NHL: Dominante Panthers naar 2-0 in Stanley Cup Final

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL is het nog niet al te spannend in de grote Stanley Cup Final. Dat kan de fans van de Florida Panthers echter niet deren, want in de eigen Amerant Bank Arena in Sunrise kwam de ploeg maandagavond op een 2-0 voorsprong in de best-of-sevenserie tegen de Edmonton Oilers.

Halverwege de eerste periode leken de Oilers zich alvast terug in de finale te knokken: Mattias Ekholm tekende voor 0-1. Daar bleef het even bij, tot halverwege de tweede periode: Niko Mikkola trok de stand weer gelijk en Panthers-goalie Sergei Bobrovsky kreeg steeds minder schoten om de oren, die hij ook nog eens allemaal stopte.

Vroeg in de derde periode kon het feest weer losbarsten in Sunrise: Evan Rodrigues bracht de Panthers op voorsprong en tien minuten later maakte hij er met een powerplaygoal zelfs 3-1 van. Een paar minuten voor tijd gooide Aaron Ekblad de boel met een empty netter definitief in het slot, 4-1 en dus gaan de Panthers met een 2-0 voorsprong op zak naar Edmonton voor de volgende twee wedstrijden.

Speelschema
Donderdag 13 juni, 20.00u (02.00u NL) - Stanley Cup Finals, game 3; Edmonton Oilers - Florida Panthers (0-2)