SSX On Tour

De dagen worden korter en het wordt buiten steeds kouder. Als dan ook nog de nieuwe wintersport-brochures op de mat vallen dan begint het bij veel mensen te kriebelen. Het is tijd voor vakantie, en dan geen luie zon-, zee- en strandvakantie, maar een actieve wintersport vakantie. De meeste mensen zullen helaas nog wel even moeten wachten op de kerst- of krokusvakantie en daar springt EA mooi op in met de release van SSX On Tour, half oktober.

SSX On Tour is het vierde deel in de succesvolle SSX-serie. Het spel bevat twee modes: snel spelen en de tour. Bij snel spelen kun je snel een wedstrijd toen tegen de computer of tegen een menselijke tegenstander. Hierbij kun je kiezen uit alle vrijgespeelde personages en pistes.

De tour is het hoofddeel van het spel. Je begint door een profiel aan te maken waarbij je een aantal eigenschappen van je personage kunt kiezen zoals geslacht, uiterlijk, lengte en natuurlijk of hij/zij skiet of snowboard. Als je dit eenmaal hebt ingesteld dan kan het avontuur gaan beginnen. Je begint als nieuweling, waarbij je uit verschillende uitdagingen kunt kiezen om bekend te worden. Bekend worden doe je door Hype punten te verzamelen. Deze hype punten verdien je onder meer door uitdagingen te winnen. De hype punten worden allemaal bij elkaar opgeteld en bepalen daardoor je stand op de ranglijst.

De uitdagingen in het spel variëren, maar je kunt ze grofweg in twee delen splitsen: een race-deel en een tricks-deel. Bij het race-deel zijn er uitdagingen waarbij je bijvoorbeeld moet proberen om als eerste over de finish te komen, waarbij je vijftien tokens moet verzamelen binnen de tijd en uitdagingen waarbij je moet proberen een bepaalde voorsprong op je tegenstander te behalen. Bij de tricks-uitdagingen gaat het erom zoveel mogelijk punten te verzamelen door in je sprong rare capriolen uit te halen zoals het maken van een spin, je board \'grabben\' of over een railing \'grinden\'. Het combineren van verschillende tricks levert nog meer punten op. Naast de gewone tricks die je kunt uithalen zijn er ook nog monster-tricks. Deze kun je gebruiken door met simpele tricks je boost-balk te vullen en als deze helemaal gevuld is bij een sprong met de rechter joystick te bewegen. Bij sommige uitdagingen moet je in vier sprongen minimaal een bepaalde hoeveelheid punten verzamelen, terwijl je het bij andere uitdagingen opneemt tegen iemand anders en moet proberen meer punten dan hij te verzamelen. Door het halen van deze uitdagingen stijg je, zoals al gezegd, in de ranglijst, waardoor je nieuwe moeilijkheidsgraden kunt unlocken. Als je amateur geworden bent kun je ook mee gaan doen aan de medaille-evenementen in de tour. Het winnen van deze evenementen levert niet alleen veel hype-punten op, maar ook veel geld.