Hamlin wint vochtige NASCAR-race Richmond na late caution

Voor de liefhebber keren we nog even terug naar Paaszondag: op de Richmond Raceway werd de zevende race verreden in het NASCAR Cup Series-kampioenschap van dit jaar, wat lange tijd niet al te spannend was, maar wel een twist kende aan het einde.

Het had geregend in Richmond, maar we kregen een unicum: een kampioenschapsrace op een nog wat vochtige speedway mét regenbanden, die na jaren ontwikkelen eindelijk goed genoeg zouden zijn om enigszins op te kunnen racen. We begonnen met polesitter Kyle Larson en Chase Elliott op de eerste rij, voor Ross Chastain, Alex Bowman, Bubba Wallace, Todd Gilliland, Martin Truex Jr, Ty Gibbs, Austin Cindric en Joey Logano.

De boel werd even onderbroken door een geplande caution in verband met de banden en even later door een schuiver van Daniel Suarez, die door Josh Berry aan werd getikt. Dat was het einde van de eerste stage, die werd gewonnen door Larson, voor Wallace, Bowman, Truex en Gilliland.

Halverwege de stage zorgden de pitstops voor wat grotere verschillen, tot Kyle Busch met een probleem de muur in ging: caution. De rest van de stage verliep beduidend rustiger en leverde uiteindelijk stagewinst op voor een ijzersterke Truex, voor Berry, Logano, Larson en Denny Hamlin.

Met Truex en Larson voorop begonnen de laatste 160 ronden, waarbij Larson wat afhaakte, maar Truex de touwtjes stevig in handen nam. Pas met minder dan tien ronden te gaan kwam de spanning weer terug: Logano begon in de buurt te komen en met nog twee ronden te gaan gleed Larson vanaf plek vier in de rondte, waardoor we ineens nog een caution kregen.

De leiders, met Truex, Logano en Hamlin voorop, kwamen nieuwe banden halen, waarbij Hamlin de leiding pakte. Truex vocht voor wat hij waard was, maar kwam er niet voorbij en na een uiterst dominante race zakte hij zelfs terug tot plek vier, nota bene achter Larson. Hamlin hield stand en pakte een vrij onwaarschijnlijke zege, voor Logano.