SSX On Tour

Met je gewonnen geld kun je naar de shops gaan waar je onder meer nieuwe boards, tricks en kleding kunt aanschaffen waardoor je nog beter kunt worden. Na deelname aan de tour krijg je ook de mogelijkheid om te gaan Freeriden. Hierdoor kun je op alle vrijgespeelde tracks vrij snowboarden of skieen. De pistes sluiten veelal op elkaar aan waardoor je vanaf de top ruim een kwartier door de sneeuw kunt ploeteren voordat je beneden in het dal aankomt. Een nadeel hiervan is echter wel dat je bepaalde pistes steeds weer tegen komt. Bij freeriden kun je helaas geen hype of geld verdienen, maar je kunt er wel rustig alle mogelijke tricks oefenen.

De besturing van SSX On Tour is heel intuïtief. Zodra je de controller oppakt kun je gelijk al zonder problemen de berg af glijden en al een aantal simpele tricks doen. De echte besturing doe je met de linker analoge stick, met de X-knop spring je en de rest van de knoppen kun je gebruiken voor tricks. Mocht er een trick fout gaan dan is dat ook geen ramp meer, door snel op de knop met het vierkantje te drukken kun je de schade beperken zodat je weinig tijdsverlies oploopt. De verschillende soorten sneeuw zijn ook merkbaar in de besturing. Off piste, op de niet geprepareerde sneeuw, ga je trager en ben je minder wendbaar, terwijl je op een stuk van de piste waar ijs ligt snel en erg wendbaar bent.

Zoals op een echte piste ook meestal het geval is, sta je niet alleen op de piste maar zijn er nog vele andere skiërs en boarders op de piste. Gelukkig kun je deze opzij slaan met de L1- en R1-knoppen of er gewoon overheen skiën. Het omver skiën van anderen wordt zelfs beloond met bonus-hype punten. Off piste heb je minder last van toeristen en als je de Yeti-bordjes volgt kun je zelfs geheime routes vinden.