F3-coureur Boya profiteert van crashende teamgenoten in Barcelona

Op het circuit van Barcelona is zaterdagochtend de sprintrace verreden voor de jongelingen in de Formule 3. Dat werd best een vermakelijke race, inclusief een echte Barcelona-klassieker: twee teamgenoten die elkaar vanaf de eerste twee posities uit de race reden.

Santiago Ramos had de poleposition te pakken en stond naast zijn Trident-teamgenoot Sami Meguetounif, voor Mari Boya en Alex Dunne. Laurens van Hoepen vertrok vanaf een prima vijfde plek, naast Martinus Stenshorne en voor Leonardo Fornaroli, Oliver Goethe, Luke Browning, Nikola Tsolov, Arvid Lindblad en Christian Mansell, de snelste coureur in de kwalificatie.

In de openingsronde werd hard gevochten, maar Ramos, Meguetounif, Boya en Dunne behielden hun posities - Goethe schoot naar voren en verwees Van Hoepen naar plek zes. De twee Tridents knokten om de leiding en dat ging er te hard aan toe: Meguetounif ging er veel te enthousiast in, tikte Ramos aan en parkeerde zijn auto, terwijl Ramos een lekke band had.

In het achterveld kwamen Callum Voisin en Nikita Bedrin met elkaar in aanraking en alles bij elkaar zorgde ervoor dat de safety car de baan op kwam. Met Boya, Dunne, Goethe en Van Hoepen voorop werd het groen even later weer gezwaaid, waarbij Van Hoepen al snel te grazen werd genomen door Stenshorne.

Drie ronden voor het einde ging het fout in de strijd om plek elf: Sebastian Montoya en Gabriele Mini kwamen met elkaar in de clinch en eindigden in het grind, waardoor de safety car de baan weer op kwam. Dat betekende uiteindelijk ook het einde van de race, die zo werd gewonnen door Boya, voor Dunne en Goethe. Voor Boya was het zijn eerste F3-zege, Dunne stond voor het eerst op het podium. Van Hoepen finishte achter Stenshorne als vijfde.