"Ik had samen met enkele Nederlandse collega’s een ballonvaart boven Gent geboekt. Ik was met mijn gsm wat foto’s aan het nemen van de stad toen het toestel plots uit mijn hand schoot", vertelde Dieter Willemyns, die vooral bezorgd was om de mensen beneden. "Eerst vonden we het grappig, maar al snel kreeg iedereen in de luchtballon heel veel stress. Krijg zoiets maar eens op je hoofd. Voor hetzelfde geld valt er beneden een dode."

Hij heeft zijn toestel weer teruggevonden met behulp van de app 'Find my iPhone'. "Eerst leek het alsof de iPhone in een stadstuin lag. Maar toen we vanop afstand het alarm deden afgaan, hoorden we lawaai op het dak van pizzeria Adriatico in de Limburgstraat. Toen de brandweer mijn gsm van het dak haalde en de iPhone nog perfect bleek te werken ook, kwamen mijn collega’s en ik niet meer bij van het lachen."

De iPhone in kwestie is ongedeerd gebleven, niet eens een barst in het scherm. Daar was de Belg nog het meest verbaasd over. "En mijn gsm is niet eens speciaal beschermd. Alleen achteraan zit er zo’n plastic hoesje. Nooit gedacht dat zoiets sterk genoeg zou zijn om een val van bijna 600 meter te breken. Ik denk dat ik nog eens een mailtje ga sturen naar Apple om hen te bedanken voor de stevige gsm."

iPhone 4