Albon tekent meerjarig contract bij Williams

Alexander Albon heeft een nieuw, meerjarig contract getekend met het team van Williams. De Britse-Thaise coureur zal nog zeker twee jaar op de grid staan met het team uit Grove. Op die manier zal Albon de Britse renstal blijven vertegenwoordigen in de nieuwe reglementen van 2026. Na een tweejarige stint bij Red Bull kwam hij in 2022 bij Williams terecht.

Een officieel persbericht laat het volgende weten: “Sinds hij bij Williams Racing is gekomen, heeft Alexander Albon uitzonderlijke vastberadenheid en toewijding getoond, zowel op als naast de baan. Zijn inspanningen hebben aanzienlijk bijgedragen aan de beste eindpositionering sinds 2017, toen het team vorig jaar zevende werd in het constructeurskampioenschap.”

Albon is blij zijn contract met Williams te kunnen verlengen. “Ik ben ongelofelijk blij dat ik hier kan blijven. Dit is een langetermijnproject waar ik echt in geloof en waarin ik een sleutelrol wil spelen. Het zal tijd kosten, maar ik ben ervan overtuigd dat we het juiste team aan het opbouwen zijn.”

James Vowles, teambaas van Williams: “Hij heeft een uitzonderlijk talent. Sinds hij bij het team is gekomen, heeft Alex consequent laten zien dat hij onder druk kan presteren. Hem contracteren voor de lange termijn is een belangrijk onderdeel van het plan om te klimmen in het kampioenschap.”

Dit jaar was een moeizaam begin voor Williams, met een aantal crashes en teleurstellende resultaten. Albon is de aangewezen persoon om het team te motiveren en de FW46 weer in de top tien te rijden. Over de toekomst van zijn teamgenoot, de Amerikaanse Logan Sargeant, is nog niks bekend. Williams en Kick Sauber staan onderaan met geen enkel WK-punt.