Byron wint NASCAR-race op The Paperclip ondanks late caution

In de NASCAR Cup Series is zondagavond weer geracet en wel op een van dé klassieke banen van het jaar: de Martinsville Speedway, ook wel bekend als The Paperclip. Dat werd een prima race, met aan het einde nog enige chaos en vermaak in de strijd om de overwinning.

Kyle Larson had de poleposition te pakken en startte met Bubba Wallace naast zich op de eerste rij. Chase Elliott en Martin Truex stonden op rij twee, voor Chase Briscoe, Joey Logano, Josh Berry, Denny Hamlin, Ryan Blaney en Alex Bowman. De eerste stage verliep rustig, met in de top-5 slechts één positieverandering: Larson won de stage, voor Wallace, Elliott, Briscoe en Truex.

Logano werkte zich met een strakke pitstop - hij haalde slechts twee in plaats van vier nieuwe banden - naar de leiding voor de herstart, met Larson naast zich. Al vrij snel volgde een caution: Christopher Bell had een probleem en er viel wat van zijn auto op de baan. Daarna konden we gewoon verder en ontstond een mooie strijd om de stagewinst, die door een sterke Hamlin gewonnen werd, voor Wallace, Larson, Elliott en Logano, die tien ronden voor het einde nog aan de leiding reed.

Met Hamlin en Elliott voorop begonnen we aan de tweede helft van de race, waarbij het Elliott was die tientallen ronde stevig op kop reed. Hamlin kwam echter terug en nam de leiding over, maar via een beter getimede pitstop kwam Elliott weer langszij. William Byron was juist nog wat eerder binnengekomen en dat leek uitstekend uit te pakken, want hij had de leiding nadat iedereen zijn in principe laatste stop had gemaakt.

Byron had de boel stevig in handen en was op weg naar de winst, tot John Hunter Nemechek drie ronden voor het einde de muur in ging: caution. Byron en Elliott kwamen geen nieuwe banden halen, Hamlin wel - hij zakte zo naar plek tien. Met Byron en Elliott voorop begonnen we aan de overtime, waarbij Byron het felle duel om de leiding won. Hij hield het vol en pakte zo alsnog de overwinning, voor Larson en Elliott - een top-3-finish voor Hendrick Motorsports bij het 40-jarig jubileum.