Metroid Prime 2 Laser Event

Na de ontvangst kon er ingeschreven worden voor de Metroid Prime multiplayercompetitie. Ik wilde mijn skills wel eens testen tegen echte gamers, dus ook ik schreef me in. In de ruimte stonden een stuk of 15 cubes opgesteld, zodat iedereen naar hartelust MP2 kon uitproberen. Na een tijdje geloofde ik het wel en werd het tijd voor een drankje en de voorbereiding op de competitie. Tot mijn verbazing startte ik voorspoedig in de competitie en stormde ik al snel door naar de volgende ronde. Toen was het tijd voor een potje lasergamen.

In de donkere gangen vol rook, lasers en muziek barstte het geweld los. Fanatiek begon men te lasergamen. Hé, werd ik daar geraakt door iemand van Nintendo? Dat liet ik natuurlijk niet op me zitten en ik zette meteen de achtervolging in. Mijn tegenstander rende al schietend opzij en zag daarbij die tactisch zwart geverfde muur niet aankomen… Auw . Hij ging neer als een blok en toen ik even goed keek had hij nogal wat bloed op zijn voorhoofd, dus ik heb hem aangeraden om toch maar even te stoppen en de dichtsbijzijnde medic op te zoeken. Gelukkig was hij al snel opgelapt met watjes, jodium en een zwaluwstaartje, maar dat potje heeft hij toch maar niet meer afgemaakt.



De opstelling van die dag. Vooraan de onfortuinlijke jongen die tegen de muur knalde.

De maagjes begonnen te knorren, dus was het tijd voor een hapje. En niet zomaar een hapje! Nee, we konden genieten van een uitgebreid buffet. Dat is pas service! Als tip aan Nintendo wil ik toch wel even meegeven dat er bij satésaus toch echt een lepel hoort, met een opschepdingetje een friet-saté proberen te maken is geen aanrader. Dit zijn toch de dingetjes die zo\'n dag nét niet afmaken. Aan de andere kant hebben de kindertjes in Afrika helemaal niks om op te scheppen, dus ik zal niet zo zeuren. Het eten was in ieder geval prima in orde.

Na het eten was het tijd voor nog een potje lasergamen. Ik had er nog eens goed over nagedacht en besefte dat in counterstrike campers het meest succesvol zijn (over de meest gehate speelstijl laat ik me maar even niet uit... *kuch* ) . Ik verkleinde mijn aktieradius tot een paar vierkante meter en schoot op alles wat bewoog. Naderhand was het wachten op de uitslag en ik was al blij met een top tien notering, maar uiteindelijk bleek dat ik gewoon gewonnen had .




Friet, bier, saté en groentespul. Wat wil een gamer nog meer? Ja ok, geen groentespul misschien...

Ondertussen had ik het ook al tot de finale geschopt van de Metroid Prime competitie, en na een vliegende start, een stroef middenstuk en een spannende eindsprint kwam ik zelfs nog als winnaar uit de bus! De eer van FOK!games was dus gered, al had ik er van tevoren niet echt rekening mee gehouden dat ik een echte kans had, laat staan dat ik beide evenementjes kon winnen… Blijkbaar konden de redacteurs van Ownage.nl, Gamer.nl, Gamevillage.nl (medefinalist) en een van de Gamekings (je weet wel, dat games-programma op The Box) niet op tegen mijn jarenlang gepolijste gaming skills (of ik zit gewoon veel te vaak en veel te lang te nerden achter mijn Cube, dat kan natuurlijk ook). Extra leuk was de hoofdprijs, namelijk een Zelda edition GBA SP inclusief de nieuwe game Zelda: The Minish Cap; dus mijn dag kon niet meer stuk. Na de finale was de dag zo ongeveer afgelopen en kon ik beginnen met de terugreis.



In de avond wordt het drukkend warm met hier en daar een mistbank
veroorzaakt door fysieke inspanning van ongetrainde gamers.

Het was een leuke en zeer geslaagde dag. Het is te hopen dat Nintendo zo verstandig is deze koers aan te blijven houden, dit soort uitstapjes zijn absoluut niet verkeerd! Vroeger ontbrak het nog wel eens aan slim marketingbeleid van Nintendo, maar het lijkt erop dat ze het eindelijk beginnen te leren. Het valt op dat ze nu echt hun best doen om een game te promoten, de DS bijvoorbeeld krijgt ook flink veel aandacht in de verschillende media; het lijkt eindelijk de goede kant op te gaan. En wat ik nou van Metroid Prime 2: Echoes zelf vond? Dat kun je lezen op de volgende pagina.