Terrence Malick aangeklaagd wegens vertraagde docu

Terrence Malick is aangeklaagd omdat hij niet opschiet met zijn documentaire Voyage of Time. De investeerders vinden dat ze te lang moeten wachten en willen hun geld terug van Sycamore Pictures, dat de film van de de 69-jarige regisseur produceert. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Volgens het productiehuis is de aanklacht ongegrond.

Volgens de investeerders van Seven Seas Partnership besteedt Malick te veel tijd aan de andere films. De film zou volgens de aanklacht bijna af moeten zijn, maar de geldschieters hebben nog niets gezien. De regisseur heeft hen in 2012 laten weten meer tijd en geld nodig te hebben.

Malick sprokkelde 3,3 miljoen dollar bij elkaar voor zijn filmproject Voyage of Time. Hij zou twee films maken van 45 minuten en een speelfilm van negentig tot honderdvijftig minuten. Hij beschreef zijn project als 'het in kaart brengen van onze kosmische geschiedenis, de toestand van de aarde nu en in de toekomst.

Malick staat bekend om de tijd die hij neemt voor zijn regieprojecten. Tussen 1973 en 2013 maakte hij zes films. De laatste jaren lijkt hij dat tempo op te voeren. Zijn drama Tree of Life met Brad Pitt kwam uit in 2011 en een jaar later volgde To the Wonder, dat momenteel in de bioscopen draait.

De regisseur werkt nog aan het drama Knight of Cups met Christian Bale en Natalie Portman en een nog titelloos muziekdrama wederom met Bale en Portman. Pitt spreekt de voice-over van Voyage of Time in.


Terrence Malick aangeklaagd wegens vertraagde docu (Foto: Novum)