FOK!games kijkt vooruit naar 2005

Vooruitblik

Wat zal 2005 ons allemaal brengen? In ieder geval een handheld oorlog tussen de PSP en de Nintendo DS. Eindelijk is er weer eens echte concurrentie voor Nintendo, we zullen zien of de PSP op kan tegen de DS en de GBA (die natuurlijk ook gewoon als een tierelier blijft verkopen komend jaar). Bij een vooruitblik wordt er natuurlijk ook van je verwacht dat je een uitspraak doet over hoe de twee concurrenten het gaan doen. Dit vind ik op dit moment erg lastig, voor mij persoonlijk zijn ze allebei interessant. De Nintendo DS puur omdat het Nintendo is, alles wat ze uitbrengen is interessant. De PSP omdat het gewoon een flinke krachtpatser is. Uiteindelijk denk ik dat de DS in het begin beter verkoopt en later, als hij bekender wordt en daalt in prijs, komt de PSP wel bij. De uiteindelijke afzetmarkt zou weleens hetzelfde kunnen zijn omdat ze toch een ander publiek aanspreken.

<\/center>

Over de homeconsoles kan ik kort zijn, ik hoop dat we nog een flinke lading goede games krijgen voor de huidige consoles (Xbox, PS2 en Cube) en dat de next-generation pas in 2006 komt. Ik weet wel dat er geruchten gaan dat de Xbox 2 eind 2005 al zou komen, maar daar heb ik nog geen behoefte aan. Met games als Kameo, Jade Empire, Final Fantasy XII, Zelda, Dragon Quest VIII en Resident Evil 4 komen er nog genoeg titels uit om je te vermaken met deze generatie.

Top 3 most anticipated

In het voorgaande stukje heb ik al zes titels genoemd die ik blind ga kopen. Daarbij komen ook nog Donkey Kong: Jungle Beat, Conker: Live & Uncut en alle Mario titels. Om hieruit dat een top 3 te kiezen is erg, heel erg moeilijk. Bovendien komen er een hoop NDS-, PSP- en GBA-games uit die ik nog wil hebben... Wat een last al die games.

Maar goed, uiteindelijk zal er toch een top 3 most anticipated games moeten komen. Op nummer drie zet ik Donkey Kong: Jungle Beat. Deze platformer die je moet besturen met de Cube bongo\\\'s heb ik al gespeeld op verschillende beurzen en elke keer was het leuk om te doen. Het is even wennen, maar de lol die je ermee hebt is geweldig. Ik hoop dat Nintendo een hoop afwisselende levels kan maken voor de game. Het zou namelijk weleens één van de meest originele games van 2005 kunnen worden.

<\/center>

Op de tweede plek komt Kameo: Elements of Power. Deze titel van Rareware staat al op mijn lijstje sinds de aankondiging van de game op de Cube. Een echte Rareplatformer doet het altijd goed namelijk. Toen Rare naar de Xbox ging kwam Kameo mee en mede daarom ging ik overstag. Kameo is echter nog steeds niet uit en volgens de laatste berichten is hij voor onbepaalde tijd uitgesteld. Ik hoop echter dat de game gewoon komt in 2005, anders kan het ook wel eens slecht aflopen met Rare, die nog niets bijzonders hebben laten zien op de Xbox.

<\/center>

De game waar ik echter het meest naar uitkijk is Final Fantasy XII. Een nieuwe titel in dé RPG serie allertijden is altijd goed nieuws en Final Fantasy XII zou weleens de game kunnen zijn die het zevende deel eindelijk kan overtreffen. Er komen een hoop nieuwe onderdelen in de game zoals bijvoorbeeld een nieuw battle systeem. De vraag is hier niet of ik hem koop, maar wanneer. Square kennende zou dat best pas eind 2005 kunnen zijn vanwege het lange overzetten van de JPN naar de EU versie.

<\/center>