FOK!games kijkt vooruit naar 2005

2005 wordt een druk jaar. Alleen al als ik kijk naar de eerste drie maanden van het volgend jaar zie ik al zoveel potentiële toppers, dat ik geeneens tijd zal hebben om ze ook daadwerkelijk allemaal te spelen. Spellen als Resident Evil 4, World of WarCraft, Jade Empire, Star Wars: Republic Commando, Splinter Cell 3 en dan kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Stuk voor stuk staan deze spellen nu al hoog aangeschreven door velen en hierdoor zal het ook moeilijk zijn om een keuze te kunnen maken welke er in mijn collectie zullen komen.

Naast de spellen voor de consoles komen er natuurlijk ook de twee nieuwe handhelds van Sony en Nintendo naar ons kikkerlandje. Welke van deze twee het uiteindelijk zal gaan winnen, moet blijken in de loop van het jaar. Eén ding is ieder geval zeker, Nintendo krijgt eindelijk weer concurrentie op handheld gebied en dat is hard nodig. Ik ga alvast sparen voor maart, maar ik hoop dat me kan bedwingen om ze allebei tegelijkertijd te kopen.

Sony en Nintendo zijn natuurlijk niet alleen met hun nieuwe handhelds bezig; samen met Microsoft zullen ze in 2005 de opvolgers onthullen voor de huidige generatie consoles. Er gaat zelfs het hardnekkige gerucht dat Microsoft de opvolger voor de Xbox al aan het einde van 2005 op de markt wil gaan brengen. Het is nog afwachten wat er echt gaat gebeuren, maar het zal een bewogen jaar worden waar ik met plezier naar uit zal kijken.

Mijn top drie voor het komende jaar is geen gemakkelijke keus geweest, maar ik kom vast heel saai over als mijn vooruitblik top drie weer uit drie (MMO)RPG\\\'s bestaat net zoals in mijn terugblik.

3) Star Wars: Knight of the Old Republic 2 (Xbox)
De opvolger van het beste Star Wars spel tot nu toe zal ik met open armen ontvangen. De engine zal nagenoeg hetzelfde zijn, maar het gaat vooral om het vernieuwde verhaal wat het spel aantrekkelijk maakt. Ik ga het spel zeker weer twee keer uitspelen om beide kanten van het verhaal te zien.

<\/center>

2. Jade Empire (Xbox)
Het spel van het originele KotOR1 ontwikkelteam, waarin een compleet originele en eigen wereld is geschapen. Het team van Bioware kan eigenlijk niks meer bij mij fout doen; tot nu toe zijn alle spellen mij goed tot zeer goed bevallen en bij Jade Empire verwacht ik niks anders.

<\/center>

1. World of WarCraft (PC)
Net zoals bij mijn terugblik is wederom de nummer 1 World of WarCraft. Dit keer gaat het om de echte Europese release, waar ik samen met waarschijnlijk duizenden anderen met smart op zit te wachten. Maar één ding is met zekerheid te zeggen, de collector\\\'s edition moet hier gewoon in huis komen.

<\/center>

Uiteraard wens ik iedereen een fijn gamejaar toe en ik hoop dat jullie een keus kunnen maken tussen alle toppers, die gaan uitkomen volgend jaar.