Larson wint NASCAR-race op road course Sonoma

In de NASCAR Cup Series was het zondagavond weer eens tijd voor een road course, een 'normaal' circuit dus. Men reed op de Sonoma Raceway in Californië en dat werd een race die grotendeels door strategie beslist werd.

Poleposition was voor Joey Logano, met Tyler Reddick naast hem. Ryan Blaney en Chase Elliott volgden, voor Kyle Larson, William Byron, Daniel Suarez, Alex Bowman, Ross Chastain en Ty Gibbs. Al snel was het voor Denny Hamlin klaar: zijn motor plofte en de eerste caution was een feit.

De race ging relatief rustig door, tot Gibbs vanaf de tiende plek een probleem kreeg en de muur raakte. Tijdens de caution maakte Logano als enige van de toppers een pitstop en kort daarna gnig het alweer fout: Chase Briscoe was gespind en Logano, door zijn stop teruggezakt tot in het middenveld, knalde er bovenop.

Reddick had stevig de leiding in handen en pakte de eerste stagewinst, voor Blaney, Larson en Elliott, en in die volgorde begon men ook aan stage twee. Een stilgevallen Supercars-kampioen Will Brown zorgde voor een korte onderbreking, daarna kon men verder, maar ook bij de herstart ging het fout: Josh Berry schoof tegen de muur en veroorzaakte een kettingreactie.

Kort na de herstart was een schuiver van Austin Cindric en Michael McDowell de reden voor een volgende caution, waarna we wel weer door konden tot het einde van de stage. Die werd gewonnen door Chris Buescher, voor Preece, Martin Truex en Kyle Busch - de leiders in de race, zoals Reddick, waren kort daarvoor naar binnen gekomen voor een pitstop.

Met die top-4 kon de tweede helft van de race beginnen, waarin de pitstops op verschillende momenten gemaakt werden. Zo ging Larson aan de leiding door veel later te stoppen, maar dertig ronden voor het einde kwam hij toch binnen en hij betrad ruim voor onder meer Reddick de baan weer.

Met tien ronden te gaan reed Buescher voorop, maar Truex ging er voorbij en de inmiddels aangesloten Larson kwam ook langszij - van Reddick was al lang geen sprake meer, hij had zich na zijn pitstops niet echt naar voren kunnen werken en werd achtste. Larson ging rap voorbij Truex, die in de laatste meters vanaf plek twee stil viel, en pakte de overwinning, voor Michael McDowell en Buescher.