Kagawa: "Geen spijt van United-transfer"

donroyco

Shinji Kagawa zag zijn oude club Borussia Dortmund vorig seizoen in de Champions League-finale staan. Jaloezie voelde de Japanner echter allerminst. Kagawa verruilde Dortmund in de zomer van 2012 voor een avontuur bij Manchester United. In tegenstelling tot de Engelse topclub reikten de Duitsers echter tot de finale van het miljoenenbal.

Kagawa volgde de eindstrijd tegen Bayern München met veel interesse. "Ik was erg trots om mijn oude team in de finale te zien staan. Ik was erg blij ook, maar het voelde niet alsof ik de verkeerde keuze had gemaakt. Het maakte mij juist sterker, want het zorgde ervoor dat ook ik graag nog eens op dat veld wil staan", vertelt Kagawa op de website van de FIFA.

Kagawa kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn eerste seizoen bij United, met wie hij de landstitel veroverde. "Ik ben niet blij met mijn prestaties voor het team. Ik scoorde niet veel en raakte bovendien geblesseerd. Het was geweldig dat we kampioen werden maar het voelde niet alsof ik bereikt had wat ik wilde. Persoonlijk was het gewoon geen goed seizoen."