Meer details over The Walking Dead Season 2

Afgelopen zaterdag heeft Telltale Games tijdens de Comic Con in San Diego wat meer informatie vrijgegeven over de zombie game The Walking Dead Season 2. Zo is bekendgemaakt dat Clementine, het kleine meisje uit het eerste seizoen, ook in dit seizoen een rol zal krijgen.

Verder heeft Telltale aangegeven dat er meer bekend zal worden over het lot van Kenny, de vader die tegelijkertijd zijn zoon en zijn vrouw verloor. Kenny werd in de laatste episode overspoeld door zombies maar zijn dood werd nooit bevestigd. Het is niet bekend of deze personages ook speelbaar worden in het nieuwe seizoen, of dat ze bijvoorbeeld een cameo maken.

Volgens Kevin Bruner, een van de oprichters van Telltale Games, worden keuzes uit het eerste seizoen meegenomen naar het nieuwe seizoen. Ook de keuzes uit de 400 Days DLC zullen worden geïmporteerd, ondanks dat de verhaallijn hiervan los lijkt te staan van de andere episodes.

Bruner had ook nog te melden dat Telltale heeft overwogen om een extra dialoog optie te maken bij het laatste gesprek tussen Lee en Clementine: "I love you". Deze optie hebben ze echter laten vallen omdat de andere opties dan waarschijnlijk niet of zelden gekozen zouden worden. 

Het nieuwe seizoen van The Walking Dead is aangekondigd voor najaar 2013, en zal vrijwel tegelijkertijd uitkomen voor Windows, Playstation 3, Xbox 360, PlayStation Vita, iOs en Mac OS X.

The Walking Dead