SingStar Back to the 80's

De SingStar-franchise is ondertussen alweer een dikke zeven jaar oud. Zeven jaar waarin de serie slechts één keer een stap vooruit geeft gemaakt, in 2007 toen de eerste PlayStation 3-versie van de game verscheen. Ook deze nieuwste versie van SingStar biedt weinig nieuws onder de zon, buiten natuurlijk een gloednieuwe tracklist vol met gouwe ouwe.

SingStar Back to the 80's is niet de eerste SingStar met het 80's-thema. Al eerder verscheen er voor de PlayStation 2 SingStar 80's waarop liedjes uit die tijd te vinden waren. SingStar '80's is waarschijnlijk mijn meest gespeelde SingStar-game. Niet zozeer omdat ik uit die periode kom, want ik ben net te jong om dat bewust mee te hebben gemaakt, maar meer omdat het erg bekende nummers zijn en er ook nog eens veel Nederlandstalige liedjes op die disc stonden. Klassiekers als 'België', 'Anne' en 'Kronenburger Park'. Helaas is dit bij SingStar Back to the 80's niet het geval en bestaat het spel geheel uit Engelstalige hits.

SingStar

De charme van SingStar Back to the 80's is dat het nieuwe mensen kan introduceren met de SingStar-game. Waar SingStar Disney en SingStar Studio 100 ervoor hebben gezorgd dat mijn neefjes en nichtjes in aanraking kwamen met de game, heeft SingStar Back to the 80's aantrekkingskracht op een oudere doelgroep. Mijn vriend was geen fan van SingStar maar wilde na het zien van de tracklist de game toch wel proberen. Nadat we een flinke verzameling liedjes hadden gespeeld gaf hij zelfs toe dat hij het stiekem wel erg leuk vond om te spelen. Maar de tracklist van SingStar 80's voor de PlayStation 2, die ook gewoon op elke PlayStation 3 te spelen is, vond hij wel leuker.

singstar

Voor de jongere generatie onder ons zal de tracklist waarschijnlijk weinig bekende namen bevatten, maar de meeste liedjes zullen je daarentegen wel bekend in de oren klinken. Het zijn allemaal echte klassiekers die je soms nog wel op de radio hoort en die in veel gevallen tot de verplichte kost horen. '(You Gotta) Fight For Your Right (To Party)' van de Beastie Boys is bijvoorbeeld op de disc te vinden, net als het veel rustigere 'Gold' van Spandau Ballet en er zijn maar heel weinig mensen die 'The Lion Sleeps Tonight' niet mee kunnen awimowebben, maar waarschijnlijk wel veel mensen die geen idee hadden dat Tight Fit dat liedje ooit maakte. De complete tracklist kun je vinden op de tweede pagina van deze review.

Conclusie
SingStar Back to the 80's
neemt je mee terug de tijd in met liedjes uit de jaren tachtig, niets meer en niets minder. Het spel biedt precies wat je ervan mag verwachten als je het koopt en eigenlijk is de conclusie van deze review hetzelfde als die van vrijwel elke andere SingStar-game: koop het spel als je de meeste liedjes op de tracklist leuk vindt. Vind je maar een paar liedjes leuk, check dan of die los te downloaden zijn in de SingStore, want anders betaal je relatief veel geld voor deze disc terwijl je het overgrote deel niet speelt. Mocht je echter SingStar 80's voor de PlayStation 2 nooit gespeeld hebben, overweeg dan om die game te kopen, als je hem nog in de winkel kunt vinden. Qua tracklist uit die tijd is 80's wel duidelijk de betere en wat Nederlandstalige liedjes zijn ter afwisseling ook best leuk, of haal de Engelse versie zonder Nederlandse liedjes! Kun je die game echter niet vinden dan is SingStar: Back to the 80's een prima tweede keuze!

Pluspunten
Minpunten
Cijfer
+ Veel bekende liedjes
- Tracklist is minder dan SingStar '80s
7,0
+ Goede introductie van de serie
- (Geen Nederlandse muziek)