FOK!filmtip van de dag: The Maggie (1954)

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

The Maggie 1

Vandaag gaan we alweer voor een fijne klassieker. Want waar sommigen het liefst met een gele rakker of een glaasje fris op het terras vertoeven, zijn er ook mensen die minder met de huidige temperaturen hebben en die liever (met de gordijnen potdicht) naar een klassieker op de tv kijken. Op BBC2 is vanmiddag om 13.00 uur de film The Maggie van regisseur Alexander Mackendrick te zien. MacKendrick schreef het scenario voor de komische film samen met William Rose, die in 1953 al naam had gemaakt met het script voor Genevieve. MacKendrick werd vooral bekend door zijn films The Ladykillers (1955), The Guns Of Navarone (1961) en Don't Make Waves (1967).

The Maggie 2

In The Maggie draait het om Mactaggart (Alex Mackenzie), de kapitein van een oud kolenschip, genaamd The Maggie. Mactaggart en zijn bemanning zitten te springen om werk en zijn dan ook aangenaam verrast als ze de kans krijgen om waardevolle oude meubelen te transporteren voor Calvin B. Marshall (Paul Douglas), een rijke Amerikaanse zakenman. Met een aantal leugentjes om bestwil krijgt Mactaggart het klusje te pakken, maar als de zakenman er achter komt dat hij is voorgelogen zet hij alles op alles om zijn kostbare lading van het schip af te krijgen. Een heerlijke Britse komedie uit de beroemde Ealing Studios en alleen daarom al de FOK!filmtip van de dag.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!