OfficiŽle mod editor The Witcher 3 naar Steam

CD Projekt RED, de ontwikkelaar van de Witcher-games en Cyberpunk 2077, heeft zijn officiële mod editor ter test beschikbaar gemaakt op Steam. Momenteel is de editor alleen nog beschikbaar voor specifiek geregistreerde gebruikers, maar zal later dit jaar voor het brede publiek uitgebracht worden.

De editor, formeel de 'Witcher 3 REDkit' genoemd, wordt beschreven als een uitgebreide modding tool waar in essentie de gehele game The Witcher 3: Wild Hunt in is gemaakt. Volgens de Poolse studio zou dit 'ongelimiteerde vrijheid' geven in het modden van de game. "Van het craften van nieuwe items, wapens en personages tot het ontwikkelen van animaties, volledige storylines en nieuwe territoria, met deze tool kunnen creatieve geesten compleet nieuwe avonturen ontwikkelen op een manier die ze zelf willen", zo luidt de beschrijving op de Steam-pagina van REDkit. Mocht je ook alvast in de wereld van Witcher 3-modding willen duiken, dan kun je op de store pagina van Redkit kiezen voor "Request Access".

The Witcher 3: Wild Hunt kwam uit in 2015 voor PS4, Xbox One en PC. De game is inmiddels 9 jaar oud en kan zich in allerlei opzichten, niet in de laatste plaats graphics, nog steeds meten met games die anno nu uitkomen. Momenteel werkt CDPR aan een nieuw officieel deel van The Witcher en zijn ze ook bezig twee spin-off projecten binnen de franchise.