World Superbike-triple voor Razgatlioglu op Misano

Voor de liefhebber keren we nog even terug naar het weekeinde, want ook op twee wielen werd er geracet. Het World Superbike-kampioenschap streek neer in het Italiaanse Misano, waar op het World Circuit Marco Simoncelli drie Superbike-races op de planning stonden.

Race één
Toprak Razgatlioglu vertrok vanaf poleposition en had Nicolo Bulega en Remy Gardner naast zich op rij één. Zij werden gevolgd door Alex Lowes, Alvaro Bautista en Andrea Locatelli, met op rij drie Andrea Iannone, Sam Lowes en Dominique Aegerter - Michael van der Mark vertrok vanaf de zestiende plek.

Gardner kende een zeer sterke openingsfase en pakte de leiding, voor Razgatlioglu, Bautista en Locatelli, die wel al snel Bulega terug langszij zag komen. Razgatlioglu kwam vrij snel voorbij Gardner en sloeg gelijk een gaatje, waarna ook de Ducati's van Bautista en Bulega voorbij Gardner kwamen.

Razgatlioglu werd niet meer bijgehaald, Bulega ging nog wel voorbij teamgenoot Bautista en pakte de tweede plek. Locatelli werd vierde, voor Alex Lowes, Gardner, Iannone en Van der Mark, die als achtste finishte.

Superpolerace
De korte race begon met dezelfde startopstelling, dit keer kende Bulega een topstart en pakte hij de leiding, voor Razgatlioglu, Alex Lowes, Bautista en Locatelli. Razgatlioglu pakte de leiding wel snel terug en sloeg een gat naar Bulega, wiens teamgenoot Bautista al vroeg in de race onderuit ging.

Razgatlioglu's overwinning kwam ook dit keer niet in gevaar, Bulega werd opnieuw tweede. Alex Lowes reed zich naar een keurige derde plek, voor Locatelli en Iannone. Van der Mark zakte na een akkefietje aan het begin terug, maar werkte zich nog op naar plek twaalf.

Race twee
De startgrid werd weer bepaald door de top-9 van de superpolerace, aangevuld met de rest op basis van de kwalificatie. Razgatlioglu kende een matige start en zo schoot Bulega naar de leiding, voor Iannone, die echter al snel een fout maakte en meerdere plekken in moest leveren.

Bulega en Razgatlioglu reden in de openingsfase weg van Alex Lowes, die plek drie in had genomen. Richting de helft van de race zette Razgatlioglu zijn BMW naast Bulega en pakte hij de leiding, waarna hij in rap tempo weg wist te rijden. Bautista deed hetzelfde bij Lowes en nam de derde plek zo in handen.

Razgatlioglu was ongenaakbaar en completeerde de triple, ver voor Bulega, die met Bautista het podium completeerde, voor Lowes en Locatelli - Van der Mark finishte de race niet.