Verenigde Staten overtuigend verder op Gold Cup

De voetbalploeg van de Verenigde Staten heeft zich eenvoudig geplaatst voor de halve finale van de Gold Cup. In de kwartfinale van het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika versloeg Team USA El Salvador met 5-1. De tegenstander van de Amerikanen komt uit het duel tussen Honduras en Costa Rica dat zondagnacht Nederlandse tijd wordt gespeeld.

De Amerikanen kwamen in Baltimore na 21 minuten op voorsprong via Clarence Goodson. Acht minuten later werd het via Joe Corona 2-0, maar nog voor rust deed El Salvador vanaf de strafschopstip iets terug. Rodolfo Zelaya tekende voor de 2-1.

In de tweede helft bracht Eddie Johnson, toen er een uur gespeeld was, de marge via een kopgoal terug naar twee. Pas in de slotfase liep het gastland verder weg. Landon Donovan scoorde in de 77e minuut en Mikkel Diskerud deed dat zes minuten later ook.