Amsterdam is levensgevaarlijk!

MarcusViridis

Vergeet San Pedro Sula in Honduras, Ciudad Juarex in Mexico of Maceió in Brazilië, als we diverse buitenlandse overheden mogen geloven is ook Nederland een gevaarlijke plek om te verblijven. En dan met name Amsterdam.

Hoewel volgens dit lijstje Rotterdam en Arnhem net wat gevaarlijker zijn, is het volgens de Ierse overheid voornamelijk uitkijken in en rond Amsterdam. Zakkenrollers weten elke zomer wel de vakantie van een paar Ierse toeristen te vergallen, maar gelukkig weet de Ierse overheid wat je in zo’n geval moet doen:  zoek een agent en verwittig hem van de misdaad. Dit kan dan in de eigen landstaal gedaan worden, want een Iers vooroordeel leert dat Nederlandse agenten vriendelijk en behulpzaam zijn. Bovendien schijnen ze uitstekend Engels te spreken.

De Duitse overheid weet te melden dat drugs verboden zijn in Nederland en dat je voor het bezit van een namaakwapen ook een boete kan krijgen. Amerikanen hebben weer meer moeite met levensgevaarlijke fietsers en zijn uiteraard doodsbenauwd voor de op een na hoogste alarmfase voor wat betreft terreurdreiging die hier nog steeds van kracht is. Ook trams worden gezien als potentiële moordwapens.

Eerder kwam AT5 al met het bericht dat de Amsterdamse grachten goed zijn voor tientallen doden per jaar. Dit komt voornamelijk doordat wildplassers moeite hebben met hun evenwicht en nog wel eens in een gracht belanden, waar ze niet uit kunnen komen. Grachten zijn dus ook levensgevaarlijk.