NHL: Oilers zetten comeback voort in Stanley Cup Final

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL is de strijd in de Stanley Cup Final nog niet gestreden. De Florida Panthers wonnen de eerste drie wedstrijden en kwamen zo op matchpoint, maar de Edmonton Oilers wonnen dinsdagavond na wedstrijd vier ook de vijfde ontmoeting.

In de Amerant Bank Arena in Sunrise kwamen de Oilers na ruim vijf minuten al op voorsprong dankzij een shorthanded goal van Connor Brown. Vroeg in de tweede periode breidde Zach Hyman de voorsprong uit en niet veel later tekende Connor McDavid zelfs voor 0-3. De thuisfans konden kort daarna wel even juichen, want Matthew Tkachuk was trefzeker voor de Panthers.

Niet veel later hadden de Oilers hun voorsprong weer uitgebreid dankzij Corey Perry, hoewel Evan Rodrigues welgeteld veertien seconden later voor 2-4 zorgde. De spanning kwam vroeg in de derde periode terug dankzij een goal van Oliver Ekman-Larsson, maar de gelijkmaker kwam er niet en twintig tellen voor het einde gooide McDavid de boel met een empty-netter op slot: 3-5 en dus mogen de Oilers in eigen huis gaan proberen de stand helemaal gelijk te trekken.

Speelschema
Vrijdag 21 juni, 20.00u (02.00u NL) - Stanley Cup Finals, game 6; Edmonton Oilers - Florida Panthers (2-3)