Ant-Man niet in The Avengers 2

Vincent (vinnypassy)

Voor Ant-Man is geen plek in het vervolg op de superheldenfilm The Avengers. Dat liet regisseur Joss Whedon dit weekend weten tijdens de strip- en filmbeurs Comic-Con. "Wij zijn bezig met een film die geheel om Ant-Man draait", zegt Whedon. Onlangs doken geruchten op dat de minder bekende superheld uit de Marvel-stal zijn opwachting zou maken tussen de Avengers.

Whedon begrijpt wel waar de verwarring vandaan komt. The Avengers 2 heet officieel Avengers: Age of Ultron. Recentelijk verscheen een boek dat Age of Ultron heet, waarin valt te lezen over Ant-Man's alter ego Hank Pym. "Dus fans gingen er toen vanuit dat hij ook in de film zou verschijnen", legt Whedon uit. "Maar we pakken alleen uit de stripverhalen wat we kunnen gebruiken. Veel zal dus afvallen."

UItron, de superschurk in The Avengers 2, wordt in die film wat meer losgekoppeld van Hank Pym. "We zijn nu bezig met Ultrons eigen verhaal, waarbij zijn origine meer te maken heeft met de Avengers", vertelt Whedon. "Niets kan een op een worden overgenomen uit de strips, zeker Ultron niet."

De film waarin Ant-Man de hoofdrol speelt, is overigens al aangekondigd. Ant-Man staat gepland voor 2015. De Britse regisseur Edgar Wright, bekend van Shaun of the Dead en The World's End, neemt de regie op zich. Wie Ant-Man gaat spelen, is nog onbekend.


Ant-Man niet in The Avengers 2 (Foto: Novum)