makers hebben goed gekeken naar de 10-delige serie Band of Brothers en het schijnt dat ze de sfeer bijna geëvenaard hebben (ook omdat ze de omgeving precies hebben nagemaakt). Ook is het mogelijk om team-orders uit te delen wat de ervaring weer anders maakt dan de tig andere WO2 shooters. Een lekkere realistisch WO2 shooter die hopelijk stukken beter zal zijn dan Call of Duty.

<\/center>

En hierbij wil ik iedereen alvast een gelukkig nieuwjaar wensen!