Byron wint prima NASCAR-race op COTA

Voor de liefhebber gaan we nog heel even terug naar Texas en wel naar het Circuit of the Americas, nabij Austin. Daar werd gereden in de NASCAR Cup Series, waar men altijd weer even moet wennen als er eens een race níet op een speedway wordt gereden.

William Byron vertrok vanaf poleposition, naast Ty Gibbs en voor Tyler Reddick, Christopher Bell, Corey LaJoie, Ross Chastain, Martin Truex Jr, Denny Hamlin, Chase Elliott en Bubba Wallace. Al in de openingsronde kwamen Truex en Wallace in de problemen, zij kwamen na ronde één al een pitstop maken.

Na de openingsfase had Byron stevig de touwtjes in handen, terwijl Reddick na een goed begin wat terugviel tot achter Gibbs en Bell. Laatstgenoemde kwam als enige van de toppers géén pitstop maken voor het einde van de stage en pakte zo de stagewinst, voor Suarez, Michael McDowell en Austin Cindric.

De tweede stage verliep rustig: Byron domineerde, maar kwam kort voor het einde zijn pitstop maken. Hamlin nam zo de leiding over en pakte de stagewinst, voor Blaney en Truex, die allemaal nog niet waren gestopt. Met Byron, Gibbs, Chastain en Reddick voorop kon de tweede helft van de race beginnen, waarbij Chastain na een foutje van Byron de leiding pakte.

Na een aantal ronden had Byron het tempo weer wat beter te pakken en viel hij Chastain aan, met succes. Met een dikke twintig ronden te gaan kwamen Byron en Chastain gezamenlijk binnen, Gibbs kwam een ronde later. Na nog een ruime handvol ronden had Byron de leiding weer terug, maar wel voor Alex Bowman, Gibbs, Reddick en dan pas Chastain.

In de slotfase was het vooral Bell die het tempo erg lekker wist te vinden: hij reed zich naar voren, nam de tweede plek van Gibbs met ruim twee ronden te gaan over en opende de jacht op Byron. Hij was beduidend sneller, maar kwam een ronde tekort om het gat te dichten: Byron pakte de winst, voor Bell en Gibbs.