Teambaas: "F1 te vroeg voor Sirotkin"

Sergey Sirotkin lijkt volgend seizoen zijn debuut te gaan maken in de Formule 1. De pas 17-jarige coureur zou met Russisch geld bij Sauber ondergebracht gaan worden. Nu rijdt de Rus in de World Series by Renault en hij is volgens zijn huidige teambaas Igor Salaquarda nog lang niet klaar voor het grote werk.

Salaquarda: "Al dat gehype is niet goed voor hem, er wordt hem veel te veel druk opgelegd, hij is pas zeventien. Hij is te jong voor de Formule 1. Fysiek gezien moet hij het wel aankunnen, want iedereen kan tegenwoordig een Formule 1-bolide besturen. Het omgaan met de druk van het kampioenschap is veel zwaarder."

Salaquarda maakt de vergelijking met Daniel Ricciardo die ook voor zijn team ISR uit is gekomen voordat de Australiër bij het F1-team HRT in kon stappen. "Daniel reed in de Britse Formule 3 en daarna twee seizoenen in de WSR. Sergey heeft alleen gereden in de Formule Abarth, een serie die ik niet ken, Auto GP en de Italiaanse Formule 3, waarbij hij in de twee laatstgenoemde series weinig tegenstand had."

"Hij is snel, maar als iemand van hem verlangt dat hij hier meteen kan winnen dan is dat te veel gevraagd. In de Formule Renault Eurocup 2.0 of de Formule 3 Euroseries is de tegenstand veel groter, maar Sergey heeft beide series overgeslagen. Hij zou daarom meer tijd in de 3,5 liter serie (WSR) door moeten brengen om meer ervaring op te doen." Ook stelt Salaquarda vragen bij de benadering van Sirotkin van de motorsport, omdat de Rus elke keer een hele delegatie meeneemt, waardoor de samenwerking tussen de Rus en het team af en toe stroef verloopt.