FOK!games kijkt vooruit naar 2005

2005 Een gouden toekomst of juist niet?

2004 bood de gemiddelde gamer meer dan voldoende. Er waren genoeg racegames, adventures en first person shooters om van te genieten. Zal 2005 meer van hetzelfde brengen of hebben bepaalde games toch een zekere trend van kwaliteit bij de gamer losgemaakt? Waar je dertig jaar geleden nog gelukkig moest zijn met een blokje en twee stokjes; Vanaf vandaag kom je je bed niet meer uit als je character niet eens kan rondwandelen in een heuse 3D-wereld.

Met groot genoegen zie ik 2005 tegemoet. Zo hoop ik dat Pendulo Studios eindelijk wat meer loslaat over Runaway 2 en zie ik het liefst morgen nog Age Of Empires 3 op mijn monitor verschijnen.


Runaway 2<\/center>

Wat de consolemarkt betreft houd ik het op de Xbox (Zal Juiced uiteindelijk een leuk racespel worden?), maar of de Xbox 2 het antwoord gaat worden op Playstation 3? Ik denk het eerlijk gezegd niet. Er is te veel verdiend op bestaande technologie en de consument trapt niet overal meer in. Steeds meer vraagt men informatie en wil men het graag \\\"even proberen\\\" voordat men tot aankoop overgaat. Op een gegeven moment gaan de euro\\\'s in de broekzak branden, maar uitgeven kun je ze maar één keer. Of verwacht je in 2005 ook een loonsverhoging om al je consoles en je pc maar te kunnen blijven ondersteunen?

De mobiele mens wordt al helemaal verwend. Nintendo heeft zijn zoveelste draagbare console op de markt gebracht. De Mario games zullen als paddestoelen uit de grond schieten en gedigitaliseerd worden opgegeten.


Age Of Empires 3<\/center>

Toch zie ik een soort afsplitsing in de games markt. Aan de ene kant heb je de mobiele gamer die \\\"even snel een spelletje wil spelen \\\" om de tijd te verdrijven; aan een andere kant kom je de \\\"doorgewinterde gamer\\\" thuis op de bank tegen, druk bezig met het allernieuwste op console-niveau te spelen. Dan is er nog de belangrijkste tak: de jonge gamer, die het van de trends en de huidige ontwikkelingen op communicatiegebied moet hebben. Althans, zo denkt marketing.


Juiced<\/center>

MSN+Internet+Draadloos+Mobiel+Gsm+Game+Stijl+Muziek. Wat zal het worden? Een soort van Navi als in Serial Experiments: Lain? Of zijn Sony (PSP) en Nintendo (DS) toch op tijd om een machine te maken die echt alles kan wat de gamer vandaag de dag al vraagt? Qua technologie kunnen consoles en pc\\\'s steeds meer en beginnen softwarematig steeds meer op elkaar te lijken. Zie bijvoorbeeld Microsoft\\\'s Media Center.

Misschien komt er nog een vierde generatie gamers bij: De fitness-gamer. Met de nieuwste Eye-Toy games en de toekomstplannen van Microsoft met een webcam voor de Xbox zal er misschien eindelijk een markt opengaan voor de actieve sporter. Krijgen ze die mensen ook nog voor de televisie of monitor?

2005? Kom maar op!