FOK!games kijkt vooruit naar 2005

2005 staat voor de deur en ik heb zelf al stiekem een tipje van de sluier opgelicht. Sinds 24 december ben ik een trotse bezitter van een Nintendo DS. Het lijkt erop dat er een nieuwe generatie in handheldgaming is aangebroken. Waar de doelgroep van de consoles steeds breder werd bleef men handhelds vooral zien als leuk speelgoed om de kinderen op de achterbank bezig te houden. Met de komst van de Sony PSP en de Nintendo lijkt het spektakel pas echt los te barsten. Beide richten zich op een bredere markt en Sony zal met de PSP veel nieuwe, casual gamers interesseren voor handhelds. Nintendo lijkt het ook geleerd te hebben en doet er alles aan om de DS in de spotlights te krijgen, iets wat goed lijkt te lukken. Waar ik op hoop is dat de concurrenten elkaar zullen stimuleren in hun strijd zodat nieuwe hoogtes bereikt worden. Ik denk dat dat met de totaal nieuwe manier van gamen die de DS biedt en de kracht van de PSP wel gaat lukken.

Voor de consoles is de herfst aangebroken, maar dat wil absoluut niet zeggen dat deze afgeschreven kunnen worden. Integendeel, de beste games komen vaak in de nadagen uit, als de developers de mogelijkheden en de technieken tot in de puntjes beheersen. 2005 zal ons op gamegebied dan ook de nodige pareltjes brengen die het uiterste van de techniek eisen. 2004 was een dijk van een gamejaar, maar ik heb het voorgevoel dat 2005 er niet voor gaat onderdoen. En wat zijn dan de zaken die mij dat voorgevoel geven?

Resident Evil 4. De eerste klapper die uitkomt en ook nog op korte termijn. De Resident Evil-serie is sowieso bekend om de briljante gaming experience, maar RE4 lijkt het horrorgenre opnieuw te gaan definiëren. Ik was al vrij overtuigd na het zien van de eerste beelden, maar na het kort spelen van een demo wist ik dat dit wel eens een van de beste games voor de cube kan gaan worden. Ik kan dan ook niet wachten totdat ik met Leon in alle vrijheid de lugubere en zieke wereld van Resident Evil mag gaan verkennen



<\/center>

De Nintendo DS. Nee, geen game op twee, maar een heel platform. Na een jarenlange evolutie op het gebied van games lijkt het erop dat er nu een revolutie gaat plaatsvinden. De eerste games die ervoor uit zijn gekomen lijken voorzichtige pogingen om het gebied van touch- en dual screen gamen te verkennen, maar ik verwacht dat de developers binnen korte tijd de mogelijkheden ten volste zullen benutten en we kunnen gaan genieten van een nieuw soort games. Ik verwacht niets anders dan dat er nu sinds lange tijd weer echt nieuwe gamingsgenres zullen ontstaan, iets wat al tijden niet meer is voorgekomen.

<\/center>

Ik blijf een nostalgische lul, maar op nummer één zal altijd Zelda blijven staan. Ook al moesten we het tot nu toe doen met één miezerig filmpje, op de E3 gaat deze game schitteren en is hij waarschijnlijk bijna af. Dit wordt dé troonopvolger van Ocarina of Time, anders eet ik een zorgvuldig geconserveerde zweetsok op . En nu maar hopen dat ik hem een beetje aan het begin van het jaar in mijn liefhebbende knuistjes mag houden en dat Nintendo deze schat niet gaat oppotten voor een kerstrelease in Europa.



<\/center>