Hitte drukt bezoekersaantal Roze Maandag

Roze Maandag heeft maandagmiddag door de hitte minder bezoekers getrokken dan verwacht. Dat meldt de organisatie van de terugkerende homo-emancipatiedag van de Tilburgse Kermis. Aan het eind van de middag begon de stad volgens een woordvoerder aardig vol te stromen.

Volgens de zegsman werd het maandag iets minder warm dan voorspeld was, vooral doordat er wat wolken boven de stad hingen. "Toch zie je dat veel mensen voor een andere invulling van de middag hebben gekozen."

Een woordvoerder van de gemeente meldt dat naar verwachting zo'n driehonderdduizend mensen het evenement bezoeken. Dat is wel minder dan het record van vorig jaar, toen zo'n 375 duizend bezoekers naar het festijn kwamen. "Toen was het weer ook wel heel goed."

De sfeer in de stad is volgens de woordvoerder van de organisatie erg goed. Voor zover hij weet hebben zich geen incidenten voorgedaan. De kermis is maandag tot 01.00 uur open, maar daarna worden volgens de organisatie nog veel feestjes georganiseerd. "Rond een uur of 04.00 zal het dan wel weer leeglopen."

In verband met de verwachte warmte werden op strategische plaatsen vernevelaars en sproei-installaties geplaatst. Ook werd bezoekers geadviseerd rekening te houden met de hoge temperaturen.