FOK!games kijkt vooruit naar 2005

In de kerstvakantie heb ik eindelijk een klein deel van de grote stapel games waar ik de afgelopen jaren niet aan toegekomen was weg kunnen werken. Er is dus weer volop ruimte voor de games van 2005!

Er zijn gelukig tientallen adventures en RPG\\\'s gepland en natuurlijk de Nintendo DS en de Sony PSP om in de gaten te houden. Ook zal er in 2005 eindelijk meer duidelijkheid komen over het vervolg op Sam & Max. De licentie van LucasArts verloopt zodat de rechten weer bij Steve Purcell komen te liggen. Een releasedatum voor Fallout 3 is er nog niet, maar ik verwacht wel veel over dit spel te horen te krijgen in 2005. Datzelfde geldt voor Elderscrolls IV: Oblivion. Ik wacht ook op meer informatie over Wanda and the Colossus, als het veel meer actie-gericht wordt dan ICO zal het waarschijnlijk niets voor mij zijn. Ook op mijn lijstje van potentiële toppers staan: Runaway 2 The Dream of the Turtle, Fahrenheit, Paradise Lost, Dragon Quest VIII, Final Fantasy XII, Jade Empire, The Legend of Zelda, Scratches, Tony Tough 2: In a Rake’s Progress, Al Emmo and the Lost Dutchman\\\'s Mine en Animal Crossing 2. Ik weet echter nog niet voldoende van deze games om er een goede mening over te kunnen vormen.

De games waar ik echt naar uitkijk:

3. \\\'Still Life\\\' van Microïds. Een detective-game over een FBI-agente die bezig is met een zaak over een seriemoordenaar. Tijdens een paar dagen vakantie vindt ze de onderzoeksverslagen van haar opa (die we nog kennen uit het spel Post Mortem). Het spel maakt gebruik van een verbeterde Syberia-engine, dus het zal er in ieder geval erg mooi uit gaan zien.

<\/center>

2. \\\'Nibiru: The Messenger of the Gods\\\' van Unknown Identity. Een remake van een Tsjechisch spel. Archeologie-student Martin Holan onderzoekt een tunnel uit het Nazi-Duitsland-tijdperk. Wanneer een vriendin van zijn oom vermoord wordt begint een gevaarlijke zoektocht die hem onder andere naar de tempels van de Maya\\\'s brengt. Martin moet uitzoeken wat de Nazi\\\'s wisten over de mysterieuze tiende planeet (Nibiru).

<\/center>

1. \\\'Dreamfall: The Longest Journey 2\\\' van Funcom. In het vervolg op The Longest Journey is April Ryan slechts één van de hoofdpersonen. Zij is namelijk de enige die Zoë Castillo kan helpen als ze op zoek gaat naar een verloren vriend en ontdekt dat er een magische, parallelle wereld bestaat.

<\/center>